Alina Burlacu ∙ June 13, 2022 ∙ 4 min read

Radiaţiile UV reprezintă ameninţarea invizibilă de care te poţi proteja, cu încredere, aflând mai multe despre protecţia solară, evaluându‑ţi aluniţele la medicul dermatolog, precum şi graţie celei mai revoluţionare inovaţii La Roche-Posay, din ultimii 30 de ani. Îţi spunem tot ce trebuie să ştii chiar acum.

CE ÎNSEAMNĂ SOARELE PENTRU NOI?

În general, emoţii pozitive: vacanţe, căldură, ieşiri de o zi cu prietenii sau familia. Însă ceea ce avem tendinţa de a ignora este preţul plătit de pielea noastră. Şi nu ne referim doar la îmbătrânirea prematură a pielii (cauzată în proporţie de 80% de radiaţiile UV), la petele inestetice sau la ridurile ivite prea devreme, ci la faptul că radiaţiile UV emise de soare ajung pe pielea noastră şi produc efecte dintre cele mai grave. Radiaţiile UV sunt vinovate, alături de razele infraroşii şi de poluare, de accentuarea diverselor afecţiuni ale pielii sau de apariţia unora noi. Este vorba de accentuarea reactivităţii pielii sau chiar şi a acneei, până la apariţia melanomului (cancerului de piele). Poate că auzi mai des vara despre aceste atenţionări, dar chiar este important să te protejezi şi să îi protejezi pe cei dragi aşa cum trebuie de radiaţiile UV, folosind protecţie solară în fiecare zi, integrând protecţia solară în rutina noastră zilnică, nu doar în vacanţă, indiferent de anotimp, activitate sau de temperaturile de afară.

METODA ABCDE

Povesteam despre efectele cele mai grave: da, este cazul să fim atente la aluniţele noastre! Acestea pot fi un indicator al melanomului – un tip de cancer de piele care în 99% din cazuri poate fi vindecat, dacă este identificat la timp. Şi putem face acest lucru foarte uşor: mergând la medicul dermatolog pentru a ne verifica aluniţele, cel puţin o dată pe an sau când suspectăm o aluniţă cu o formă, mărime sau culoare mai ciudată. Nu este chiar deloc dureros! Până ajungi la medic, fii atentă şi învaţă să descifrezi semnalele aluniţelor prin Metoda ABCDE:

A – Asimetrie: de cele mai multe ori, un posibil melanom nu va avea o formă rotundă sau ovală;

B – Borders (margini): marginile unei aluniţe inofensivă vor fi bine definite şi fine;

C – Culoarea: culoarea ar trebui să fie uniformă, fără diferenţe in interiorul aluniţei;

D – Diametru: 6 mm este mărimea maximă pe care ar trebui să o aibă o aluniţă. Dacă aceasta este mai mare, consultă un medic dermatolog.

E – Evoluţie: urmărirea periodică a evoluţiei aluniţelor ne poate da o idee despre schimbările pe care acestea le suferă, din perspectiva criteriilor de mai sus, şi ne atrag atenţia să mergem la medicul dermatolog.

CONSULTAŢII GRATUITE LA MEDICUL DERMATOLOG

Acum că ştii toate aceste informaţii, îţi poţi face ţie un bine sau îl poţi face oricărei alte persoane din familia ta sau din cercul tău de prieteni. În plus, dacă vrei să te programezi la un medic dermatolog pentru consultarea aluniţelor, La Roche-Posay a dat startul campaniei Zilele Protecţiei Solare, în cadrul căreia oferă consultaţii gratuite pentru prevenirea cancerului de piele, la medici dermatologi implicaţi voluntar în aceasta campanie. Află şi mai multe detalii pe site-ul www.protectiasolara.ro.

CEA MAI REVOLUŢIONARĂ INOVAŢIE DIN ULTIMII 30 DE ANI

Oricare ar fi planurile tale de vară – şi nu doar pentru acest minunat anotimp, află că La Roche-Posay a lansat cea mai revoluţionară inovaţie a lor din ultimii 30 de ani: Anthelios UVMune 400 SPF50+. Este vorba despre cel mai eficient filtru UV pentru protejarea pielii împotriva radiaţiilor UV, Mexoryl 400, filtru integrat, începând de anul acesta, în produsele Anthelios Fluid Invizibil SPF50+ şi Anthelios Cremă Hidratantă SPF50+, produse ce sunt acum sub umbrela UVMune 400.

„Indiferent de culoarea pielii/ fototip este important să folosiţi crema cu factor de protecţie solară în fiecare zi, nu numai în anotimpul cald, pentru a preveni fotoîmbătrânirea”, spune Dr. Alexandra Grecu (Bloju), Medic Specialist Dermato-Venerologie.

Foto: La Roche-Posay

Related Posts

Rujul perfect pentru nuntă

Indiferent dacă ești mireasa sau ai statutul de invitată, dacă vrei să arăți senzațional în pozele de la…

Vara perfectă pentru noi

Vine vara, bine-mi pare! Nu știm alții cum sunt, dar noi iubim vara, pentru că ziua este lungă…

Safe Zone: sfaturile experților pentru îngrijirea părului, vara

Am apelat, din nou, la sfaturile stiliștilor, nutriționiștilor și dermatologilor pentru a ne asigura că vom avea un…

Sărbătorește viața!

Numărul 1 în Spania, Italia și Portugalia atunci când vine vorba de produsele dermatocosmetice pentru piele și păr,…

Ce preferă pielea ta: autobronzare sau albire?

Cum ai vrea să arate pielea ta? Mai luminoasă și fără pete pigmentare? Sau în nuanța caramelului, dar…

L’Oréal și UNESCO susțin femeile din domeniul cercetării prin lansarea unei noi ediții a programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știință”

L’Oréal România și Comisia Națională a României pentru UNESCO continuă să sprijine și în acest an comunitatea științifică…

Protecție solară în fiecare zi

Radiaţiile UV reprezintă ameninţarea invizibilă de care te poţi proteja, cu încredere, aflând mai multe despre protecţia solară,…

Machiaj și îngrijire a pielii cu Cindy Bruna

Cu origini congoleze și italiene, modelul stabilit la Paris, Cindy Bruna, este una dintre vedetele a căror apariție…

Sharon Stone sau cum să arăți de 40 la 64 de ani

Frumusețea la 60+ ani înseamnă mai mult decât un corp cu proporții de invidiat și un ten fără…

Chef de mers la mare!

Cele 10 minute de expunere zilnică la lumina soarelui sunt recomandate și de medici, dincolo de asta ești…