Alina Burlacu ∙ June 13, 2022 ∙ 4 min read

Radiaţiile UV reprezintă ameninţarea invizibilă de care te poţi proteja, cu încredere, aflând mai multe despre protecţia solară, evaluându‑ţi aluniţele la medicul dermatolog, precum şi graţie celei mai revoluţionare inovaţii La Roche-Posay, din ultimii 30 de ani. Îţi spunem tot ce trebuie să ştii chiar acum.

CE ÎNSEAMNĂ SOARELE PENTRU NOI?

În general, emoţii pozitive: vacanţe, căldură, ieşiri de o zi cu prietenii sau familia. Însă ceea ce avem tendinţa de a ignora este preţul plătit de pielea noastră. Şi nu ne referim doar la îmbătrânirea prematură a pielii (cauzată în proporţie de 80% de radiaţiile UV), la petele inestetice sau la ridurile ivite prea devreme, ci la faptul că radiaţiile UV emise de soare ajung pe pielea noastră şi produc efecte dintre cele mai grave. Radiaţiile UV sunt vinovate, alături de razele infraroşii şi de poluare, de accentuarea diverselor afecţiuni ale pielii sau de apariţia unora noi. Este vorba de accentuarea reactivităţii pielii sau chiar şi a acneei, până la apariţia melanomului (cancerului de piele). Poate că auzi mai des vara despre aceste atenţionări, dar chiar este important să te protejezi şi să îi protejezi pe cei dragi aşa cum trebuie de radiaţiile UV, folosind protecţie solară în fiecare zi, integrând protecţia solară în rutina noastră zilnică, nu doar în vacanţă, indiferent de anotimp, activitate sau de temperaturile de afară.

METODA ABCDE

Povesteam despre efectele cele mai grave: da, este cazul să fim atente la aluniţele noastre! Acestea pot fi un indicator al melanomului – un tip de cancer de piele care în 99% din cazuri poate fi vindecat, dacă este identificat la timp. Şi putem face acest lucru foarte uşor: mergând la medicul dermatolog pentru a ne verifica aluniţele, cel puţin o dată pe an sau când suspectăm o aluniţă cu o formă, mărime sau culoare mai ciudată. Nu este chiar deloc dureros! Până ajungi la medic, fii atentă şi învaţă să descifrezi semnalele aluniţelor prin Metoda ABCDE:

A – Asimetrie: de cele mai multe ori, un posibil melanom nu va avea o formă rotundă sau ovală;

B – Borders (margini): marginile unei aluniţe inofensivă vor fi bine definite şi fine;

C – Culoarea: culoarea ar trebui să fie uniformă, fără diferenţe in interiorul aluniţei;

D – Diametru: 6 mm este mărimea maximă pe care ar trebui să o aibă o aluniţă. Dacă aceasta este mai mare, consultă un medic dermatolog.

E – Evoluţie: urmărirea periodică a evoluţiei aluniţelor ne poate da o idee despre schimbările pe care acestea le suferă, din perspectiva criteriilor de mai sus, şi ne atrag atenţia să mergem la medicul dermatolog.

CONSULTAŢII GRATUITE LA MEDICUL DERMATOLOG

Acum că ştii toate aceste informaţii, îţi poţi face ţie un bine sau îl poţi face oricărei alte persoane din familia ta sau din cercul tău de prieteni. În plus, dacă vrei să te programezi la un medic dermatolog pentru consultarea aluniţelor, La Roche-Posay a dat startul campaniei Zilele Protecţiei Solare, în cadrul căreia oferă consultaţii gratuite pentru prevenirea cancerului de piele, la medici dermatologi implicaţi voluntar în aceasta campanie. Află şi mai multe detalii pe site-ul www.protectiasolara.ro.

CEA MAI REVOLUŢIONARĂ INOVAŢIE DIN ULTIMII 30 DE ANI

Oricare ar fi planurile tale de vară – şi nu doar pentru acest minunat anotimp, află că La Roche-Posay a lansat cea mai revoluţionară inovaţie a lor din ultimii 30 de ani: Anthelios UVMune 400 SPF50+. Este vorba despre cel mai eficient filtru UV pentru protejarea pielii împotriva radiaţiilor UV, Mexoryl 400, filtru integrat, începând de anul acesta, în produsele Anthelios Fluid Invizibil SPF50+ şi Anthelios Cremă Hidratantă SPF50+, produse ce sunt acum sub umbrela UVMune 400.

„Indiferent de culoarea pielii/ fototip este important să folosiţi crema cu factor de protecţie solară în fiecare zi, nu numai în anotimpul cald, pentru a preveni fotoîmbătrânirea”, spune Dr. Alexandra Grecu (Bloju), Medic Specialist Dermato-Venerologie.

Foto: La Roche-Posay

Related Posts

Beauty News: Cu ce se laudă Lady Gaga, Selena Gomez și Kylie Jenner?

Luna septembrie este una dintre cele mai aglomerate luni din an pentru lansările de produse cosmetice. Schimbarea de…

Coenzima Q10 – secretul pentru o piele plină de vitalitate

Despre secretele îngrijirii pielii și drumul spre formulele cele mai noi în domeniul anti-ageing am stat de vorbă…

Beauty News: 7 cosmetice nou-nouțe cu care să îți începi bine toamna

Sunt multe schimbări – dorite sau nu – în luna septembrie, așa că ce ar fi să influențezi…

Andreea Marin: „Clarins are grijă ca ingredientele folosite să însemne tot ce are natura mai bun de oferit”

Începând cu anul acesta, Andreea Marin a devenit ambasadorul brandului Clarins. Ce înseamnă Clarins pentru ea și de…

Lecții de frumusețe de la mama: patru femei dezvăluie secretele de îngrijire învățate în alte țări

Când mama îți spune că ești frumoasă, să o crezi. Iar când te învață trucuri de îngrijire și…

De ce avem tenul deshidratat și pătat după vacanța de vară. Cu ce soluții vine specialistul

Vacanța de vară ne-a adus, cu siguranță, multe amintiri de neuitat, dar, din păcate și efecte nedorite asupra…

Din industria frumuseții, în lumea filmului: Unknown Beauty: François Nars

A redefinit frumusețea încă din anii ’70, iar acum este personajul principal în filmul documentar Unknown Beauty: François…

Paco Rabanne lansează prima colecție de make-up

Casa de modă Paco Rabanne lansează prima colecție de make-up. În ultimul timp, marile case de modă au…

Secretele de beauty ale Vanessei Paradis, la 50 de ani

Vanessa Paradis, actriță și cântăreață franceză și fosta soție a lui Johnny Depp, își păstrează aerul de ingenuă…

Despre beneficiile retinolului, cu Dr. Dana BRATU, Medic Specialist Dermatolog 

Cu toții am auzit despre efectele benefice pe care le are asupra pielii și nu numai. Dr. Dana…