Alina Burlacu ∙ August 5, 2022 ∙ 3 min read

Vedete ca Hailee Steinfeld și Halle Berry s-au lăsat fotografiate, de multe ori, în poziții de stretching, iar corpul lor arată că se simt bine. Ce-ar fi să încerci și tu?

Să te simți mai bine nu înseamnă neapărat să obții pătrățele pe abdomen, ci să ai o flexibilitate mai mare la nivelul mușchilor și al articulațiilor. Ce zici de stretching? Beneficiile sunt uriașe, imediat și pe termen lung, în plus, e prea cald acum pentru foarte multă mișcare!

Ce este important să știi: în stretching există câteva reguli de care trebuie să ții cont pentru ca beneficiile să apară, dar și mișcări pe care nu trebuie să le faci.

Colegiul American de Medicină Sportivă recomandă întinderea grupelor principale de mușchi de aproximativ 2-3 ori pe săptămână și aproximativ 60 de secunde pentru fiecare întindere.

Tot specialiștii în stretching au câteva recomandări și te îndrumă să spui DA pentru:

Întinderile dinamice (adică cele care implică mișcarea lentă a grupelor de mușchi în mod fluid, constant, de la un capăt la altul al intervalului de mișcare) trebuie efectuate la începutul unui antrenament sau în timpul lui.

Exercițiile de stretching statice se fac doar la finalul antrenamentului, pentru a nu provoca răniri și ajută mult și la reducerea febrei musculare de a doua zi.

Folosește benzi de tracțiune, pentru un plus de forță în antrenament, sau doar propriul corp.

Fii focusată pe mușchiul întins sau pe articulația pentru care faci exercițiile de flexibilitate. Ține cont de faptul că întinderea trebuie să fie ușor de suportat, nu dureroasă!

Halle Berry

Zone de lucru în stretching

Una dintre zonele ignorate în stretching o reprezintă tălpile și gleznele. Dar acestea sunt cel mai frecvent impactate de modul de viață. Gleznele și tălpile sunt adesea încordate, iar această tensiune poate duce la răni, confirmă Lancaster Podiatry. Exerciții pentru glezne: fă mișcări în sensul acelor de ceasornic, apoi invers.

Fă des mișcări de întindere dacă ai dureri și o postură proastă de lucru. Stretchingul grupelor de mușchi ai gâtului ajută la reducerea durerilor de gât și a durerilor de cap și a umerilor.

Întinde coloana vertebrală între antrenamentele de compresie, cum ar fi genuflexiunile și fandările. Suspendarea în aer, cu mâinile prinse de o bară ajută enorm!

Ca și în cazul picioarelor, brațele și încheieturile sunt adesea ignorate în stretching. Elimină din suprasolicitare, prin rotiri ușoare.

Când lucrezi la birou multe ore fără să te ridici, zona pieptului poate deveni foarte încordată. Îmbunătățește postura și scapă de dureri cu întinderi ale pieptului, precum și cu exerciții de respirație și circulație a sângelui. Du mâinile la spate și întinde spre sus. Nu uita de respirație!

Atenție!

Nu menține o întindere intensă mai mult de 20 de secunde. Dacă apare durerea înseamnă că organismul nu este pregătit. Fă exerciții treptat pentru a obține mai multă flexibilitate, nu forța limitele din primele ședințe, conform Aspire Integrated Health.

Nu îți ține respirația în timp ce faci întinderi, acest lucru va face ca mușchii să se tensioneze. Inspiră lent pe nas și expiră lent pe gură. Această respirație va ajuta la obținerea oxigenului adecvat în mușchi și va ajuta la relaxarea corpului.

Foto: Hepta.

Related Posts

S-a lansat Beauty Trends Calendar 2023

Adrian Perjovschi, hair-stylist de top, împreună cu echipa sa de experți anunță, ca în fiecare septembrie, trendurile pentru…

Cate Blanchett: 3 secrete ale tenului luminos

Cate Blanchett strălucește la fiecare apariție pe covorul roșu. Iar asta ne-a făcut curioase în legătură cu secretele…

Pleasing, Harry Styles și Marco Ribeiro, la Săptămâna Modei de la Paris

Pleasing, brandul de frumusețe creat de Harry Styles, a lansat primele produse de machiaj, în colaborare cu designerul…

Soluții pentru îngrijirea pielii sensibile

Confortul urban implică un risc pe care e posibil să îl fi ignorat până acum: poluarea din case,…

6 terapii pentru joburi sedentare

Persoanele care au joburi sedentare sau care stau prea mult în picioare și au prea puține momente de…

5 motive să aplici baza pentru manichiură

Culoarea este importantă, dar primul strat, cel de bază, este absolut necesar dacă vrei o manichiură rezistentă și…

Echilibru în îngrijirea pielii: 12 produse esențiale

Înconjurate de tentații sau aglomerate de prea multe sarcini de îndeplinit, reușim, cu greu, să menținem un echilibru…

Pe plajele internaționale: to bronze or NOT to bronze?

Chiar dacă la noi vara s-a sfârșit, plajele internaționale ne așteaptă. Cu atât de multă libertate de mișcare…

Păr frumos, încredere deplină

Felul în care arată podoaba noastră capilară influențează profund modul în care ne percepem, indiferent de vârstă. Există…

Grooming time: 10  produse pentru îngrijirea masculină

Grooming time? Rezistă eroic în zilele de muncă și energizează-te cu cele mai eficiente cosmetice pentru îngrijirea cotidiană….