Alina Burlacu ∙ August 5, 2022 ∙ 3 min read

Vedete ca Hailee Steinfeld și Halle Berry s-au lăsat fotografiate, de multe ori, în poziții de stretching, iar corpul lor arată că se simt bine. Ce-ar fi să încerci și tu?

Să te simți mai bine nu înseamnă neapărat să obții pătrățele pe abdomen, ci să ai o flexibilitate mai mare la nivelul mușchilor și al articulațiilor. Ce zici de stretching? Beneficiile sunt uriașe, imediat și pe termen lung, în plus, e prea cald acum pentru foarte multă mișcare!

Ce este important să știi: în stretching există câteva reguli de care trebuie să ții cont pentru ca beneficiile să apară, dar și mișcări pe care nu trebuie să le faci.

Colegiul American de Medicină Sportivă recomandă întinderea grupelor principale de mușchi de aproximativ 2-3 ori pe săptămână și aproximativ 60 de secunde pentru fiecare întindere.

Tot specialiștii în stretching au câteva recomandări și te îndrumă să spui DA pentru:

Întinderile dinamice (adică cele care implică mișcarea lentă a grupelor de mușchi în mod fluid, constant, de la un capăt la altul al intervalului de mișcare) trebuie efectuate la începutul unui antrenament sau în timpul lui.

Exercițiile de stretching statice se fac doar la finalul antrenamentului, pentru a nu provoca răniri și ajută mult și la reducerea febrei musculare de a doua zi.

Folosește benzi de tracțiune, pentru un plus de forță în antrenament, sau doar propriul corp.

Fii focusată pe mușchiul întins sau pe articulația pentru care faci exercițiile de flexibilitate. Ține cont de faptul că întinderea trebuie să fie ușor de suportat, nu dureroasă!

Halle Berry

Zone de lucru în stretching

Una dintre zonele ignorate în stretching o reprezintă tălpile și gleznele. Dar acestea sunt cel mai frecvent impactate de modul de viață. Gleznele și tălpile sunt adesea încordate, iar această tensiune poate duce la răni, confirmă Lancaster Podiatry. Exerciții pentru glezne: fă mișcări în sensul acelor de ceasornic, apoi invers.

Fă des mișcări de întindere dacă ai dureri și o postură proastă de lucru. Stretchingul grupelor de mușchi ai gâtului ajută la reducerea durerilor de gât și a durerilor de cap și a umerilor.

Întinde coloana vertebrală între antrenamentele de compresie, cum ar fi genuflexiunile și fandările. Suspendarea în aer, cu mâinile prinse de o bară ajută enorm!

Ca și în cazul picioarelor, brațele și încheieturile sunt adesea ignorate în stretching. Elimină din suprasolicitare, prin rotiri ușoare.

Când lucrezi la birou multe ore fără să te ridici, zona pieptului poate deveni foarte încordată. Îmbunătățește postura și scapă de dureri cu întinderi ale pieptului, precum și cu exerciții de respirație și circulație a sângelui. Du mâinile la spate și întinde spre sus. Nu uita de respirație!

Atenție!

Nu menține o întindere intensă mai mult de 20 de secunde. Dacă apare durerea înseamnă că organismul nu este pregătit. Fă exerciții treptat pentru a obține mai multă flexibilitate, nu forța limitele din primele ședințe, conform Aspire Integrated Health.

Nu îți ține respirația în timp ce faci întinderi, acest lucru va face ca mușchii să se tensioneze. Inspiră lent pe nas și expiră lent pe gură. Această respirație va ajuta la obținerea oxigenului adecvat în mușchi și va ajuta la relaxarea corpului.

Foto: Hepta.

Related Posts

Viva Magenta, Viva 2023!

Viva Magenta este culoarea anului 2023: „o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria”. Institutul Pantone a anunțat…

12 idei de cadouri de Moș Nicolae

Vrei să adaugi un pic din magia Sărbătorilor și în cadoul de Moș Nicolae? Te ajut cu 12…

Top 5 parfumuri pentru sezonul rece

Pentru că sezonul rece impune alte prezențe olfactive, am făcut un top 5 al parfumurilor cel mai recent…

Cosmetice coreene cu vitamina C pentru îngrijirea tenului, extrasă din cătină

Hai să îți spun o informație foarte interesantă: cătina are cu 200% mai multă Vitamina C față de…

Beauty News: Gen Z, retinol și age diversity

Cum se adaptează brandurile la Generația Z? Care este cel mai căutat ingredient pentru îngrijirea pielii în 2022?…

Top 10 măști: day&night pampering

Măștile sunt expresia răsfățului suprem. Transformă momentele libere ale zilei și orele de somn ale nopții în pretexte…

Jamie Lee Curtis, fotografii provocatoare, la 63 de ani

Cunoscută pentru rolurile din True Lies, Freaky Friday și Knives Out, Jamie Lee Curtis este și un fan…

Cum disciplinezi părul electrizat în lunile reci? Trucuri de la specialiști

În sezonul rece, îngrijirea părului devine mai dificilă. Firele rebele, părul electrizat și deshidratat îți pot distruge complet…

Momentele preferate ale unui beauty editor

Dacă mă întrebi care sunt momentele mele preferate din toate cele 24 de ore, de cele mai multe…

Katy Perry, fără pungi sub ochi și fără acnee

Cântăreața Katy Perry a reușit să obțină rezultate foarte bune pentru aspectul tenului, atât în zona ochilor, afectată…