Alina Burlacu ∙ May 23, 2023 ∙ 3 min read

Orice rutină de îngrijire a pielii poate include obiceiuri rele pe care le repetăm (uneori) fără să ne dăm seama. Cum să le identifici și cum să scapi de ele?

Sari peste demachiere.

Toate micile particule de praf și de poluare din aer se atașează de pielea ta – dacă nu ești convinsă, doar privește camașa ta albă, seara, și vezi cât este de curată, iar aceasta nici măcar nu are uleiuri care să atragă sau rețină particulele care plutesc în derivă, în aer. Faptul că nu îndepărtezi cu un produs de curățare a tenului – cu sau fără apă – nu face altceva decât să lase pielea vulnerabilă la factorii de mediu, inclusiv transpirația, celulele moarte ale pielii și straturile de produse de skincare sau de machiaj. Toate aceste reziduuri înfundă porii, lăsând pielea inflamată, iritată și predispusă la apariția coșurilor.

Cel mai bine este să speli fața de două ori pe zi, mai ales seara și după ce ai transpirat excesiv. Însă, pentru a nu agresa pielea și pentru a nu o inflama și mai mult, spălarea facială trebuie să fie blândă, cu produse cu proprietăți hidratante.

Nu aplici zilnic SPF.

Aplicarea unui produs care să conțină factor de protecție solară este una dintre cele mai importante reguli ignorate frecvent. Însă, aplicarea SPF ajută la prevenirea apariției unei varietăți de probleme ale pielii, inclusiv a cancerului de piele. În timp ce majoritatea oamenilor cred că crema de protecție solară ar trebui folosită numai în timpul verii, aceasta ar trebui să facă parte din rutina ta 365 de zile pe an. Ești expusă constant la soare, chiar dacă stai doar lângă o fereastră. Lumina albastră de la telefonul mobil, ecranul computerului, luminile deasupra plafonului și televizorul cu ecran plat sunt mai dăunătoare, deoarece pătrund mai adânc și nici măcar nu le simți. Protecția minimă pe care o poți folosi este un produs de îngrijire a pielii, aplicat înainte de a ieși din casă. Însă, un obicei bun ar fi să folosești o pudră cu SPF, pe care să o reaplici în timpul zilei.

Exfoliezi excesiv.

Acest obicei este mai frecvent la persoanele cu ten gras. Exfolierea sau peelingul este actul de îndepărtare a stratului superior al epidermei (stratul cornos). Acestea sunt de fapt celule moarte ale pielii care servesc ca un tampon de protecție împotriva stresului mediului, astfel încât celulele funcționale ale pielii de dedesubt să nu fie bombardate de radicalii liberi. Dermatologii recomandă exfolierea o dată pe săptămână pentru ten și de 2-3 ori pe săptămână pentru corp.

Nu dormi suficient de bine.

Somnul de calitate poate aduce minuni pentru sănătatea pielii. Celulele se regenerează pe măsură ce te odihnești. Prea puțin somn are ca rezultat o piele inflamată, roșeață, cearcăne și riduri. Protecția naturală dată de bariera pielii este compromisă, accentuând uscarea, sensibilitatea, secreția de sebum (în cazul tenului gras) și apariția erupțiilor cutanate.

Foto: Hepta.

Related Posts

Ce au în comun Paris Hilton, AI și un spray autobronzant?

De la Barbie la regina pielii cu aspect bronzat, Paris Hilton este una dintre figurile culturii pop care,…

Sfaturi pentru rutina de îngrijire. Alexia Eram, în dialog cu dr. Cristalia Rusu. Powered by Vichy (VIDEO)

Alexia Eram a fost curioasă să afle cum arată protocolul complet pentru îngrijirea tenului de la doamna doctor…

Un nou magazin Victoria’s Secret te așteaptă în Mega Mall, București, cu o nouă colecție: Body by Victoria

Veștile bune circulă repede! Iar primăvara aceasta avem încă un motiv de bucurie. Victoria’s Secret, liderul în retail…

Parfumuri create pe baza neuroștiinței

Charlotte Tilbury, celebrul make-up artist al vedetelor care și-a înființat un brand de cosmetice omonim, se lansează acum…

13-14 aprilie: Vino să trăiești experiențele inedite din Lancôme Skin Science Club!

Grăbește-te să descoperi produsele excepționale și experiențele inedite din Lancôme Skin Science Club, un pop-up deschis pentru publicul…

5 afecțiuni ale pielii cauzate de endometrioză

Prea mult estrogen în organism poate declanșa erupții sau acnee. Pe de altă parte, inflamația nu este implicată…

Ai un ten cu impurități? Iată ce trebuie să faci ca să scapi de imperfecțiuni!

Tenul nostru este ca o carte de vizită și reflectă atât starea noastră de sănătate, cât și obiceiurile…

Beauty News: 12 cosmetice de care te vei îndrăgosti primăvara asta

Culorile vibrante ale noilor produse pentru machiaj și esențele florale ale primăverii dau tonul unui anotimp în care…

Serena Williams își lansează un brand de beauty

Serena Williams este cel mai recent exemplu de vedetă care se lansează în domeniul de beauty cu propria…

Tunsorile statement ale primăverii, explicate de stiliști de top

Îți dorești un look nou pentru sezonul cald? Perfect! E momentul să te lași convinsă de noile tendințe….