Alina Burlacu ∙ May 23, 2023 ∙ 3 min read

Orice rutină de îngrijire a pielii poate include obiceiuri rele pe care le repetăm (uneori) fără să ne dăm seama. Cum să le identifici și cum să scapi de ele?

Sari peste demachiere.

Toate micile particule de praf și de poluare din aer se atașează de pielea ta – dacă nu ești convinsă, doar privește camașa ta albă, seara, și vezi cât este de curată, iar aceasta nici măcar nu are uleiuri care să atragă sau rețină particulele care plutesc în derivă, în aer. Faptul că nu îndepărtezi cu un produs de curățare a tenului – cu sau fără apă – nu face altceva decât să lase pielea vulnerabilă la factorii de mediu, inclusiv transpirația, celulele moarte ale pielii și straturile de produse de skincare sau de machiaj. Toate aceste reziduuri înfundă porii, lăsând pielea inflamată, iritată și predispusă la apariția coșurilor.

Cel mai bine este să speli fața de două ori pe zi, mai ales seara și după ce ai transpirat excesiv. Însă, pentru a nu agresa pielea și pentru a nu o inflama și mai mult, spălarea facială trebuie să fie blândă, cu produse cu proprietăți hidratante.

Nu aplici zilnic SPF.

Aplicarea unui produs care să conțină factor de protecție solară este una dintre cele mai importante reguli ignorate frecvent. Însă, aplicarea SPF ajută la prevenirea apariției unei varietăți de probleme ale pielii, inclusiv a cancerului de piele. În timp ce majoritatea oamenilor cred că crema de protecție solară ar trebui folosită numai în timpul verii, aceasta ar trebui să facă parte din rutina ta 365 de zile pe an. Ești expusă constant la soare, chiar dacă stai doar lângă o fereastră. Lumina albastră de la telefonul mobil, ecranul computerului, luminile deasupra plafonului și televizorul cu ecran plat sunt mai dăunătoare, deoarece pătrund mai adânc și nici măcar nu le simți. Protecția minimă pe care o poți folosi este un produs de îngrijire a pielii, aplicat înainte de a ieși din casă. Însă, un obicei bun ar fi să folosești o pudră cu SPF, pe care să o reaplici în timpul zilei.

Exfoliezi excesiv.

Acest obicei este mai frecvent la persoanele cu ten gras. Exfolierea sau peelingul este actul de îndepărtare a stratului superior al epidermei (stratul cornos). Acestea sunt de fapt celule moarte ale pielii care servesc ca un tampon de protecție împotriva stresului mediului, astfel încât celulele funcționale ale pielii de dedesubt să nu fie bombardate de radicalii liberi. Dermatologii recomandă exfolierea o dată pe săptămână pentru ten și de 2-3 ori pe săptămână pentru corp.

Nu dormi suficient de bine.

Somnul de calitate poate aduce minuni pentru sănătatea pielii. Celulele se regenerează pe măsură ce te odihnești. Prea puțin somn are ca rezultat o piele inflamată, roșeață, cearcăne și riduri. Protecția naturală dată de bariera pielii este compromisă, accentuând uscarea, sensibilitatea, secreția de sebum (în cazul tenului gras) și apariția erupțiilor cutanate.

Foto: Hepta.

Related Posts

Noutățile verii: parfumuri de purtat în serile toride

Dacă pentru plajă cel mai bine este să uiți de parfum și să folosești SPF-urile, pentru serile calde,…

Scarlett Johansson împărtășește rutina ei de beauty și de îngrijire

Scarlett Johansson (38 de ani) a împărtășit rutina ei de beauty și de îngrijire, care cuprinde somn, masaj…

House of Wella, Celebration Gala – 30 de ani în România

Pe 30 mai, Wella Professionals România a fost gazda unui show de lumină, culoare și hairstyling spectaculos, prezentând…

7 ingrediente care îți pot distruge pielea, în timpul verii

Există un motiv foarte bun pentru care trebuie să îți schimbi un pic rutina îngrijirii, în timpul verii:…

7 parfumuri provocatoare, care sparg orice tabu

Parfumul nu înseamnă numai note de patchouli, vanilie, trandafir și iasomie. Există și latura conceptuală a parfumeriei, care…

Timothée Chalamet, noul ambasador Chanel

Actorul Timothée Chalamet este noua imagine Bleu de Chanel. Actorul franco-american în vârstă de 27 de ani a…

Corectarea micilor imperfecțiuni. 4 tratamente noi de încercat acum

Să te simți mai bine tu cu tine, la orice vârstă, este cea mai bună idee din acest…

Știai că tenul gras îmbătrânește mai greu? Și nu este singurul avantaj!

Există și câteva dezavantaje, atunci când ai tenul gras, mai ales dacă rutina de îngrijire nu este una…

Honey skin: ce anume din produsele apicole transformă radical pielea

Persoanele care folosesc pe termen lung produsele obținute cu bunăvoința albinelor susțin că observă transformări vizibile ale calității…

Ovăzul și unele uleiuri protejează pielea de alergiile solare. Cum să le folosești ca să fie eficiente

Vară, soare, zile la plajă și… alergii solare. Nu sună deloc bine! Află ce soluții poți încerca pentru…