Alina Burlacu ∙ May 23, 2023 ∙ 3 min read

Orice rutină de îngrijire a pielii poate include obiceiuri rele pe care le repetăm (uneori) fără să ne dăm seama. Cum să le identifici și cum să scapi de ele?

Sari peste demachiere.

Toate micile particule de praf și de poluare din aer se atașează de pielea ta – dacă nu ești convinsă, doar privește camașa ta albă, seara, și vezi cât este de curată, iar aceasta nici măcar nu are uleiuri care să atragă sau rețină particulele care plutesc în derivă, în aer. Faptul că nu îndepărtezi cu un produs de curățare a tenului – cu sau fără apă – nu face altceva decât să lase pielea vulnerabilă la factorii de mediu, inclusiv transpirația, celulele moarte ale pielii și straturile de produse de skincare sau de machiaj. Toate aceste reziduuri înfundă porii, lăsând pielea inflamată, iritată și predispusă la apariția coșurilor.

Cel mai bine este să speli fața de două ori pe zi, mai ales seara și după ce ai transpirat excesiv. Însă, pentru a nu agresa pielea și pentru a nu o inflama și mai mult, spălarea facială trebuie să fie blândă, cu produse cu proprietăți hidratante.

Nu aplici zilnic SPF.

Aplicarea unui produs care să conțină factor de protecție solară este una dintre cele mai importante reguli ignorate frecvent. Însă, aplicarea SPF ajută la prevenirea apariției unei varietăți de probleme ale pielii, inclusiv a cancerului de piele. În timp ce majoritatea oamenilor cred că crema de protecție solară ar trebui folosită numai în timpul verii, aceasta ar trebui să facă parte din rutina ta 365 de zile pe an. Ești expusă constant la soare, chiar dacă stai doar lângă o fereastră. Lumina albastră de la telefonul mobil, ecranul computerului, luminile deasupra plafonului și televizorul cu ecran plat sunt mai dăunătoare, deoarece pătrund mai adânc și nici măcar nu le simți. Protecția minimă pe care o poți folosi este un produs de îngrijire a pielii, aplicat înainte de a ieși din casă. Însă, un obicei bun ar fi să folosești o pudră cu SPF, pe care să o reaplici în timpul zilei.

Exfoliezi excesiv.

Acest obicei este mai frecvent la persoanele cu ten gras. Exfolierea sau peelingul este actul de îndepărtare a stratului superior al epidermei (stratul cornos). Acestea sunt de fapt celule moarte ale pielii care servesc ca un tampon de protecție împotriva stresului mediului, astfel încât celulele funcționale ale pielii de dedesubt să nu fie bombardate de radicalii liberi. Dermatologii recomandă exfolierea o dată pe săptămână pentru ten și de 2-3 ori pe săptămână pentru corp.

Nu dormi suficient de bine.

Somnul de calitate poate aduce minuni pentru sănătatea pielii. Celulele se regenerează pe măsură ce te odihnești. Prea puțin somn are ca rezultat o piele inflamată, roșeață, cearcăne și riduri. Protecția naturală dată de bariera pielii este compromisă, accentuând uscarea, sensibilitatea, secreția de sebum (în cazul tenului gras) și apariția erupțiilor cutanate.

Foto: Hepta.

Related Posts

6 secrete de frumusețe de la supermodelul Toni Garrn

Una dintre cele mai bine cotate modele din ultimii 15 ani, Toni Garrn susține îngrijirea cât mai naturală…

Amanda Seyfried, senzațională la Festivalul de Film de la Berlin

Rujul roșu, bijuteriile Cartier și rochia din satin Givenchy, cu spatele gol, decolteu din dantelă și un șliț…

Cum arată Cindy Crawford, la 58 de ani

„It’s not a resolution, it’s a lifestyle” (Nu e o rezoluție, e un stil de viață), scria Cindy…

Trucuri pentru un păr parfumat

Vorbim în permanență despre cum să ne coafăm părul, dar dacă l-am face și să miroasă incredibil? Din…

Ingrediente-cheie pentru tenul acneic

Keira Knightley,  Cameron Diaz, Rihanna sunt doar câteva dintre vedetele care țin sub control una dintre cele mai…

Beyoncé lansează Cécred

Linia de produse de îngrijire a părului Cécred este inspirată de munca mamei artistei de 42 de ani…

Nothing but LOVE: 6 cosmetice pentru o zi plină de iubire

Luna asta, ce-ar fi să descoperi acele cosmetice care îți reamintesc, zi de zi, cât de frumos este…

7 parfumuri de care te îndrăgostești de la prima întâlnire

Când alegi un parfum e multă chimie la mijloc și a te îndrăgosti pentru totdeauna de acest buchet…

Elizabeth Hurley, supermodel și la 58 de ani

La 58 de ani, Elizabeth Hurley are corpul și atitudinea unui supermodel de 20 de ani. Și, atunci…

De ce ne fascinează, egal, femeile perfecte și cele imperfecte?

Frumusețea ar putea fi creată de imperfecțiuni ascunse vederii, meșteșugit șlefuite ori ignorate? De ce Mona Lisa, cu…