Alina Burlacu ∙ November 21, 2023 ∙ 4 min read

Am stat 2 nopți și aproape 2 zile în noua destinație Ensana Hotels, Aquahouse Hotel & Spa din stațiunea Sfinții Constantin și Elena, și am descoperit că este locul în care te poți bucura de SPA și de mare, chiar și în sezonul rece.

La început de toamnă, Ensana Hotels anunța noua destinație în portofoliul său: Hotelul Aquahouse Hotel & Spa din stațiunea Sfinții Constantin și Elena, Bulgaria. Iar în noiembrie – un noiembrie cu soare și mare calmă – am pornit spre litoralul bulgăresc. La doar câteva ore de mers cu mașina – cam 4 ore de la București, hotelul Aquahouse promitea să fie unul de cinci stele, așa cum o arătau imaginile de pe site-ul oficial (ensanahotels.com), dar și cele din Maps și din site-urile de rezervări.

Și, ce să vezi? A fost chiar mai bine decât în poze. Asta și pentru că am fost răsfățați de gazde, și pentru că am avut drept companie oameni pe alese: și cu chef de glume, și puși pe discuții cu ton grav.

Dacă vrei un rezumat: aș merge oricând, și singură, și cu partenerul, și cu familia sau cu prietenii pentru că e un loc în care te poți simți bine oricum ai alege să mergi.

Și ca să știi exact la ce să te aștepți dacă alegi această destinație, îți spun de la început că Aquahouse Hotel & SPA este un hotel de 5 stele, construit și deschis în anul 2022, deci, de la locul de joacă pentru copii, la zonele de relaxare din spațioasa curte a hotelului, la decorațiunile din holuri, totul are un aer nou-nouț.

Hotelul are peste 400 de camere și suite, unele cu vedere la Marea Neagră.

Noua locație Ensana deține o colecție impresionantă de piscine interioare și exterioare, precum și o zonă termală generoasă, care include saune și băi cu aburi.

Piscinele interioare și exterioare, mici și mari, sunt pentru toți pricepuții sau neinițiații în ale înotului, cu apă caldă, dar și cu apă rece. Cum e să înoți în piscina de afară când sunt doar vreo 8 grade? Cam bine pentru cei care nu se lasă scoși din apă.

Hotelul oferă o întreagă serie de proceduri și terapii medicale, spa & wellness, care au la bază apa termală vindecătoare, care este o resursă de frumusetețe și sănătate de secole.

Încă nu am încercat terapiile medicale, însă masajul de relaxare și ședința de yoga m-au convins că este un loc în care te poți răsfăța, relaxa sau chiar găsi un echilibru fizic și emoțional, adesea perturbat de viața de zi cu zi.

De la specialiștii de la Aquahouse Hotel & SPA am aflat că apa minerală termală are 46 de grade Celsius și este folosită cu succes în tratamente de prevenție și vindecare a bolilor cardiovasculare, endocrine, precum și în afecțiuni ale sistemelor nervoase și musculo-scheletal. Proprietățile vindecătoare ale apei termale ajută și sistemul imunitar. Și că mulți turiști vin tocmai pentru a-și redobândi starea de bine. În plus, zona este recomandată și pentru recuperarea post-Covid.

Hotel Aquahouse Hotel & Spa duce mai departe moștenirea romanilor care au folosit izvoarele termale din Bulgaria încă din secolul 4 I.C. Dovezi despre această moștenire poți să vezi vizitând rămășițele Băilor termale antice din Varna.

În ceea ce privește minunatul loc de la malul Mării Negre, primii turiști au venit în stațiunea Constantin și Elena încă din 1908, stațiunea fiind, de altfel, prima de acest fel de la Marea Neagră. Iar eu sper să mai ajung măcar o dată acolo.

Foto: arhivă personală.

Related Posts

6 secrete de frumusețe de la supermodelul Toni Garrn

Una dintre cele mai bine cotate modele din ultimii 15 ani, Toni Garrn susține îngrijirea cât mai naturală…

Amanda Seyfried, senzațională la Festivalul de Film de la Berlin

Rujul roșu, bijuteriile Cartier și rochia din satin Givenchy, cu spatele gol, decolteu din dantelă și un șliț…

Cum arată Cindy Crawford, la 58 de ani

„It’s not a resolution, it’s a lifestyle” (Nu e o rezoluție, e un stil de viață), scria Cindy…

Trucuri pentru un păr parfumat

Vorbim în permanență despre cum să ne coafăm părul, dar dacă l-am face și să miroasă incredibil? Din…

Ingrediente-cheie pentru tenul acneic

Keira Knightley,  Cameron Diaz, Rihanna sunt doar câteva dintre vedetele care țin sub control una dintre cele mai…

Beyoncé lansează Cécred

Linia de produse de îngrijire a părului Cécred este inspirată de munca mamei artistei de 42 de ani…

Nothing but LOVE: 6 cosmetice pentru o zi plină de iubire

Luna asta, ce-ar fi să descoperi acele cosmetice care îți reamintesc, zi de zi, cât de frumos este…

7 parfumuri de care te îndrăgostești de la prima întâlnire

Când alegi un parfum e multă chimie la mijloc și a te îndrăgosti pentru totdeauna de acest buchet…

Elizabeth Hurley, supermodel și la 58 de ani

La 58 de ani, Elizabeth Hurley are corpul și atitudinea unui supermodel de 20 de ani. Și, atunci…

De ce ne fascinează, egal, femeile perfecte și cele imperfecte?

Frumusețea ar putea fi creată de imperfecțiuni ascunse vederii, meșteșugit șlefuite ori ignorate? De ce Mona Lisa, cu…