Alina Burlacu ∙ November 21, 2023 ∙ 4 min read

Am stat 2 nopți și aproape 2 zile în noua destinație Ensana Hotels, Aquahouse Hotel & Spa din stațiunea Sfinții Constantin și Elena, și am descoperit că este locul în care te poți bucura de SPA și de mare, chiar și în sezonul rece.

La început de toamnă, Ensana Hotels anunța noua destinație în portofoliul său: Hotelul Aquahouse Hotel & Spa din stațiunea Sfinții Constantin și Elena, Bulgaria. Iar în noiembrie – un noiembrie cu soare și mare calmă – am pornit spre litoralul bulgăresc. La doar câteva ore de mers cu mașina – cam 4 ore de la București, hotelul Aquahouse promitea să fie unul de cinci stele, așa cum o arătau imaginile de pe site-ul oficial (ensanahotels.com), dar și cele din Maps și din site-urile de rezervări.

Și, ce să vezi? A fost chiar mai bine decât în poze. Asta și pentru că am fost răsfățați de gazde, și pentru că am avut drept companie oameni pe alese: și cu chef de glume, și puși pe discuții cu ton grav.

Dacă vrei un rezumat: aș merge oricând, și singură, și cu partenerul, și cu familia sau cu prietenii pentru că e un loc în care te poți simți bine oricum ai alege să mergi.

Și ca să știi exact la ce să te aștepți dacă alegi această destinație, îți spun de la început că Aquahouse Hotel & SPA este un hotel de 5 stele, construit și deschis în anul 2022, deci, de la locul de joacă pentru copii, la zonele de relaxare din spațioasa curte a hotelului, la decorațiunile din holuri, totul are un aer nou-nouț.

Hotelul are peste 400 de camere și suite, unele cu vedere la Marea Neagră.

Noua locație Ensana deține o colecție impresionantă de piscine interioare și exterioare, precum și o zonă termală generoasă, care include saune și băi cu aburi.

Piscinele interioare și exterioare, mici și mari, sunt pentru toți pricepuții sau neinițiații în ale înotului, cu apă caldă, dar și cu apă rece. Cum e să înoți în piscina de afară când sunt doar vreo 8 grade? Cam bine pentru cei care nu se lasă scoși din apă.

Hotelul oferă o întreagă serie de proceduri și terapii medicale, spa & wellness, care au la bază apa termală vindecătoare, care este o resursă de frumusetețe și sănătate de secole.

Încă nu am încercat terapiile medicale, însă masajul de relaxare și ședința de yoga m-au convins că este un loc în care te poți răsfăța, relaxa sau chiar găsi un echilibru fizic și emoțional, adesea perturbat de viața de zi cu zi.

De la specialiștii de la Aquahouse Hotel & SPA am aflat că apa minerală termală are 46 de grade Celsius și este folosită cu succes în tratamente de prevenție și vindecare a bolilor cardiovasculare, endocrine, precum și în afecțiuni ale sistemelor nervoase și musculo-scheletal. Proprietățile vindecătoare ale apei termale ajută și sistemul imunitar. Și că mulți turiști vin tocmai pentru a-și redobândi starea de bine. În plus, zona este recomandată și pentru recuperarea post-Covid.

Hotel Aquahouse Hotel & Spa duce mai departe moștenirea romanilor care au folosit izvoarele termale din Bulgaria încă din secolul 4 I.C. Dovezi despre această moștenire poți să vezi vizitând rămășițele Băilor termale antice din Varna.

În ceea ce privește minunatul loc de la malul Mării Negre, primii turiști au venit în stațiunea Constantin și Elena încă din 1908, stațiunea fiind, de altfel, prima de acest fel de la Marea Neagră. Iar eu sper să mai ajung măcar o dată acolo.

Foto: arhivă personală.

Related Posts

Tipsuri pentru o piele mereu tânără

Ești mereu în căutarea celor mai bune rutine și produse care să oprească îmbătrânirea? Te înțelegem extrem de…

7 parfumuri revitalizante, care atrag energia pozitivă

Pe aceste călduri copleșitoare, e important să ne alegem un parfum revigorant, care să ne dea senzația de…

George Soare, sfaturi despre cum să ai un look perfect la festival

Când vine vorba de festivaluri, ideea de libertate și creativitate domină peisajul estetic. Festivalurile sunt ocazii perfecte pentru…

HOT this summer: Island Girl Make-up

Cel mai folosit produs de make-up, din ultimii ani, blush-ul are încă un moment special, vara asta, în…

Sezonul SPF: 4 greșeli în aplicarea SPF-ului, pe care nu știai că le faci în mod constant

În plin sezon de vară, oricare ar fi planurile tale, sigur petreci destul timp în aer liber cât…

Styling tips: cum să obții un efect de lifting cu o coafură anume

În anii ’90, Madonna a dat startul unui trend cu coafura-semnătură a turneului Blonde Ambition: „coada de cal”…

6 soluții pentru îngrijirea tenului gras în caniculă

Ai tenul gras și lucios iar asta te face să nu mai vrei să aplici nimic pe piele?…

Cum ne menținem tenul frumos pe timpul verii

În timpul verii, tindem să căutăm acele soluții care nu sunt doar aliați eficienți ai frumuseții, ci și…

Top 10 mituri despre îngrijirea pielii

Ce mituri despre îngrijirea pielii și machiaj ai vrea să afli dacă sunt adevărate sau nu? Verifică-ți curiozitatea…

Pharell Williams își lansează primul parfum -elixir – LVERS, alături de Luis Vuitton

Cântărețul și compozitorul Pharrell Williams, dar și directorul de creație al Louis Vuitton Homme, își lansează primul său…