Alina Burlacu ∙ March 4, 2022 ∙ 3 min read

Avem un nou trend pe radarul de hair beauty, după ce Rihanna, Dua Lipa și Megan Thee Stallion au postat pe paginile lor de Instagram coafuri inedite. E timpul să punem mâna pe ștampile!

Rihanna a pozat cu modelul #hairstamp pentru colecția Valentine’s Day Savage x Fenty și Fenty Beauty. Dungi roșii, lenjerie intimă roșie, hot&sexy, o idee de reținut pentru orice seară specială în doi, în orice lună din an.

Dua Lipa a ales inimioare roșii pe o bază blondă, decolorată just on top. Ai putea să te inspiri de aici și să îți decolorezi o șuviță sau două pe care să faci, ulterior, modelele.

Tot ce a trebuit să facă Megan Thee Stallion a fost să poarte o perucă la care a lucrat un stilist talentat și echipa lui, așa că dacă modelul ți se pare prea mult, o poți adapta. Îți arătăm și câteva variante realizate de fete ca tine.

Este foarte adevărat că stiliștii celor trei celebrități nu au inventat acum ștampilele colorate, ci erau una dintre principalele distracții ale anilor ’90. Doar că atunci principala lor caracteristică era glitterul.

La începutul anilor 2000, catwalkul a mai avut o încercare de a repune în actualitate șabloanele, prin perucile din prezentările Versace și Chanel.

Cum să îți faci acasă hair stamps?

Un nou mod de a colora părul este pe cât de temporar, pe atât de cool. Tot ce îți trebuie este o varietate cât mai mare de șabloane și un spray pentru colorarea temporară a părului.

De fapt, poți folosi orice șabloane vrei, chiar și din arsenalul de artist desenator pe care îl găsești în orice papetărie, la raftul pentru copii. Cele mai ușor de realizat sunt cele în formă de inimă, stea, forme geometrice sau animal print (în special pe părul foarte scurt).

Mai ai nevoie de un spray pentru colorare sau mai multe.

Cum aplici un spray pentru colorare temporară?

Pune șablonul direct pe părul pieptănat și pulverizează de la aproximativ 20 de centimetri distanță până când modelul devine saturat de culoare. Îți recomand să faci asta acoperită cu o pelerină pentru vopsit sau să sacrifici o bluză special pentru această operațiune.

Cea mai bună veste este că, oricât de bine sau de rău îți iese modelul, a doua zi nu doar că poate fi îndepărtat prin simpla spălare, dar nici nu deteriorează părul și nici nu modifică nuanța inițială, după spălare.

Planul B, coaforul

Poți obține modele în păr – hair stamps – și cu ajutorul unui stilist, dacă ai decis să păstrezi un anume șablon mai mult timp. Pentru un contrast mai clar, va fi nevoie de decolorare și aplicare a unei culori diferite de cea a părului.    

Urmează să vedem dacă, la încă 20 de ani distanță, trendul #hairstamps va avea mai mult succes (dincolo de generația 7+).

Foto: pexels.com, Instagram.

Related Posts

Viva Magenta, Viva 2023!

Viva Magenta este culoarea anului 2023: „o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria”. Institutul Pantone a anunțat…

12 idei de cadouri de Moș Nicolae

Vrei să adaugi un pic din magia Sărbătorilor și în cadoul de Moș Nicolae? Te ajut cu 12…

Top 5 parfumuri pentru sezonul rece

Pentru că sezonul rece impune alte prezențe olfactive, am făcut un top 5 al parfumurilor cel mai recent…

Cosmetice coreene cu vitamina C pentru îngrijirea tenului, extrasă din cătină

Hai să îți spun o informație foarte interesantă: cătina are cu 200% mai multă Vitamina C față de…

Beauty News: Gen Z, retinol și age diversity

Cum se adaptează brandurile la Generația Z? Care este cel mai căutat ingredient pentru îngrijirea pielii în 2022?…

Top 10 măști: day&night pampering

Măștile sunt expresia răsfățului suprem. Transformă momentele libere ale zilei și orele de somn ale nopții în pretexte…

Jamie Lee Curtis, fotografii provocatoare, la 63 de ani

Cunoscută pentru rolurile din True Lies, Freaky Friday și Knives Out, Jamie Lee Curtis este și un fan…

Cum disciplinezi părul electrizat în lunile reci? Trucuri de la specialiști

În sezonul rece, îngrijirea părului devine mai dificilă. Firele rebele, părul electrizat și deshidratat îți pot distruge complet…

Momentele preferate ale unui beauty editor

Dacă mă întrebi care sunt momentele mele preferate din toate cele 24 de ore, de cele mai multe…

Katy Perry, fără pungi sub ochi și fără acnee

Cântăreața Katy Perry a reușit să obțină rezultate foarte bune pentru aspectul tenului, atât în zona ochilor, afectată…