Alina Burlacu ∙ October 11, 2023 ∙ 5 min read

Cu ocazia lansării colecției aniversare de parfumuri Nishane, A List a stat de vorbă cu Mert Guzel și Murat Katran, fondatorii brandului.

Pentru cunoscători, parfumurile Nishane înseamnă 10 ani de experiențe olfactive inedite. Iar acest moment aniversar a lăsat loc unor noi versiuni pentru cinci cele mai bine vândute parfumuri Nishane: Hacivat, Hundred Silent Ways, Ani, Fan Your Flames, Wūlóng Chá. Fiecare versiune mai nouă a fost concepută pentru a sublinia și a îmbunătăți principalele caracteristici ale parfumului original.

Nishane este un brand de parfumuri de nișă cu sediul în Istanbul, creat de Mert Guzel și Murat Katran, ambii iubitori pasionați de esențe misterioase și de bogata moștenire a orașului în care s-au născut și au crescut.

De ce este diferită parfumeria de nișă? Din ce motive o aleg oamenii?

Murat Katran: Parfumeria de nișă este o formă de artă intimă, o invitație la a experimenta mirosuri dincolo de obișnuit. Clienții aleg parfumeria de nișă pentru unicitatea sa; ei caută individualitatea și oportunitatea de a se conecta cu un parfum la nivel personal. Este o expresie a sinelui, o călătorie pentru a descoperi mirosuri care rezonează cu personalitățile lor distincte.

Ce înseamnă un parfum nou pentru un parfumier?

Mert Guzel: Crearea unui nou parfum este asemănătoare cu compunerea unei simfonii de note olfactive. Începe cu inspirație. Cu Murat, ne hotărâm mai întâi care este povestea pe care vrem să o spunem cu noua colecție pe care urmează să o lansăm, adesea extrasă din amintiri, locuri sau emoții. Procesul este un dans delicat de selectare și amestecare a ingredientelor, cu emoțiile și gândurile parfumierului țesute în fiecare picătură. Există entuziasm și anticipare.

În ce direcție va merge crearea unui parfum? În 2022, una dintre tendințe a fost dată de esențe mai puțin obișnuite: cele de legume. Ne putem aștepta la alte direcții la fel de nonconformiste?

Murat Katran: Lumea parfumeriei de nișă este nemărginită în explorarea ingredientelor și a conceptelor. În timp ce în 2022 am văzut apariția unor esențe botanice unice, anticipăm că direcțiile viitoare vor continua să surprindă și să încânte. Ne inspirăm mereu din diverse influențe culturale, durabilitate și tehnologii inovatoare. Nonconformismul este în centrul parfumeriei de nișă, așa că ne putem aștepta cu siguranță la și mai multe direcții inovatoare în anii următori.

Ce trenduri se anunță în parfumeria de nișă în anii următori?

Mert Guzel: În viitorul apropiat, anticipăm o creștere semnificativă a importanței durabilității și a aprovizionării etice. Ca marcă, ne angajăm să ne jucăm rolul prin tranziția la materiale de ambalare mai durabile. Clienții devin din ce în ce mai conștienți de consecințele asupra mediului ale alegerilor lor, iar parfumeria de nișă este gata să îmbrățișeze practici eco-conștiente ca răspuns. Mai mult, anticipăm o explorare continuă a ingredientelor neconvenționale și infuzia de inspirații culturale unice, rezultând în crearea de parfumuri care sunt cu adevărat unice.

Ar putea AI să creeze un parfum interesant?

Murat Katran: În timp ce AI poate contribui cu siguranță la procesul creativ, esența creării parfumului constă în experiența umană, emoțiile și modul de a povesti. AI poate ajuta, dar arta va fi întotdeauna înrădăcinată în creativitatea umană.

Ce parfumuri Nishane au fost reinterpretate? Cu ce este specială colecția aniversară?

Murat Katran: Pentru a sărbători cei 10 ani de Nishane, am reinterpretat cinci dintre cele mai bine vândute parfumuri: Hacivat, Hundred Silent Ways, Ani, Fan Your Flames și Wūlóng Chá. Ceea ce face specială această colecție aniversară este colaborarea noastră cu parfumieri renumiți pentru a spori esența fiecărui parfum original, ducându-le la noi culmi, păstrându-și în același timp identitățile de bază. Este un tribut adus călătoriei noastre și dragostei clienților noștri.

Parfumul preferat?

Mert Guzel: Sincer să fiu, mă îndrăgostesc de orice parfum pe care îl creăm pentru că mă conectez profund cu povestea din spate. Totuși, dacă vreau să numesc câteva, preferatele mele personale sunt Hacivat, Fan Your Flames și Afrika-Olifant.

10 ani de Nishane. În universul parfumeriei de nișă, 10 ani este o perioadă lungă? Cum a fost această călătorie până acum? Ce așteptări aveți în viitor?

Murat Katran: În universul parfumeriei de nișă, 10 ani reprezintă o piatră de hotar semnificativă. A fost o călătorie incredibilă, plină de creativitate, provocări și, cel mai important, sprijinul neclintit al clienților noștri. Privind în perspectivă, așteptările noastre se bazează pe creșterea continuă, inovație și angajamentul de a oferi parfumuri care captivează inimile și mințile, așa cum am făcut-o în ultimul deceniu. Ne propunem să continuăm să depășim limitele și să creăm arome care rezonează cu individualitatea fiecărui client.

Foto: PR.

Related Posts

Trendurile verii: 3D Water Drops și Pool Water Nails

Manichiura cu efecte de stropi și luciu ca de apă, aceasta este noua tendință în domeniul artei unghiilor….

Îngrijirea tenului la 40 de ani: 10 sfaturi pentru o piele sănătoasă și luminoasă

Dacă observi că tenul tău începe să aibă un aspect tern, ușor neuniform, cu linii fine și riduri…

Tipsuri pentru o piele mereu tânără

Ești mereu în căutarea celor mai bune rutine și produse care să oprească îmbătrânirea? Te înțelegem extrem de…

7 parfumuri revitalizante, care atrag energia pozitivă

Pe aceste călduri copleșitoare, e important să ne alegem un parfum revigorant, care să ne dea senzația de…

George Soare, sfaturi despre cum să ai un look perfect la festival

Când vine vorba de festivaluri, ideea de libertate și creativitate domină peisajul estetic. Festivalurile sunt ocazii perfecte pentru…

HOT this summer: Island Girl Make-up

Cel mai folosit produs de make-up, din ultimii ani, blush-ul are încă un moment special, vara asta, în…

Sezonul SPF: 4 greșeli în aplicarea SPF-ului, pe care nu știai că le faci în mod constant

În plin sezon de vară, oricare ar fi planurile tale, sigur petreci destul timp în aer liber cât…

Styling tips: cum să obții un efect de lifting cu o coafură anume

În anii ’90, Madonna a dat startul unui trend cu coafura-semnătură a turneului Blonde Ambition: „coada de cal”…

6 soluții pentru îngrijirea tenului gras în caniculă

Ai tenul gras și lucios iar asta te face să nu mai vrei să aplici nimic pe piele?…

Cum ne menținem tenul frumos pe timpul verii

În timpul verii, tindem să căutăm acele soluții care nu sunt doar aliați eficienți ai frumuseții, ci și…