Alina Burlacu ∙ August 20, 2021 ∙ 2 min read

Unghii sănătoase, rezistente, curățate și îngrijite? Acesta e primul pas spre o manichiură frumoasă. Atunci când adaugi și culoarea preferată, manichiura devine un accesoriu fashion. Trebuie doar să descoperi ce tehnică ți se potrivește mai bine: clasică, cu gel sau manichiură cu acril? Află care sunt diferențele și avantajele ca să știi ce să alegi.

Manichiura clasică

Dacă vrei să schimbi des culorea și să o adaptezi ținutelor sau pur și simplu nu îți place să se vadă patul unghiei, la o săptămână de la aplicarea lacului, atunci o manichiură clasică este mai potrivită pentru tine. Se îndepărtează cu orice dizolvant, cu acetonă sau fără acetonă și îmbogățit cu vitamine, pentru o protecție mai bună a unghiei.

  • Lac de unghii Shine Smart Oxford Miss Sporty

  • Lac de unghii 1 Seconde Rose du satin Bourjois

  • Lac de unghii Gritty Red Melkior

  • OPI Strawberry Waves Forever

Manichiura cu gel

Dacă nu îți dorești unghii lungi , dar vrei o culoare care să reziste, manichiura cu gel este cea potrivită pentru tine. Această manichiură te ajută și la capitolul strălucire, dar și atunci când ești mereu grăbită. De ce? Pentru că nu trebuie să aștepți ca oja să se usuce.

Manichiura cu gel rezistă până la trei săptămâni și se aplică în trei pași: primul strat de bază, care oferă durabilitate, al doilea strat este cel de culoare, iar ultimul este un top coat pentru sigilarea culorii. După fiecare pas, unghia trebuie să stea 30 de secunde în lampa cu lumină LED.

Manichiura cu gel se îndepărtează cu ajutorul unor produse speciale sau chiar cu acetona, prin tehnica de înmuiere. De asemenea, poate fi îndepărtată și acasă și se adresează persoanelor care își doresc un efect creativ, care iubesc să se exprime prin artă și vor o culoare rezistentă și de lungă durată.

  •  Melkior Ojă Semipermanentă Everlasting

Manichiură cu acril

”Dacă te numeri printre iubitoarele de unghii lungi, află că manichiura cu acril este cea mai potrivită pentru tine. În primul rând, aceasta rezistă între două și trei săptămâni și se poate adapta reșterii unghiei naturale. Vârful sau forma unghiei pot fi aplicate pe unghia naturală, folosind un adeziv realizat dintr-un amestec de pudră și lichid. În privința îndepărtării manichiurii cu acril, specialistul folosește o tehnică de înmuiere a unghiei, deloc dăunătoare”, explică Diana Marandiuc, OPI Education Manager.

Manichiura cu acril se potrivește perfect persoanelor care doresc să aibă o manichiură de durată și unghii cât mai lungi, dar și celor care visează la forme greu de obținut din unghia naturală, precum stiletto sau balerina.

Foto: PR.

Related Posts

Noutățile verii: parfumuri de purtat în serile toride

Dacă pentru plajă cel mai bine este să uiți de parfum și să folosești SPF-urile, pentru serile calde,…

Scarlett Johansson împărtășește rutina ei de beauty și de îngrijire

Scarlett Johansson (38 de ani) a împărtășit rutina ei de beauty și de îngrijire, care cuprinde somn, masaj…

House of Wella, Celebration Gala – 30 de ani în România

Pe 30 mai, Wella Professionals România a fost gazda unui show de lumină, culoare și hairstyling spectaculos, prezentând…

7 ingrediente care îți pot distruge pielea, în timpul verii

Există un motiv foarte bun pentru care trebuie să îți schimbi un pic rutina îngrijirii, în timpul verii:…

7 parfumuri provocatoare, care sparg orice tabu

Parfumul nu înseamnă numai note de patchouli, vanilie, trandafir și iasomie. Există și latura conceptuală a parfumeriei, care…

Timothée Chalamet, noul ambasador Chanel

Actorul Timothée Chalamet este noua imagine Bleu de Chanel. Actorul franco-american în vârstă de 27 de ani a…

Corectarea micilor imperfecțiuni. 4 tratamente noi de încercat acum

Să te simți mai bine tu cu tine, la orice vârstă, este cea mai bună idee din acest…

Știai că tenul gras îmbătrânește mai greu? Și nu este singurul avantaj!

Există și câteva dezavantaje, atunci când ai tenul gras, mai ales dacă rutina de îngrijire nu este una…

Obiceiurile proaste care îți distrug pielea. Toți le avem. Cum scăpăm de ele?

Orice rutină de îngrijire a pielii poate include obiceiuri rele pe care le repetăm (uneori) fără să ne…

Honey skin: ce anume din produsele apicole transformă radical pielea

Persoanele care folosesc pe termen lung produsele obținute cu bunăvoința albinelor susțin că observă transformări vizibile ale calității…