Unul dintre cele mai hot trenduri în manichiură, Double French Manicure, mi-a atras atenția zilele acestea așa încât îți propun să îl descoperi în acest articol. Și, desigur, în afară de tehnica specială – pentru care cel mai probabil vei avea nevoie de ajutorul unui expert în manichiură – îți ofer și câteva tipsuri despre ce ar trebui să conțină un tratament pentru unghii și ce să faci pentru a împiedica deteriorarea unghiilor.

Idei de Double French Mani

Clasica frech manicure are acum o nouă interpretare, modernă, care arată demențial. Se poate realiza în transparent și alb, dar și cu multe variații de culoare (ideale pe o vreme atât de ploioasă și mohorâtă) sau snowy (pentru zilele în care aștepți apariția fulgilor de nea), poți chiar și să schimbi nuanța patului unghiei cu o nuanță apropiată de culoarea pielii, pentru un contrast mai puternic.

 

View this post on Instagram

 

O postare distribuită de @gelsbyvw

 

View this post on Instagram

 

O postare distribuită de Nails Zorica (@nails.zorica)

Unghii sănătoase, condiția obligatorie pentru manichiura double french

Pentru ca manichiura french sau pentru ca manichiura double french – găsești și mai multe idei cu #doublefrenchmani pe Insta – să arate impecabil, unghiile tale trebuie să aibă un aspect sănătos, să fie netede, fără imperfecțiuni. Pentru a obține acest rezultat ai nevoie de anumite tratamente pentru unghii: pentru albire, pentru netezire, pentru fortifiere.

Aceste tratamente vin sub forma unor baze transparente sau lăptoase, pe care le poți achiziționa în magazinele de specialitate sau fac parte din ritualul complet de îngrijire și înfrumusețare al unui salon de manichiură.

Ce trebuie să conțină un tratament pentru unghii?

Dacă ții la sănătatea unghiilor tale și la aspectul lor poți fie alegi un tratament gata preparat (bază cu efect de fortifiere, albire sau netezire, mască sau cremă hidratantă), fie îți prepari singură un tratament.

  1. Extra hidratare

Înmoaie timp de 10 minute mâinile într-un bol cu apă călduță, în care ai pus o lingură cu zeamă de lămâie , o lingură cu ulei de masline și o lingură de glicerină.

  1. Mască exfoliantă cu miere și ulei de migdale

Amestecă o linguriță de miere de albine cu câteva picături de ulei de migdale (sau un alt ulei hidratant). Masează ușor, apoi clătește cu apă călduță.

  1. Tratament fortifiant

Pentru întărirea unghiilor, amestecă ulei de măsline călduț cu un gălbenuș de ou și cu o lingură de miere de albine. Timp de 10 minute, ține unghiile în acest tratament, apoi clătește cu apă călduță.

  1. Tratament pentru unghii exfoliate

Masează unghiile cu acest tip de ulei, deoarece conține acizi grași esențiali care ajută la refacerea unghiei.

  1. Vitamina A

Această vitamină este esnțială pentru sănătatea unghiilor. Asigură-te că o introduci în alimentație. Ca tratament exterior, masează unghiile timp de 10-15 minute cu această vitamină, insistând în zona cuticulelor.

Ce să faci pentru a nu afecta sănătatea unghiilor?

De cele mai multe ori, unghiile devin fragile și se rup ușor din cauza aerului uscat, a spălatului frecvent al mâinilor, a expunerii la solvenți chimici. Unghiile fragile pot avea și o cauză internă: tulburări tiroidiene, carențe de vitamina C sau fier, tuberculoză, infecții fungice sau afecțiuni pulmonare.

Cum să previi deteriorarea unghiilor:

  • Nu folosi un dizolvant cu acetonă, ci alege unul cu uleiuri hidratante.
  • Poartă mănuși când speli vase sau când faci curățenie deoarece detergenții și apa deshidratează puternic pielea și unghiile.
  • Folosește un săpun blând pentru spălarea mâinilor și apoi aplică imediat o cremă hidratantă.
  • Evită băile sau dușurile lungi și cu apă fierbinte.
  • Folosește măști pentru rehidratarea pielii și a unghiilor.

Foto: pexels.com

Related Posts