Putem încerca să concurăm cu fascinantele nuanțe ale toamnei sau ne putem pune în valoare propriile atuuri, cu ajutorul machiajului. Am ales cele mai inspirate lookuri de pe catwalk și te invit să experimentezi, chiar acum, cele mai hot tendințe.

Natural beauty

Frumusețea naturală are nevoie de mult mai mult efort pentru a fi pusă în valoare, decât pare la prima vedere. Asta înseamnă – și îți poate confirma orice estetician sau dermatolog – că trebuie să începi cu o exfoliere corectă. Desigur, nu insista să elimini peste noapte stratul de piele format din celule inactive de la suprafață.

Tratează pielea delicat dacă vrei cel mai bun răspuns de la ea. Asta înseamnă să nu încerci simultan două tehnici invazive de curățare a pielii sau doi exfolianți în același timp.

Nu uita că ritmul natural de regenerare este de 28 de zile pentru celulele dermei. Ai răbdare și nu sări pașii. Asta însemană că după exfoliere, hidratarea este obligatorie!

Dacă vrei un efect de luminozitate, alege serumurile cu efect de sigilare și luminozitate (printre altele este vorba de un efect optic prin care lumina este reflextată și pielea pare mai fresh).

Ai voie și să trișezi cu un pic de iluminator din trusa de de machiaj!

Accente pe privire

În acest sezon de toamnă, este momentul pentru mai multă libertate de exprimare.

Încearcă liniile grafice în culori saturate (Versace), conturul delicat, în nuanțe de cafeniu (Elisabetta Franchi) sau unul statement, deep black (Marc Jacobs).

Dacă îndrăznești mai mult, cucerește următoarea zonă, arcadele, și dă-le un aer grunge (Duncan). Sau transformă machiajul în artă: un fresco painting pe zona ochilor, așa cum am văzut la Giambattista Valli.

Accesoriile lipite, de la strasuri la petale naturale, fascinează prin fragilitate, dar și prin emoția transmisă. La Bora Aksu, florile pur și simplu camuflează cearcănele.

Roșu feminin

În spatele măștii, buzele devin un manifest pentru libertate și senzualitate.

Roșul feminin este readus în scenă la Carolina Herrera, Dolce&Gabbana, Libertine, Moschino, Naeem Khan, la fel și cel extrem de provocator, reinterpretare a stilului Madonnei de la finalul anilor 1980, în show-ul Vivienne Westwood.

Rămâne doar să alegi nuanța care ți se potrivește și să o fixezi bine pe buze.

Păstrează intensitatea și aspectul uniform al culorii folosind tehnica layering: hidratează buzele cu balsam. După câteva minute, folosește un creion de buze pe toată suprafața. Imprimă excesul pe un șervețel. Aplică rujul cremos, ulterior scapă de exces. Apoi, aplică puțină pudră liberă.

Sau, the easy way: folosește un ruj ultrarezistent sau un lip stain.

Foto: Hepta

Related Posts