Alina Burlacu ∙ August 31, 2023 ∙ 5 min read

Marile branduri, dar și start-up-urile au început să investească masiv în beauty tech. Integrarea tehnologiei AI, inclusiv învățarea automată și învățarea profundă, îmbunătățesc nu doar rezultatele, ci ne ușurează și drumul în tot acest proces de trial and error, atunci când suntem în cautarea unui machiaj perfect sau a celor mai potrivite produse pentru îngrijirea tenului.

Un domeniu în care AI are un impact semnificativ este încercarea virtuală a machiajului și găsirea nuanțelor de fond de ten. Utilizând algoritmi de învățare automată, brandurile pot analiza trăsăturile feței și tonurile pielii pentru a oferi experiențe virtuale de testare a produselor, permițând explorarea diferitelor look-uri.

În plus, camerele de înaltă definiție combinate cu procesarea bazată pe inteligență artificială permit folosirea propriul smartphone ca instrument de diagnosticare a pielii, accesibil oricând și oriunde – un skin doctor, 24/7. Tehnologia AR poate crea mai multe straturi de imagini suprapuse pentru a arăta locația exactă a ridurilor, a liniilor fine, a petelor, a texturii neuniforme și a acneei. Evaluarea este obiectivă și precisă. Brandurile de beauty și skincare pot integra aceste instrumente pe canalele lor digitale pentru a oferi clienților o evaluare a pielii și un regim de produse personalizat pe baza acestor rezultate.

Eyebrow Printer, imprimanta pentru sprâncene perfecte

Mult așteptata imprimantă pentru sprâncene vine de la unul dintre cele mai cunoscute branduri de beauty. Sprâncenele perfect modelate și definite sunt accesoriul suprem de frumusețe, schimbă complet expresia feței și, de multe ori, creează și un aspect întinerit al chipului, atunci când forma și culoarea sunt adaptate perfect geometriei faciale. L’Oréal Brow Magic este gadgetul inovator care folosește tehnologia AR pentru a obține perfecțiunea sprâncenelor cu ușurință. Pentru a folosi L’Oréal Brow Magic, tot ce trebuie să faci este să deschizi aplicația Brow Magic, să scanezi fața și să lași magia să te convingă. Poți explora diferite forme, grosimi și efecte folosind AR înainte de a selecta aspectul dorit. Aplicația recomandă chiar efecte similare cu microblading și microshading, oferind opțiuni multiple pentru a îmbunătăți aspectul sprâncenelor. Odată ce ai găsit aspectul perfect, se folosește un primer pentru sprâncene, apoi, cu imprimanta specială se glisează peste sprâncene, la final, se aplică un strat de genul top coat. Spre deosebire de tatuajele semipermanente, rezultatul dat de Brow Magic poate fi schimbat imediat cu demachiant.

HAPTA de la L’Oréal pentru cei cu mobilitate limitată în mâini și brațe

Înainte de a trece mai departe la un alt brand, trebuie să menționez una dintre cele mai noi și integrative noutăți în beauty tech. Industria frumuseții înțelege că toți avem dreptul de a avea controlul asupra look-ului personal, indiferent de capacitatea sau condiția fizică. Dovada acestui lucru a fost evidentă la CES 2023, unde tehnologiile inspirate au modelat modul în care experiența frumuseții poate fi atinsă în moduri imposibil de realizat înainte. HAPTA de la L’Oréal extinde accesul la alegerile asupra frumuseții cu un aplicator de machiaj portabil, computerizat, conceput pentru cei cu mobilitate limitată în mâini și brațe. Dispozitivul de stabilizare a mișcării îi găzduiește pe cei cu dificultăți în ridicarea brațelor și a căror putere limitată de prindere interferează cu aplicarea precisă a rujului sau a rimelului.

Amore Pacific, perfecționarea pielii cu cipuri și algoritmi

Oferind produse de îngrijire a pielii foarte apreciate, Amore Pacific ne aduce acasă noi tehnologii pentru îngrijire și înfrumusețare, prezentate și în cadrul CES 2023 și care, de altfel, au și plecat acasă cu premii pentru Innovation Award pentru COSMECHIP și Color Master de la TONEWORK.

COSMECHIP este un dispozitiv de înfrumusețare de uz casnic care creează produse cosmetice pentru îngrijirea pielii, urmărind schimbările pielii oricând și oriunde este nevoie. „Active-Chip”-ul dispozitivului conține formulări active care oferă o varietate de opțiuni pentru diferite probleme ale pielii. Odată ce utilizatorul și-a ales cip-ul preferat și l-a introdus, apa curge în cip printr-o cale special concepută pentru a completa produsul de îngrijire a pielii. Iar asta rezolvă cam toate probleme pielii, dilemele noastre în a alege concentrația potrivită și ingredientele potrivite, în a le combina fără să facem erori, și, în final, ne transformă pielea în cae mai bună variantă a ei, inclusiv în una întinerită, hidratată, calmată.

Color Master de TONEWORK este un produs cosmetic personalizat conceput pentru a sublinia individualitatea. Folosind algoritmul Authentic Color Master, consumatorii își pot alege cu ușurință culoarea cea mai potrivită pentru machiaj. Tehnologia AI realizează o analiză precisă a culorii în mai mult de 3000 de secțiuni ale feței. Se combină cu un dispozitiv automat de producție cosmetică pentru a produce rapid produse personalizate.

SkinStacks de la Neutrogena, guma 3D nutritivă pentru o piele tânără și sănătoasă

Neutrogena a colaborat cu Nourished, un pionier în suplimentele de sănătate imprimate 3D, pentru a realiza SkinStacks pentru o piele sănătoasă și strălucitoare. Aceste suplimente gumate pot fi personalizate folosind o aplicație Neutrogena. Cum funcționează? Îți faci un selfie, răspunzi la întrebări despre rutina ta de îngrijire a pielii și, pe baza răspunsurilor, vei obține suplimentele SkinStacks personalizate pentru a îndeplini obiectivele pielii. După cumpărare, produsele vegane și fără zahăr sunt livrate acasă.

Skin Coach, pentru cei care nu vor să se desprindă total de fidelitatea către un brand clasic

Revieve a lansat prima experiență Skin Coach, care ajută brandurile de beauty și magazinele de beauty să ghideze clienții în călătoria lor de îngrijire a pielii și după achiziționarea unuor produse cosmetice. Skin Coach permite utilizatorilor să stabilească obiective și să urmărească schimbările din pielea lor de-a lungul timpului după ce au primit recomandări personalizate de rutină și produse de la Revieve AI Skincare Advisor. Skin Coach subliniază că relația client-brand continuă după achiziție. Iar pentru tine, beneficiile sunt acelea că, pe lângă încredere, câștigi și know-how în aplicarea corectă a produselor pentru maximizarea efectelor.

Foto: pexels.com (Andrea Piacquadio)

Related Posts

Îngrijirea tenului la 40 de ani: 10 sfaturi pentru o piele sănătoasă și luminoasă

Dacă observi că tenul tău începe să aibă un aspect tern, ușor neuniform, cu linii fine și riduri…

Tipsuri pentru o piele mereu tânără

Ești mereu în căutarea celor mai bune rutine și produse care să oprească îmbătrânirea? Te înțelegem extrem de…

7 parfumuri revitalizante, care atrag energia pozitivă

Pe aceste călduri copleșitoare, e important să ne alegem un parfum revigorant, care să ne dea senzația de…

George Soare, sfaturi despre cum să ai un look perfect la festival

Când vine vorba de festivaluri, ideea de libertate și creativitate domină peisajul estetic. Festivalurile sunt ocazii perfecte pentru…

HOT this summer: Island Girl Make-up

Cel mai folosit produs de make-up, din ultimii ani, blush-ul are încă un moment special, vara asta, în…

Sezonul SPF: 4 greșeli în aplicarea SPF-ului, pe care nu știai că le faci în mod constant

În plin sezon de vară, oricare ar fi planurile tale, sigur petreci destul timp în aer liber cât…

Styling tips: cum să obții un efect de lifting cu o coafură anume

În anii ’90, Madonna a dat startul unui trend cu coafura-semnătură a turneului Blonde Ambition: „coada de cal”…

6 soluții pentru îngrijirea tenului gras în caniculă

Ai tenul gras și lucios iar asta te face să nu mai vrei să aplici nimic pe piele?…

Cum ne menținem tenul frumos pe timpul verii

În timpul verii, tindem să căutăm acele soluții care nu sunt doar aliați eficienți ai frumuseții, ci și…

Top 10 mituri despre îngrijirea pielii

Ce mituri despre îngrijirea pielii și machiaj ai vrea să afli dacă sunt adevărate sau nu? Verifică-ți curiozitatea…