Alina Burlacu ∙ May 29, 2024 ∙ 4 min read

Părul lung are o singură regulă de urmat atunci când vine vara, și anume să fie eliberat de excesul de greutate pentru a-i reda aspectul aerisit.

Pentru a crea mișcări ușoare și armonioase, ce formează curbe blânde care încadrează fața și corpul, tunsoarea verii pentru părul lung este tunsoarea clepsidră, pentru acest nou sezon de vară.

Tunsoarea clepsidră, perfectă pentru definirea aspectului

Noua tunsoare, care câștigă rapid popularitate în rândul celebrităților, este identică unei siluete care imită forma unei clepsidre, cu volume distribuite în mod profesional pentru a crea un efect senzual.

Și totuși, într-un sezon dominat de bob și tunsori scurte, există loc și pentru părul lung? Ei bine, da! Și o confirmă experții în domeniu.

„Într-adevăr, părul lung devine și mai interesant datorită unei noi tendințe care transformă părul lung în protagonistul aspectului până la punctul de a deveni un accesoriu capabil să definească formele corpului, dar și stilul, oferind o notă luxoasă. În ultima vreme, vedem din ce în ce mai multe celebrități cu părul foarte lung, dar niciodată definit la întâmplare, ondulat artistic, dar mai ales cu o desfășurare precisă: aceasta este scalarea clepsidră, care a definit astfel tunsoarea la talie tocmai pentru a defini forma tipică de clepsidră a corpului feminin cu o talie mai îngustă decât bustul și șoldurile. Iar pentru a o sublinia, părul este scalat organic, devenind mai subțire, ca și cum atrage treptat toată atenția aici, ca și cum ar indica talia de viespe.”, punctează Vali Sava, hair stylist Londa Professional.

Tunsoarea clepsidră, cu părul natural, dar și cu extensii

„Acest look poate fi obținut atât cu părul natural, cât și cu ajutorul extensiilor, atâta timp cât menține o senzație de plenitudine și corp, existând în același timp o prelucrare importantă a straturilor. Pentru a obține o astfel de tunsoare, tăietura trebuie să se adapteze tipului de păr, astfel încât să poată continua să se miște lejer, deci fără pași sau proeminențe date de o tăietură prea curată, prea perfectă.”, adaugă specialistul.

Tunsoarea clepsidră iese în evidență prin liniile moi și bine definite. Cheia acestui aspect este gestionarea volumelor: partea superioară a părului este menținută mai ușoară și evidențiată, în timp ce partea centrală dobândește plenitudine și corp, apoi se înclină din nou spre capete. Acest joc de volume creează o mișcare naturală care îmbunătățește structura feței și oferă un aspect dinamic și rafinat.

„Cu siguranță, să ai părul atât de lung și sănătos încât să îți poți permite o tăietură clepsidră nu este nici ușor, nici potrivit pentru toată lumea. Și aici intră în joc extensiile, o investiție pe termen lung care îți permite să te joci cu look-ul tău și, de ce nu, să-ți dai acel impuls necesar pentru a-ți crește stima de sine. Odată ce lungimea a fost atinsă și straturile care remodelează fața și corpul au fost obținute printr-o cădere lejeră, tot ce rămâne este să ai grijă ca părul tău să strălucească și să maximize efectul obținut prin noua tunsoare. Cum? Cu aplicarea de seruri și măști, chiar și peste noapte.”, explică Vali Sava.

Mai mult decât atât: Pentru a obține un păr cu o textură bogată și cu o strălucire fără seamăn, atunci mizează pe cheratină. În acest sens, te poți baza pe tratamentul Fusion cu cheratină creat de Londa Professional, precum și pe toată gamă de îngrijire a părului Fiber Infusion. Șamponul cu cheratină și tratamentul reconstructiv oferă un păr mai lung și mai sănătos, după numai câteva spălări. Șamponul cu cheratină va curăța cu blândețe. Și va pregăti firul de păr pentru repararea intensă, în timp ce masca reconstructivă va contribui la protejarea fibrei din acesta. Astfel, în doar câteva minute, vei avea parte de o podoabă capilară mai puternică, mai netedă și mai strălucitoare.

Foto: Hepta.

Related Posts

Trendurile verii: 3D Water Drops și Pool Water Nails

Manichiura cu efecte de stropi și luciu ca de apă, aceasta este noua tendință în domeniul artei unghiilor….

Îngrijirea tenului la 40 de ani: 10 sfaturi pentru o piele sănătoasă și luminoasă

Dacă observi că tenul tău începe să aibă un aspect tern, ușor neuniform, cu linii fine și riduri…

Tipsuri pentru o piele mereu tânără

Ești mereu în căutarea celor mai bune rutine și produse care să oprească îmbătrânirea? Te înțelegem extrem de…

7 parfumuri revitalizante, care atrag energia pozitivă

Pe aceste călduri copleșitoare, e important să ne alegem un parfum revigorant, care să ne dea senzația de…

George Soare, sfaturi despre cum să ai un look perfect la festival

Când vine vorba de festivaluri, ideea de libertate și creativitate domină peisajul estetic. Festivalurile sunt ocazii perfecte pentru…

HOT this summer: Island Girl Make-up

Cel mai folosit produs de make-up, din ultimii ani, blush-ul are încă un moment special, vara asta, în…

Sezonul SPF: 4 greșeli în aplicarea SPF-ului, pe care nu știai că le faci în mod constant

În plin sezon de vară, oricare ar fi planurile tale, sigur petreci destul timp în aer liber cât…

Styling tips: cum să obții un efect de lifting cu o coafură anume

În anii ’90, Madonna a dat startul unui trend cu coafura-semnătură a turneului Blonde Ambition: „coada de cal”…

6 soluții pentru îngrijirea tenului gras în caniculă

Ai tenul gras și lucios iar asta te face să nu mai vrei să aplici nimic pe piele?…

Cum ne menținem tenul frumos pe timpul verii

În timpul verii, tindem să căutăm acele soluții care nu sunt doar aliați eficienți ai frumuseții, ci și…