A List Magazine ∙ June 23, 2020 ∙ 3 min read

 

Trăim într-un moment în care femeia resimte din plin presiunea imaginii perfecte, devenită un standard, iar lipsa încrederii în sine continuă să fie alimentată de stigmatizarea unor experiențe sau emoții, de altfel foarte normale, cum ar fi perioada menstruației. Dacă până acum discuțiile despre zona intimă a femeilor și despre trăirile acestora au fost limitate, dacă nu chiar inexistente, fiind considerate un real tabu, Libresse vine cu o abordare îndrăzneață, aducând în prim plan zona V, ca simbol universal al zonei intime.

Libresse s-a remarcat de-a lungul timpului prin recunoașterea trăirilor femeii, iar prin noua poziționare își reafirmă misiunea de a o încuraja pe aceasta să-și exploreze emoțiile și experiențele pe care le are cu zona V. Prin acest prim pas pe care îl face în manifestul de empowerment al femeii, brandul urmărește să arate societății diversitatea de emoții, experiențe și trăiri, pe care fiecare femeie le resimte total diferit, atunci când vine vorba despre corpul ei, dar care, de cele mai multe ori sunt reprimate sau negate.

Noua strategie  propune deschiderea conversației în jurul acestor tabuuri, încurajând femeile să-și trăiască viața așa cum își doresc și să aibă încredere în ele, să treacă peste teama de a discuta liber despre tot ceea ce experimentează și simt. O astfel de abordare cât mai asumată și transparentă a zonei intime poate contribui la  o schimbare majoră a mentalității legate de imaginea femeii în societate, prin prisma experiențelor și trăirilor cu care se confruntă în anumite etape.

Libresse celebrează zona intimă ca manifestare a feminității

Poziționarea Libresse are în focus reprezentarea pozitivă a trăirilor și a emoțiilor pe care femeia le experimentează în diverse momente ale existenței ei cu scopul eliminării nenumăratelor etichete apărute în jurul lor. Menstruația și zona intimă sunt două din subiectele care rămân în continuare un tabu și care generează sentimente de jenă, insecurități emoționale și psihice. Pentru eliminarea acestor stereotipuri, Libresse explorează un nou teritoriu și vine cu o abordare cât mai deschisă și autentică prin celebrarea feminității și a zonei intime. Cu cât se vorbește mai mult și mai liber despre aceste experiențe, cu atât mai multe femei vor avea o relație mai sănătoasă cu zona V.

Oferă zonei tale intime atenția de care are nevoie

Stigmatizarea subiectelor legate de zona intimă are consecințe mult mai profunde, conducând la teama femeilor de a merge regulat la medicul ginecolog, foarte răspândită în România. Lansarea unui astfel de dialog în ceea ce privește îngrijirea zonei intime ca parte a rutinei zilnice și ca o normalitate în viața fiecărei femei este parte din demersul pe care Libresse îl face în educarea femeilor și în îmbunătățirea calității igienii intime. Acestea ar trebui perceapă vizita la medicul ginecolog sau discuțiile cu părinții, profesorii sau prietenii ca experiențe plăcute, un pas important pentru menținerea stării de sănătate și pentru identificarea din timp a eventualelor probleme.

Experiențele și trăirile femeilor nu sunt niciodată la fel

De la plăcere și dragoste, la durere și ură, femeile experimentează trăiri diverse, unice și deloc predictibile atunci când vine vorba de corpul lor. Însă, de cele mai multe ori, acestea sunt

considerate manifestări ale unei disfuncționalități, iar blocarea exprimării lor are consecințe majore asupra încrederii în sine. În acest context, Libresse vrea să ofere o voce tuturor acestor adevăruri știute, dar ascunse, și să împărtășească realitatea din spatele acestora, aducând la viață zona intimă în toată complexitatea ei.

Cu această nouă strategie, Libresse aduce o schimbare semnificativă în categoria de îngrijire personală, încurajând libertatea femeilor de a-și îngriji zona intimă și de a avea viața pe care și-o doresc, departe de orice stereotipuri.

 

 

 

 

Related Posts

Vara îți afectează pielea. Află cum și în ce fel

Pe timp de vară, obiceiurile tale se schimbă: ieșirile sunt mai frecvente, petreci mai mult timp afară și…

Trendul care ți-ar putea salva părul

Salvatorul părului tău ar putea fi, în această vară, accesoriul statement al starurilor rock în anii 1980. Îți…

Cum să readuci la viață părul lipsit de vitalitate?

Ai părul uscat și lipsit de vitalitate din cauza expunerii excesive la soare fără protecție, vopsirii prea dese…

Prea cald pentru sport? Ce zici de stretching?

Vedete ca Hailee Steinfeld și Halle Berry s-au lăsat fotografiate, de multe ori, în poziții de stretching, iar…

7 greșeli frecvente care agravează arsurile solare

Uneori ne ia valul și uităm cât timp am stat afară, sub lumina intensă a soarelui, fără protecție…

Cum să tunzi, să colorezi și să coafezi părul creț

Deși tinde să fie gros și rigid, părul creț nu este deloc mai puternic decât părul drept, ba…

Evrika! Am descoperit rutina de beauty care te ajută să scapi de petele pigmentare și să ai un ten luminos

Vara este pentru mine un fel de inovație a Naturii, prin explozia ei de culori, simțuri, posibilități, iar…

Tipsuri pentru folosirea pudrelor bronzante

Păstrează pe piele acea atingere a soarelui intensă și luminoasă cu ajutorul pudrelor bronzante și a trucurilor makeup…

Schimbări de look: Charlize Theron, Selena Gomez, Léa Seydoux

Fie că au chef de o coafură de vară, de un refresh sau fac parte dintr-un scenariu în…

Skincare: cum să te răcorești într-o zi toridă

Te uiți la prognoza meteo și în jurul tău, dar tot nu îți vine să crezi: termometrele au…