Alina Burlacu ∙ July 21, 2022 ∙ 6 min read

Cu ocazia lansării primului parfum creat exclusiv pentru Obsentum, de către Paolo și Tiziana Terenzi, am stat de vorbă cu cei doi parfumieri despre universul magic al esențelor. Un dialog despre pasiune și emoții.

Cei care creează artă sub formă de parfum își găsesc inspirația în stele, emoții, amintiri și vise. Unii oameni cred că destinul lor este scris în stele, căutându-și sensul și răspunsurile în întregul univers. Credeți că un parfum poate exprima astfel de conexiuni?

Tiziana Terenzi: Credem că fiecare parfum are un efect evocator și puterea de a transmite un mesaj pozitiv în legătură cu experiența personală de viață. Este magia notelor olfactive care pot exprima sentimente și emoții în funcție de modul în care sunt redate.

Poate fi creat un parfum care să se potrivească semnului zodiacal al unei persoane? Cum ați vedea un astfel de parfum?

Paolo Terenzi: Credem cu siguranță că un parfum se poate potrivi semnului zodiacal al unei persoane. De fapt, tocmai ce am lansat două parfumuri în colecția noastră Luna, Leo și Libra, care sunt inspirate de semnele zodiacale cu aceleași nume. Balanța, de exemplu, este cel mai elegant și mai rafinat semn dintre toate, binecuvântat cu un spirit de adaptare și empatie. Parfumul Libra celebrează aceste trăsături distinctive, și, mai mult, este și semnul zodiacal al Tizianei. Parfumul răsună cu aromele citricelor italiene, dominate de lămâia de Sorrento, bergamotă de Reggio Calabria și grapefruit sicilian, armonizate de contrastul tuberozei și al trandafirului bulgăresc. Această notă de vârf exuberantă este subliniată de un echilibru, unde puterea blândă a lemnului de cedru din Atlas se armonizează cu dulceața puternică a prețiosului Orris toscan, înconjurată de strălucirea afrodisiacă a Ambergrisului și a iasomiei indiene Sambac. Întreaga creație este despre armonie, unde lemnul de patchouli din Singapore îmbrățișează florile de vanilie din Madagascar, accentuate de corul celest compus din combinația de mosc haitian și vetiver, alături de benzoin și mușcată de stejar.

Un parfum poate crea o legătură cu momentele din trecut, iar această legătură este despre experiență fizică, a simțurilor. De exemplu, o amintire frumoasă poate fi legată cu ușurință de notele de vanilie. Ce esență alege un artist, un parfumier, atunci când vrea să creeze o legătura între cel care alege parfumul și un vis încă nedefinit, neatins?

Tiziana Terenzi: Fiecare clipă a vieții noastre conține bine și rău, bucurie și durere, lumină și întuneric. Crearea unei conexiuni cu parfumul este esențialul acestei arte. Fiecare creație provine dintr-o emoție care o leagă de autorul său, dar această emoție devine universală atunci când ea atinge simțurile tuturor celor care o admiră.

Cum arată parfumul care exprimă iubirea? (Sau cum ar putea arăta?)

Paolo & Tiziana Terenzi: Ne place această întrebare, deoarece fără dragoste nu ar exista nici viață. Un parfum al iubirii ar trebui să fie motorul oricărei forme de artă. Fiecare moment al vieții conține bune și rele, bucurii și tristețe, lumină și întuneric; este vorba despre frumusețea imperfecțiunii.

Ce note ar putea conține un parfum care exprimă dorul?

Paolo Terenzi: Parfumurile sunt o proiecție a lumii noastre interioare și a dorințelor noastre; din punct de vedere emoțional, sunt o proiecție a lumii noastre interioare. Orice parfum poate fi special pentru mintea noastră dacă este capabil să ne trezească amintiri și emoții. Pentru mine, parfumul care exprimă dorința conține chihlimbar gri combinat cu mosc. Acesta înglobează senzualitate și seducție, învăluite într-o eleganță atemporală, iar atunci când este combinată cu esențe lemnoase efectul devine exploziv. Un elixir puternic de seducție și dorință.

Ce parfum ar lua un parfumier într-o călătorie în spațiu? Ce note ar exprima cel mai bine acasă?

Paolo Terenzi: Lumea însăși devine o sursă neprețuită de materii prime unice, motiv pentru care esențele naturale exprimă cel mai bine acasă. Este cu siguranță dificil să alegi un singur parfum. Fiecare notă face parte dintr-o ansamblu complex și numai așa putem aprecia intensitatea parfumului și puterea sa evocatoare, liniștitoare și blândă. Dacă ar trebui să aleg o singură notă, aș alege ambragrisul, deoarece îmi aduce aminte de bunicul meu care obișnuia să extragă el însuși esența naturală când eram copil. Această esență îmi readuce în minte amintirea sa caldă și puternica îmbrățișare și, astfel, mă simt acasă.

Sidus, invitație printre stele

Lansat în luna iunie, SIDUS este cea mai strălucitoare stea din constelația Ursa Major și cea mai nouă compoziție a Tizianei Terenzi pentru Obsentum, exclusiv. Noul parfum este luminos, diafan ca un astru, dar și terestru în același  timp. Ingredientele destul de eclectice de trandafiri, condimente, fructe și note lemnoase se îmbrățișează perfect în această compoziție gândită exclusiv pentru iubitorii de nișă din România.

Numele Terenzi este prezent în lumea parfumeriei din 1968. Călătoria lor, ca afacere de familie, a început în provincia Rimini, Italia, cu lumânări parfumate și a continuat în paralel și cu parfumuri de nișă.

Colecțiile Terenzi au fost dintotdeauna inspirate din călătorii, emoții și amintiri împărtășite cu cei dragi, din experiența de viață a Tizianei și a lui Paolo, fratele ei, care au preluat afacerea familiei. Universul lor este compus din emoții și senzații trăite care sunt apoi transformate în călătorii parfumate închise în sticle prețioase, la propriu. Fiecare sticlă de parfum prezintă, fără excepție, detalii suflate în aur de 24 de karate.

Atenția casei Tiziana Terenzi cade mereu pe creații unice, materiale și ingrediente naturale. Fiecare picătură de parfum are un „absolut” și fiecare picătură de ceară din lumânări are o „viață”, după cum a descris chiar Tiziana Terenzi produsele proprii.

Una dintre cele mai cunoscute și apreciate colecții, Stelle di Luna, este compusă

dintr-o întreagă suită de parfumuri inspirate din constelațiile și stelele care intrigă omenirea de la începuturi. Iar călătoria cosmică a Tizianei Terenzi continuă cu SIDUS. Un parfum absolut stelar creat cu obsesia perfecțiunii și exclusiv pentru Obsentum. Foto: PR.

Related Posts

Cum să readuci la viață părul lipsit de vitalitate?

Ai părul uscat și lipsit de vitalitate din cauza expunerii excesive la soare fără protecție, vopsirii prea dese…

Prea cald pentru sport? Ce zici de stretching?

Vedete ca Hailee Steinfeld și Halle Berry s-au lăsat fotografiate, de multe ori, în poziții de stretching, iar…

7 greșeli frecvente care agravează arsurile solare

Uneori ne ia valul și uităm cât timp am stat afară, sub lumina intensă a soarelui, fără protecție…

Cum să tunzi, să colorezi și să coafezi părul creț

Deși tinde să fie gros și rigid, părul creț nu este deloc mai puternic decât părul drept, ba…

Evrika! Am descoperit rutina de beauty care te ajută să scapi de petele pigmentare și să ai un ten luminos

Vara este pentru mine un fel de inovație a Naturii, prin explozia ei de culori, simțuri, posibilități, iar…

Tipsuri pentru folosirea pudrelor bronzante

Păstrează pe piele acea atingere a soarelui intensă și luminoasă cu ajutorul pudrelor bronzante și a trucurilor makeup…

Schimbări de look: Charlize Theron, Selena Gomez, Léa Seydoux

Fie că au chef de o coafură de vară, de un refresh sau fac parte dintr-un scenariu în…

Skincare: cum să te răcorești într-o zi toridă

Te uiți la prognoza meteo și în jurul tău, dar tot nu îți vine să crezi: termometrele au…

Mituri despre sprâncene. Care sunt cele mai frecvente greșeli

Din punct de vedere estetic, sprâncenele au un rol foarte important în viața oricărei femei. Ele sunt cele…

Idris și Sabrina Elba lansează o gamă de skincare unisex

Cuplul de vedete format din actorul britanic Idris Elba (49 de ani) și din Sabrina Elba – model,…