Alina Burlacu ∙ November 25, 2020 ∙ 5 min read

Mecanismele naturale de protecție ale pielii trebuie susținute cu produse de îngrijire atunci când îți dorești o piele luminosă, fină, sănătoasă. Dar este foarte important să faci alegerea corectă, în momentul și locul potrivit. Știai că cele mai intense și de durată efecte de hidratare și regenerare a pielii sunt obținute atunci când alegi produse dermatocosmetice?

 

În special în sezonul rece, dermatologii recomandă produse de îngrijire care să hidrateze intens pielea și să ajute la menținerea echilibrului hidrolipidic al pielii pentru o perioadă îndelungată. Diferențele de temperatură, aerul uscat contribuie acum la accentuarea uscăciunii pielii, de aceea este important să incluzi produse intens hrănitoare și hidratante în rutina zilnică a îngrijirii pielii. Dar cum știi că ai făcut alegerea corectă?

Dermatocosmeticele sunt cele mai eficiente produse pentru repararea și hidratarea pielii, în special atunci când aceasta este sensibilă, uscată, când se irită ușor și formează scuame.

Dermatocosmetice sau cosmetice?

Spre deosebire de produsele cosmetice pe care le poți găsi în orice beauty shop, dermatocosmeticele se găsesc doar în farmacii (din fericire și în variantele lor online). Dar diferențele nu se opresc aici.

Avantajele folosirii dermatocosmeticelor sunt:

– fiind rezultatul multor etape de cercetare efectuată în laboratoare dermatologice asupra pielii, dermatocosmeticele au calități farmacologice și sunt recomandate atât pentru pielea normală, cât și pentru pielea sensibilă, foarte uscată sau care suferă de afecțiuni;

– dermatocosmeticele nu acționează doar asupra efectului, ci și asupra cauzei problemelor dermatologice, ajutând la înlăturarea lor;

– nu conțin coloranți sau alte ingrediente cu acțiune iritativă și de sensibilizare a pielii;

– au formule noncomedogenice (nu blochează porii) și hipoalergenice;

– la recomandarea medicului, pot fi folosite ca tratament adjuvant sau de întreținere pentru afecțiuni ale pielii;

– nu irită și nu întrețin uscăciunea pielii, așa cum o fac cremele cosmetice care conțin parfum;

– concentrațiile substanțelor active sunt mai mari, astfel, efectul este mai intens și mai eficient. De exemplu, o cremă de corp cu uree 15%, pe  lângă  efectul  de  hidratare  a  stratului  cornos, va avea un efect intens de exfoliere și va încetini creșterea excesivă sau haotică a stratului cornos care, în anumite afecțiuni, se descuamează în mod accelerat sau produce zone îngroșate și aspre care se transformă în calozități.

Recomandările experților în dermatologie:

Crema de corp Tractopon cu uree 15%    –  una dintre cremele de corp cu uree 15% cel mai frecvent recomandate de medici dermatologi este produsul dermatocosmetic Tractopon Cremă cu uree 15%, pe care îl găsești și sub formă de flacon cu dispenser (300 ml), pentru o utilizare mai ușoară, mai sigură și mai comodă. Crema cu uree Tractopon poate fi aplicată pe pielea uscată sau predispusă la uscăciune și hiperkeratoză.

Beneficiile sunt multiple:

– îngrijește tegumentele mâinilor suprasolicitate și zonele cu piele îngroșată: picioare, coate, genunchi.

– îmbunătățește aspectul și sănătatea pielii, ajutând și la îngrijirea și hidratarea unghiilor.

– crește puterea de absorbție a cremelor medicament.

Formula cu 15% uree este recomandată și în îngrijirea pielii persoanelor diabetice, predispusă la uscăciune și descuamare. Prin efectul protector, sunt evitate traumatismele și infecțiile.

Cum să folosești crema cu uree 15% Tractopon?

Pentru picioare: aplică o dată sau de două ori pe zi pe pielea spălată și uscată. Se masează crema ușor, insistând în zonele mai uscate și aspre, precum și la nivelul călcâielor fisurate. Folosirea regulată a cremei duce la obținerea unor rezultate foarte bune. După aplicare, crema nu lasă film gras.

După un tratament efectuat la medicul dermatolog, în urma căruia s-au îndepărtat sau redus calozitățile și fisurile, folosirea regulată a cremei Tractopon uree 15% prelungește perioada de funcționare optimă a pielii și încetinește îngroșarea ei.

Ca măsură generală de îngrijire a picioarelor, pentru un tegument nu foarte afectat de uscăciune, este suficientă aplicarea cremei de 2-4 ori pe săptămână, pentru a menține pielea hidratată, fină și cu un aspect sănătos.

Pentru mâini, genunchi, coate, gambe: aplică o dată sau de două ori pe zi sau la două zile, în funcție de uscăciunea și asprimea pielii. Se masează ușor până la absorbirea cremei. Folosirea frecventă a cremei Tractopon 15% uree protejează și reface pielea mâinilor expuse la frig și umezeală.

Atenție: Evită aplicarea cremei pe zone cu tăieturi și pe fisuri care sângerează, deoarece ureea provoacă prurit la nivelul acestora.

Crema de mâini Prots-ud 35  –  alt produs dermatocosmetic eficient în îngrijirea și protejarea pielii mâinilor, mai ales după contactul frecvent cu apă, cu detergenți sau alte substanțe nocive, este Prots-ud 35. Această cremă conține colagen hidrolizat, care hrănește și protejează pielea, și o concentrație ridicată de lipide și glicerină, care ajută la reconstruirea filmului hidrolipidic al pielii si la menținerea hidratării. Includerea în rutina de îngrijire a cremei Prots-ud 35 permite îmbunătățirea aspectului și sănătății pielii uscate și fragile, predispuse să sufere afecțiuni ale pielii.

În activitățile care necesită contactul cu substanțe mai puțin agresive, Prots-ud 35 este, de obicei, suficient pentru a proteja pielea. În cazul utilizării mănușilor, crema ajută la prevenirea macerării și prelungește perioada de toleranță. Prots-ud 35 este ideală pentru a menține pielea hidratată și sănătoasă chiar și în mediul exterior.

Preț excepțional

Fie că ai nevoie de o îngrijire perfectă a pielii, fie că vrei să faci un gest frumos sau un cadou de Crăciun, acum poți găsi, în farmacii, la un preț excepțional, cele două produse dermatocosmetice pentru îngrijirea pielii: crema de corp Tractopon uree 15% și crema de mâini Prots-ud 35. La achiziționarea unei creme de corp Tractopon uree 15% (300 ml) vei primi și crema de mâini Prots-ud 35 (40 ml). Perioada campaniei: noiembrie și decembrie, în limita stocului disponibil.

Foto: PR.

Related Posts

Vara îți afectează pielea. Află cum și în ce fel

Pe timp de vară, obiceiurile tale se schimbă: ieșirile sunt mai frecvente, petreci mai mult timp afară și…

Trendul care ți-ar putea salva părul

Salvatorul părului tău ar putea fi, în această vară, accesoriul statement al starurilor rock în anii 1980. Îți…

Cum să readuci la viață părul lipsit de vitalitate?

Ai părul uscat și lipsit de vitalitate din cauza expunerii excesive la soare fără protecție, vopsirii prea dese…

Prea cald pentru sport? Ce zici de stretching?

Vedete ca Hailee Steinfeld și Halle Berry s-au lăsat fotografiate, de multe ori, în poziții de stretching, iar…

7 greșeli frecvente care agravează arsurile solare

Uneori ne ia valul și uităm cât timp am stat afară, sub lumina intensă a soarelui, fără protecție…

Cum să tunzi, să colorezi și să coafezi părul creț

Deși tinde să fie gros și rigid, părul creț nu este deloc mai puternic decât părul drept, ba…

Evrika! Am descoperit rutina de beauty care te ajută să scapi de petele pigmentare și să ai un ten luminos

Vara este pentru mine un fel de inovație a Naturii, prin explozia ei de culori, simțuri, posibilități, iar…

Tipsuri pentru folosirea pudrelor bronzante

Păstrează pe piele acea atingere a soarelui intensă și luminoasă cu ajutorul pudrelor bronzante și a trucurilor makeup…

Schimbări de look: Charlize Theron, Selena Gomez, Léa Seydoux

Fie că au chef de o coafură de vară, de un refresh sau fac parte dintr-un scenariu în…

Skincare: cum să te răcorești într-o zi toridă

Te uiți la prognoza meteo și în jurul tău, dar tot nu îți vine să crezi: termometrele au…