Alina Burlacu ∙ February 16, 2024 ∙ 3 min read

Keira Knightley,  Cameron Diaz, Rihanna sunt doar câteva dintre vedetele care țin sub control una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale pielii: acneea. Specialiștii în îngrijirea pielii au multe sfaturi atunci când este vorba de un ten afectat de acnee, iar printre cele mai importante sunt: hidratarea zilnică a pielii și alegerea corectă a ingredientelor-cheie pentru curățarea și regenerarea pielii.

Ingrediente-cheie pentru tenul acneic:

Peroxidul de benzoil este inclus în multe dintre tratamentele acneei. În concentrații mai mari este eliberat pe bază de rețetă, dar, pentru uzul frecvent se găsește și sub formă de cremă, loțiune și gel pentru curățarea pielii. Peroxidul de benzoil este un ingredient antibacterian, are rol exfoliant și ajută și la deblocarea porilor.

De regulă, produsele de îngrijire a pielii care conțin peroxid de benzoil sunt bine tolerate de majoritatea oamenilor. Însă trebuie să știi că acest ingredient, atunci când ajunge în contact cu părul sau cu hainele poate provoaca decolorarea acestora.

Multe produse de îngrijire pentru pielea predispusă la acnee conțin acid salicilic. Acesta are în special o acțiune exfoliantă, iar secundar, acest lucru ajută la prevenirea blocării porilor cu sebum.

Alfa hidroxiacizii (AHA) tratează acneea având un triplu rol: îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, reducerea inflamației, îmbunătățirea aspectului cicatricilor de acnee prin stimularea regenerării pielii. Cel mai frecvent vei găsi pe eticheta produselor: acidul glicolic și acidul lactic.

Sulful este adesea combinat cu alte ingrediente precum peroxidul de benzoil sau acidul salicilic. Principala lui calitate este aceea că ajută la eliminarea excesului de sebum. Unele produse cu sulf au un miros mai neplăcut.

Retinoizii topici sunt folosiți adesea pentru a trata acneea. Retinoizii sunt produse pe bază de vitamina A. Deși sunt folosiți pentru efectul lor antiageing, retonoizii au un rol important și în curățarea și regenerarea pielii acneice. Caută pe ectichetă cuvântul adapalene.

Un compus natural, acidul azelaic are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii. De asemenea, ajută la prevenirea acumulării de keratină, o proteină care poate înfunda porii.

Acidul ascorbic sau vitamina C are proprietăți antiinflamatorii, ajută la reducerea roșeței și a inflamației.

Unul dintre ingredientele cu multiple beneficii este uleiul din arbore de ceai. Acesta este frecvent folosit topic, excat pe locul afectat, chiar și când este vorba de un coș, nu de un ten acneic, cu rezultate foarte bune.

„Dați oricărui tratament pentru acnee cel puțin patru săptămâni pentru a funcționa. Uneori poate dura câteva luni sau mai mult până când pielea începe să se curețe.‌ Și folosiți protecție solară. Multe dintre aceste ingrediente vă pot face pielea sensibilă la soare. Încercați să stați departe de lumina soarelui. Dacă nu puteți, purtați protecție solară și îmbrăcăminte cu protecție SPF.”, explică dermatologul Dan Brennan pentru webmd.com.

foto: hepta.

Related Posts

13-14 aprilie: Vino să trăiești experiențele inedite din Lancôme Skin Science Club!

Grăbește-te să descoperi produsele excepționale și experiențele inedite din Lancôme Skin Science Club, un pop-up deschis pentru publicul…

5 afecțiuni ale pielii cauzate de endometrioză

Prea mult estrogen în organism poate declanșa erupții sau acnee. Pe de altă parte, inflamația nu este implicată…

Ai un ten cu impurități? Iată ce trebuie să faci ca să scapi de imperfecțiuni!

Tenul nostru este ca o carte de vizită și reflectă atât starea noastră de sănătate, cât și obiceiurile…

Beauty News: 12 cosmetice de care te vei îndrăgosti primăvara asta

Culorile vibrante ale noilor produse pentru machiaj și esențele florale ale primăverii dau tonul unui anotimp în care…

Serena Williams își lansează un brand de beauty

Serena Williams este cel mai recent exemplu de vedetă care se lansează în domeniul de beauty cu propria…

Tunsorile statement ale primăverii, explicate de stiliști de top

Îți dorești un look nou pentru sezonul cald? Perfect! E momentul să te lași convinsă de noile tendințe….

5 tendințe noi care vor transforma machiajul în artă

Sunt două aspecte esențiale de care trebuie să ții cont atunci când realizezi machiajul: în primul rând, să…

Ritualul complet de hidratare cu elmiplant

Este momentul să întâmpinăm noul sezon cu mai multă atenție și grijă față de noi înșine, iar un…

Masajul facial – cea mai bună metodă să încetinești timpul #beauty

Avem 69 de mușchi pe față și pe gât și, se știe deja că, producția de colagen încetinește…

Get the Look: Old Money Hair

Există old money hair? Se pare că da. Am investigat și scris ce înseamnă acest trend, cum îl…