A List Magazine ∙ October 4, 2023 ∙ 3 min read

Îmbătrânirea este procesul natural, continuu și gradual de schimbare în organism, adică setul de multiple schimbări care apar în organism odată cu înaintarea în vârstă. De altfel, îmbătrânirea este o fază normală a dezvoltării biologice, în care sunt implicate diferite mecanisme fizice și biologice și în timpul căreia asistăm la degradarea fizică progresivă și declinul multor funcții ale organismului.

Pielea nu face excepție. Și ea îmbătrânește odată cu trecerea timpului. Acest proces poate fi accelerat de factori multipli și diferiți. 

Zonele cele mai expuse, cum ar fi fața și mâinile, suferă cel mai mult de supraexpunerea la factorii de mediu. Știm deja că expunerea neprotejată la soare accelerează procesul de îmbătrânire cutanată. Însă un alt mare dușman al pielii, mai puțin luat în calcul, este poluarea. Și, apoi, zahărul.

Poluarea, un dușman al pielii deloc de neglijat!

Foarte prezentă, mai ales în zonele urbane, poluarea generează radicali liberi care duc la oxidarea celulelor pielii. Emisiile de la autovehicule, fabrici, dar și fumul de țigară au un efect negativ asupra pielii: oxidare, deshidratare și reducerea nivelurilor de colagen și elastină. Însă, dintre toate formele, poluarea aerului este cea care afectează cel mai mult pielea. Iată cum: Poluanții atmosferici dăunează pielii prin inducerea stresului oxidativ. Expunerea prelungită sau repetitivă la niveluri ridicate ale acestor poluanți poate avea efecte negative profunde asupra pielii. 

Cum poți combate efectele poluării?

Azi, industria frumuseții ne oferă soluții de îngrijire a pielii împotriva poluării. De la demachiante profunde, la exfoliante, acestea sunt special concepute pentru a diminua efectele poluării. Însă, primul și cel mai important pas, este curățarea feței. Ulterior,  încearcă să ai o rutină strictă de noapte, deoarece acela este momentul când pielea se înnoiește. Astfel, hidratarea este esențială în timpul nopții!

Cum îngrijim pielea pe timpul zilei?

Dacă noaptea este un moment foarte important pentru piele și mizăm pe o curățare temeinică a tenului, în schimb, pe timp de zi, este esențială atât protecția împotriva radiațiilor solare, cât și folosirea unei creme care are în formulă ingrediente patentate cu rol activ anti-poluare.

Cum acționează aceasta? 

EXO-P formează o barieră protectoare pe suprafața pielii, oferind o protecție multiplă anti-poluare: reduce aderarea la piele a particulelor de poluare PM2.5, combate activitatea radicalilor liberi și reduce daunele provocate de hidrocarburi.

Zahărul produce glicarea

Tu știi oare ce ce este glicarea?Aceasta este un proces fiziologic cauzat de excesul de glucoză care se combină cu proteinele de colagen și elastină pentru a genera formarea de produși finali de glicosilare (AGEs – Advanced Glycation End-products). Surprinzător este faptul că acest proces începe de la vârsta de 20 de ani și crește în fiecare an. Concret, produșii finali de glicosilare A.G.E.’s deteriorează colagenul, făcându-l să își piardă fermitatea și capacitatea de a susține pielea. 

Poate fi combătută glicarea?

Da! În acest scop, există ingrediente active anti-glicare, care încetinesc formarea de produși avansați de glicosilare, menținând funcțiile colagenului și elastinei și redând pielii elasticitatea și fermitatea naturale.

Important! Acest proces fiziologic poate fi combătut cu ajutorul unui mix de ingrediente care formează cea mai bună cremă anti-glicare. Crema remodelatoare facială de zi ISDIN A.G.E. REVERSE DAY este un tratament facial cu triplă acțiune anti-aging.Ea oferă atât protecție anti-poluare prin EXO-P,  dar și hidratează și remodelează conturul facial. 

Related Posts

Frumusețea prin ochii medicului Elena Martin

Cum arată frumusețea, dar și cele mai reușite intervenții estetice? Și cum arată viața unui medic-femeie, atunci când…

Summer Mood: 5 coafuri de festival și produsele de styling ale verii

În plin sezon de concerte, găsește aici inspirația pentru coafurile de festival cu care să experimentezi noi lookuri….

Summer Must Haves: 10 produse de protecție solară (chiar și pentru păr)

Poate că auzi destul de des, în sezonul cald, că este bine să aplici protecție solară pe piele….

Sofia Vergara, adepta intervențiilor estetice de orice fel

Sofia Vergara a vorbit recent despre operațiile estetice și despre tratamentele de înfrumusețare și a subliniat că e…

Shania Twain: „Nu mi-e frică de îmbătrânire!”

Cântăreața country-pop Shania Twain s-a îmbăcat cu trecerea anilor și la 58 de ani susține că nu îi…

HAIR TIPS: 9 soluții împotriva vârfurilor despicate

Despre problema vârfurilor despicate este întrebat fiecare hairstylist profesionist. Și, de cele mai multe ori, răspunsul cel mai…

Top 5 produse esențiale pentru vară

Vara, rutina ta de îngrijire trebuie să fie la fel de atent pregătită ca și bagajul pentru concediu….

Long Hair Trend: tunsoarea clepsidră

Părul lung are o singură regulă de urmat atunci când vine vara, și anume să fie eliberat de…

Cindy Crawford, secrete de frumusețe la 58 de ani

La 58 de ani, Cindy Crawford încă are atuurile unui model de succes și este una dintre puținele…

New look: Jessica Biel. Tunsoarea aleasă de actriță pentru această vară

Jessica Biel s-a pregătit de vară cu un look fresh. Actrița a renunțat la părul ei lung, ondulat,…