A List Magazine ∙ July 1, 2020 ∙ 4 min read

Homeopatia este o metodă terapeutică care se bazează pe capacitatea organismului de a reacţiona specific la acţiunea unor medicamente (homeopatice) determinând astfel vindecarea sau reechilibrarea. Homeopatia, în constantă evoluţie, este o practică medicală care caută în permanenţă să se înscrie, într-un mod deschis, transparent şi ştiinţific, în ansamblul medicinei. Medicamentele homeopatice sunt potrivite, în primul rând, pentru copii, adolescenţi, adulţi, femei însărcinate şi persoane în vârstă.  Homeopatia exploatează proprietăţile terapeutice ale unor substanţe provenite din trei regnuri: mineral sau chimic, vegetal şi animal. Pentru a disponibilă, referinţa homeopatică este, prin urmare, dependentă de biodiversitate şi de calitatea faunei, a orei şi a resurselor minerale. Sursele de origine vegetală reprezintă cea mai mare proporţie a materiei prime care stă la baza unei referinţe homeopatice BOIRON. Din totalul surselor vegetale, 70% dintre referinţe provin din Europa şi, mai ales, din Franţa. Astfel că Boiron acordă o atenţie deosebită, sensibilă şi delicată în asigurarea continuităţii disponibilităţii materiei prime. Iată de ce BOIRON a ales să colaboreze cu recoltatori înalt cali caţi, cu care împărtăşeşte aceeaşi etică privitoare la protecţia mediului, dezvoltarea durabilă şi garanţia de trasabilitate. 

BOIRON lucrează cu o reţea de culegători situaţi în din Franţa precum şi cu agricultori, majoritatea stabiliţi în Europa. Toate plantele folosite sunt certificate ca fiind fără OGM, având în unele cazuri certi cate nominative (soia / porumb) şi sunt supuse unei veri cări a absenţei contaminării radioactive.  

BOIRON studiază, în parteneriat cu agricultorii, realizarea de culturi biologice cu plantele ameninţate (certi care Ecocert), de exemplu Adonis Vernalis în Franţa şi Cyclamen Europaeum în Olanda. 

Pe de altă parte, BOIRON se angajează în acţiuni colective pentru a păstra plantele în mediul lor natural, în Franţa de exemplu, în cadrul convenţiei pentru protejarea plantei Arnica montana, semnată în 2007 împreună cu Asociaţia de Economie Montaniardă din Vosges şi cu Parcul natural din Vosges. Această convenţie unică formulează reguli stricte, cărora trebuie să li se supună diferiţii actori (producători, culegători, agricultori, primării, laboratoare farmaceutice). Iată doar câteva exemple de reguli:
• recoltarea se face exclusiv manual şi priveşte numai plantele în plină înflorire;
• utilizarea de pesticide este interzisă şi o cerere de autorizare a recoltării trebuie depusă la primăria respectivă. 

De asemenea, BOIRON a stabilit, încă din urmă cu mulţi ani, contracte de parteneriat cu doi exploatatori agricoli pentru aprovizionarea cu Arnica montana, iar din 2018 BOIRON participă la o iniţiativă regională de a cultiva Arnica montana în zona Auvergne-Rhône- Alpes. 

Până în acest moment s-a constatat că utilizarea produselor homeopatice nu produce externalităţi negative, cum ar riscul iatrogen sau de supramedicaţie. 

Astăzi, în plus, homeopatia se adresează femeilor însărcinate, bebelușilor și copiilor mici, adolescenţilor, persoanelor vârstnice, pacienților cu afecțiuni endocrine și de nutriție (ex: diabet, obezitate, mai ales sub formă de granule), pacienților supuși unor tratamente „grele”, pentru a diminua efectele secundare ale acestora, sportivilor, chiar animalelor de companie și, din ce în ce mai mult, celor de fermă… de fapt, tuturor! 

În contextul de preocupare pentru sănătatea publică pe care îl traversăm, stresul şi afecţiunile cauzate de stres sunt o prezenţă permanentă în viaţa noastră şi o provocare de depăşit continuă. Indiferent dacă se datorează unui mediu obositor, provocărilor solicitante de la locul de muncă sau încărcăturii mentale zilnice, stresul este omniprezent în viața noastră în această perioadă. (În 2017, un sondaj realizat în Franţa de Opinion Way a aratat că femeile sunt mai afectate de stres decât bărbații – 68% față de 38%).  Homeopatia ajută organismul să înfrunte mai bine, pe termen scurt, situaţiile stresante. Dar, de asemenea, este un tratament de fond care administrat corect poate contribui la restabilirea echilibrului sistemului nervos. Unul dintre motivele care face homeopatia specială este ca această metodă terapeutică este atât preventivă cât și curativă. 

Totul pentru că sănătatea voastră merită cel mai înalt respect! 

Related Posts

Bucharest International Dance Film Festival la a VIII-a ediție: 8 – 11 septembrie 2022

În perioada 8 – 11 septembrie, Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) revine pentru a VIII-a ediție cu…

Vara îți afectează pielea. Află cum și în ce fel

Pe timp de vară, obiceiurile tale se schimbă: ieșirile sunt mai frecvente, petreci mai mult timp afară și…

Trendul care ți-ar putea salva părul

Salvatorul părului tău ar putea fi, în această vară, accesoriul statement al starurilor rock în anii 1980. Îți…

Concursul Miss Universe își schimbă regulile și devine mai permisiv

Pentru prima dată în istoria sa de 70 de ani, competiția Miss Universe își schimbă regulile și devine…

5 motive pentru care abia așteptăm să-l vedem pe Paolo Nutini la festivalul Fall in Love

Aflat la cea de-a doua ediție, festivalul Fall in Love îl aduce în premieră pe Paolo Nutini în…

Cum să readuci la viață părul lipsit de vitalitate?

Ai părul uscat și lipsit de vitalitate din cauza expunerii excesive la soare fără protecție, vopsirii prea dese…

Jurnal de Festival: UNTOLD (Partea a III-a)

A treia zi de UNTOLD aduce și mai multă lume în fața scenelor festivalului din Parcul Central. Totul…

Jurnal de Festival: UNTOLD (Partea a II-a)

Cea de-a doua zi de UNTOLD Festival ne-a surprins cu și mai multă energie bună, poate datorită faptului…

Prea cald pentru sport? Ce zici de stretching?

Vedete ca Hailee Steinfeld și Halle Berry s-au lăsat fotografiate, de multe ori, în poziții de stretching, iar…

7 greșeli frecvente care agravează arsurile solare

Uneori ne ia valul și uităm cât timp am stat afară, sub lumina intensă a soarelui, fără protecție…