Alina Burlacu ∙ January 24, 2023 ∙ 3 min read

După o perioadă petrecută în Marea Britanie, unde a avut parte de experiențe inedite în domeniul hair styling-ului, Cristian Dinuț ne vorbește despre tendințele anului 2023, despre obiceiurile britanicilor, dar și despre cum putem avea un păr mai sănătos și mai frumos.

Ai acum experiența celor două țări: România și Anglia. Ce este diferit și ce este similar în domeniul hair styling-ului?

În ceea ce privește România, mai ales în partea de sud, pot spune că avem noroc datorită climei blânde care ne permite să facem multe schimbări în hair dressing. În UK, o țară a contrastelor și totodată plină de culoare, am avut ocazia să experimentez viața socială, viața de hair stylist, mixul de culturi al populației londoneze și nu numai… În ceea ce privește hair experience: în Marea Britanie și observ că și în România, începe să prindă trendul eleganței minimaliste, în contrast cu un alt trend, al accesorizării excentrice.

Așadar, ce tendințe vom observa mai des în acest an?

În 2023, continuă în preferințele femeilor tehnica balayage, dar, de data aceasta, cu mai multă culoare: arămiu, blond cald, lavandă și roșu. Renunțăm, pe cât se poate, la nuanțele de gri foarte pronunțate. Iar pe partea de tunsoare, bobul rămâne cel mai versatil din gamă, concurentul lui direct fiind pixicut. Ambele tunsori le putem adapta multor tipuri de fizionomie dacă sunt alese corect.

Care este primul pas pentru un păr frumos, nu doar în tendințe?

Știm cu toții că, prin tehnicile de decolorare, părul este mai expus decât cel natural, recomandarea fiind aceea de a alege și de a stabili un diagnostic corect de rehidratare și refacere a pH-ului, împreună cu hair stylistul.

Cum putem avea un păr îngrijit, în sezonul rece?

Cum sezonul acesta am avut destul de multe variații de temperatură, le-am propus clientelor câteva variante pentru un păr îngrijit.

În primul rând, sigilarea cuticulei: tratamentul cu keratină pentru sezonul umed, biotină și un complex de uleiuri pentru menținerea pH-ului. În sezonul rece, părul este mult mai electrizat și devine mai casant, cauza fiind pierderea elasticității din cauza șocului termic (trecerea bruscă de la cald la rece).

Ceea ce ignorăm adesea este faptul că sunt foarte importante hainele pe care le purtăm iar aici voi detalia. Vara purtăm mai mult bumbac, în schimb, în sezonul rece, vom mixa materiale variate – lână, poliester, lycra, etc. – mare parte din aceastea fiind conductori electrostatici și reacționând cu părul prin frecare. Atunci apare fenomenul de păr încurcat. Recomandarea mea, ca și parte de îngrijire pentru acasă, este stabilirea diagnosticului corect și utilizarea acasă a produselor adecvate tipului de scalp și firului de păr.

O îngrijire atentă trebuie realizată doar iarna?

Nu. Și vara părul trebuie ferit de șocuri termice. În anumite situații putem folosi eșarfe, pălării. Amintește-ți mereu că părul, dacă este tratat cum se cuvine, îți garantez că te va răsplăti 🙂

Foto: Hepta.

Related Posts

Frumusețea prin ochii medicului Elena Martin

Cum arată frumusețea, dar și cele mai reușite intervenții estetice? Și cum arată viața unui medic-femeie, atunci când…

Summer Mood: 5 coafuri de festival și produsele de styling ale verii

În plin sezon de concerte, găsește aici inspirația pentru coafurile de festival cu care să experimentezi noi lookuri….

Summer Must Haves: 10 produse de protecție solară (chiar și pentru păr)

Poate că auzi destul de des, în sezonul cald, că este bine să aplici protecție solară pe piele….

Sofia Vergara, adepta intervențiilor estetice de orice fel

Sofia Vergara a vorbit recent despre operațiile estetice și despre tratamentele de înfrumusețare și a subliniat că e…

Shania Twain: „Nu mi-e frică de îmbătrânire!”

Cântăreața country-pop Shania Twain s-a îmbăcat cu trecerea anilor și la 58 de ani susține că nu îi…

HAIR TIPS: 9 soluții împotriva vârfurilor despicate

Despre problema vârfurilor despicate este întrebat fiecare hairstylist profesionist. Și, de cele mai multe ori, răspunsul cel mai…

Top 5 produse esențiale pentru vară

Vara, rutina ta de îngrijire trebuie să fie la fel de atent pregătită ca și bagajul pentru concediu….

Long Hair Trend: tunsoarea clepsidră

Părul lung are o singură regulă de urmat atunci când vine vara, și anume să fie eliberat de…

Cindy Crawford, secrete de frumusețe la 58 de ani

La 58 de ani, Cindy Crawford încă are atuurile unui model de succes și este una dintre puținele…

New look: Jessica Biel. Tunsoarea aleasă de actriță pentru această vară

Jessica Biel s-a pregătit de vară cu un look fresh. Actrița a renunțat la părul ei lung, ondulat,…