Alina Burlacu ∙ January 24, 2023 ∙ 3 min read

După o perioadă petrecută în Marea Britanie, unde a avut parte de experiențe inedite în domeniul hair styling-ului, Cristian Dinuț ne vorbește despre tendințele anului 2023, despre obiceiurile britanicilor, dar și despre cum putem avea un păr mai sănătos și mai frumos.

Ai acum experiența celor două țări: România și Anglia. Ce este diferit și ce este similar în domeniul hair styling-ului?

În ceea ce privește România, mai ales în partea de sud, pot spune că avem noroc datorită climei blânde care ne permite să facem multe schimbări în hair dressing. În UK, o țară a contrastelor și totodată plină de culoare, am avut ocazia să experimentez viața socială, viața de hair stylist, mixul de culturi al populației londoneze și nu numai… În ceea ce privește hair experience: în Marea Britanie și observ că și în România, începe să prindă trendul eleganței minimaliste, în contrast cu un alt trend, al accesorizării excentrice.

Așadar, ce tendințe vom observa mai des în acest an?

În 2023, continuă în preferințele femeilor tehnica balayage, dar, de data aceasta, cu mai multă culoare: arămiu, blond cald, lavandă și roșu. Renunțăm, pe cât se poate, la nuanțele de gri foarte pronunțate. Iar pe partea de tunsoare, bobul rămâne cel mai versatil din gamă, concurentul lui direct fiind pixicut. Ambele tunsori le putem adapta multor tipuri de fizionomie dacă sunt alese corect.

Care este primul pas pentru un păr frumos, nu doar în tendințe?

Știm cu toții că, prin tehnicile de decolorare, părul este mai expus decât cel natural, recomandarea fiind aceea de a alege și de a stabili un diagnostic corect de rehidratare și refacere a pH-ului, împreună cu hair stylistul.

Cum putem avea un păr îngrijit, în sezonul rece?

Cum sezonul acesta am avut destul de multe variații de temperatură, le-am propus clientelor câteva variante pentru un păr îngrijit.

În primul rând, sigilarea cuticulei: tratamentul cu keratină pentru sezonul umed, biotină și un complex de uleiuri pentru menținerea pH-ului. În sezonul rece, părul este mult mai electrizat și devine mai casant, cauza fiind pierderea elasticității din cauza șocului termic (trecerea bruscă de la cald la rece).

Ceea ce ignorăm adesea este faptul că sunt foarte importante hainele pe care le purtăm iar aici voi detalia. Vara purtăm mai mult bumbac, în schimb, în sezonul rece, vom mixa materiale variate – lână, poliester, lycra, etc. – mare parte din aceastea fiind conductori electrostatici și reacționând cu părul prin frecare. Atunci apare fenomenul de păr încurcat. Recomandarea mea, ca și parte de îngrijire pentru acasă, este stabilirea diagnosticului corect și utilizarea acasă a produselor adecvate tipului de scalp și firului de păr.

O îngrijire atentă trebuie realizată doar iarna?

Nu. Și vara părul trebuie ferit de șocuri termice. În anumite situații putem folosi eșarfe, pălării. Amintește-ți mereu că părul, dacă este tratat cum se cuvine, îți garantez că te va răsplăti 🙂

Foto: Hepta.

Related Posts

Selena Gomez doboară recorduri pe Instagram

Selena Gomez (30 de ani) este regina neîncoronată a Instagramului și depășeșete fabulosul număr de 400 de milioane…

Adriana Stara: „Sunt un inovator”

La începutul acestui an, am stat de vorbă despre activitatea profesională, dar și despre viața personală și stilul…

Imbatabilele 5 tipuri de Vitamina C

Știai că poți avea un ten strălucitor și tânăr pe tot parcursul anului cu ajutorul unui ingredient minune?…

5 greșeli care accentuează îmbătrânirea prematură a tenului și petele pigmentare

Vinovatul numărul unu în caz de îmbătrânire prematură, riduri și pete pigmentare este în aceași timp cel mai…

Machiajul vedetelor la Premiile Oscar

Chiar dacă ne dorim să vedem cele mai noi tendințe în machiaj și coafură, alegerile celebrităților pentru covorul…

Come and join the Givenchy Gentleman Society! Interviu cu Benjamin Clementine, imaginea noului parfum al casei

Cum arată un gentleman astăzi? Care sunt valorile care îl animă și ce îl transformă într-un icon? Dar,…

Tunsoarea bob, cea mai iubită de femei!

Tunsoarea bob, numită și tunsoarea de cască sau carré, este cea mai iubită de femei. Nu a încetat…

Maison Crivelli – Neroli Nasimba: Cum ia naștere un parfum și ce magie ascund aromele sale

Thibaud Crivelli, fondatorul casei de parfumuri Crivelli, a lansat la București, la Beautik Haute Parfumerie din Băneasa Shopping…

Don’t ask for flowers, ask for fragrances!

Ce zici de asta? Chiar dacă ești o fire romantică, adaugă, măcar azi, o notă de pragmatism momentului…

Alliance is Power

Un păr cu aspect senzațional atrage atenția, este un semnal de forță și conferă un nivel superior de…