Alina Burlacu ∙ March 3, 2023 ∙ 2 min read

Make-up artista Selenei Gomez te învață cum să folosești corect corectorul. 

Chiar dacă folosești multe produse machiaj și încă de mult timp, chiar dacă ești categoria celor care învață urmărind trendurile virale din Social media, există neșansa să aplici corectorul greșit.

Melissa Murdick, celebră pentru machiajele realizate pentru Selena Gomez, te ajută cu sfaturi de top pentru aplicarea nelipsitului produs de înfrumusețare.

„În timp ce fondul de ten se întinde pe toată pielea pentru a o uniformiza și pentru a o face să arate sănătos, corectorul este doar pentru imperfecțiuni”, a spus Murdick pentru Insider. Deci, dacă vrei să camuflezi urmele de acnee, poți aplica machiajul direct pe pete. Dacă vrei să ștergi cercurile întunecate de sub ochi, tehnica trebuie să fie diferită.

Cea mai frecventă greșeală în acest caz este că adesea este folosită o nuanță prea deschisă pentru a obține ambele rezultate.

„Unele persoane pot folosi un corector mai light în zona de sub ochi pentru a da luminozitate”, a spus ea. „Prin light înțeleg o nuanță mai deschisă sau cam așa ceva – nu vrei ca acest corector să fie alb”. Dar același corector aplicat pe față probabil va evidenția petele în loc să le ascundă. „Așa că recomand ca majoritatea oamenilor să cumpere un corector care se potrivește cu nuanța pielii”.

O altă greșeală poate veni din tehnica de aplicare. Mulți folosesc corectorul înaintea fondului de ten sau a oricărui alt machiaj, dar din punctul de vedere al lui Murdick, acest gest este greșit. „Eu aplic mai întâi fondul de ten, pentru că vreau să văd ce poate acoperi singur”, a spus ea. „De asemenea, nu vreau ca fondul de ten să împrăștie corectorul”.

Referitor la tehnică, dar și la aplicatoare: degetele și bureții sunt prea mari, în plus „bureții vor îndepărta o parte din produs pe măsură ce îl aplici”, explică make-up artista.

Folosește o pensulă care se potrivește cu dimensiunea petelor sau a zonelor pe care vrei să le camuflezi. Poți folosi ulterior o pensulă pentru blending.

O altă greșeală frecventă pe care o poți evita ușor este legată de cantitatea de concealer. Potrivit lui Murdick, din experiența ei, oamenii „folosesc prea mult în zonele în care nu au nevoie”. De exemplu, anticearcănul trebuie aplicat spre colțul interior al ochiului, nu spre exterior (unde se adună prin mimica feței).

Foto: Hepta.

Related Posts

Cât de des ar trebui să folosești măștile faciale pentru o piele sănătoasă

Vrei ca tenul tău să benficieze de toți nutrienții furnizați de produsele de îngrijire folosite regulat? În acest…

Vedete care regretă anumite proceduri estetice și care au renunțat la fillere și la implanturi

E drept, auzim de cele mai multe ori despre proceduri de înfrumusețare cu fillere și cu implanturi cu…

Cum să ai o rutină corectă de îngrijire a părului primăvara?

Îngrijirea părului primăvara este esențială pentru a avea mereu un aspect perfect, cu fiecare ocazie. Schimbarea sezonului, de…

Luxury Is a Beauty Game

Transformă ritualul tău de îngrijire și înfrumusețare într-un răsfăț suprem al simțurilor, cu ajutorul produselor din magazinele Obsentum….

Skinificarea și alte tendințe în îngrijirea părului

După ce, o vreme, saloanele de îngrijire a părului au fost un răsfăț interzis sau limitat, acum revenim…

Selena Gomez doboară recorduri pe Instagram

Selena Gomez (30 de ani) este regina neîncoronată a Instagramului și depășeșete fabulosul număr de 400 de milioane…

Adriana Stara: „Sunt un inovator”

La începutul acestui an, am stat de vorbă despre activitatea profesională, dar și despre viața personală și stilul…

Imbatabilele 5 tipuri de Vitamina C

Știai că poți avea un ten strălucitor și tânăr pe tot parcursul anului cu ajutorul unui ingredient minune?…

5 greșeli care accentuează îmbătrânirea prematură a tenului și petele pigmentare

Vinovatul numărul unu în caz de îmbătrânire prematură, riduri și pete pigmentare este în aceași timp cel mai…

Machiajul vedetelor la Premiile Oscar

Chiar dacă ne dorim să vedem cele mai noi tendințe în machiaj și coafură, alegerile celebrităților pentru covorul…