Alina Burlacu ∙ August 26, 2022 ∙ 3 min read

Trece vara și încă nu ai experimentat nuanța ginger glow? Grăbește-te!

De fapt, cel mai hot trend în privința colorării părului va sta tot anul sub semnul nuanței de cupru, dar, cât încă mai sunt raze de soare foarte intense, abordarea este una mai specială, adică la culoarea de bază trebuie să adaugi un pic de miere! Exact! Nu tonuri reci, ci foarte calde. 

Practic, nuanța clasică de ghimbir este amestecată cu tonuri de blond-miere pentru a obține acest rezultat spectaculos, plin de strălucire.

Sfaturi pentru o nuanță impecabilă ginger glow

Dacă vrei să îți vopsești părul într-o nuanță deschisă ca această nuanță de roșcat-miere, specialiștii recomandă să o faci pe o bază deschisă. 

Fie că ești blondă natural sau ai părul decolorat, nuanța de cupru se va prinde mai bine pe fire și va arăta mai bine.

Dacă baza ta este închisă, dar vrei această nuanță fără să decolorezi părul, poți încerca variantele de colorare acasă doar că rezultatul nu va fi nici pe departe cel de pe cutie, ci vei obține ușoare tonalități și reflexii în păr. Așadar, vei obține strălucirea subtilă de cupru, dar nu și culoarea bogată, pigmentată.

Dacă alegi varianta de vopsit acasa, fii sigură că urmezi întocmai instrucțiunile din pachet, inclusiv testul de toleranță, cu 48 de ore înainte de vopsire. 

Pentru a proteja pielea feței, aplică vaselină lângă linia părului. La final, pielea nu va rămîne pătată. Poartă mănușile și la aplicare, și la spălare.

Dacă ai reușit să obții nuanța dorită, fă un mic efort să o păstrezi: spală părul rar, folosind apă călduță sau cât de rece suporți. 

Kendall Jenner (ginger glow)

Dacă ai baza blondă, probabil nuanța de cupru va dura mai mult, dar ține minte că apa caldă deschide cuticulele părului, ceea ce poate face ca pigmenții să alunece din fir.

Tot din cauza căldurii, coafarea părului cu produse de styling pe bază de căldură poate duce la estomparea culorii dacă nu folosești un spray de protecție împotriva căldurii înainte de coafare.

Ghimbirul nu e culoarea mea!

Dacă ai obținut nuanța de ghimbir, doar că simți că nu ți se potrivește, poți să încerci următorul truc: tablete de vitamina C și un șampon anti-mătreață.

Chiar dacă nu e din seria: am încercat și e 100% așa, poți să experimentezi pe o șuviță să vezi dacă se întâmplă vreo magie! (Și să ne scrii!)

Heatworld scrie că tot ce trebuie să faci este să zdrobești între 5-10 comprimate de vitamina C, până obții o pulbere fină. Adaugi o linguriță de șampon antimătreață și amesteci pentru a crea o pastă. Apoi, aplici pe firele de păr de pe care vrei să scoți nuanța de ghimbir.

Aștepți 30-60 de minute, apoi speli pasta fără să freci și usuci, apoi, părul cu prosopul. 

Dacă e tot ok, poți continua ritualul de îngrijire ca de obicei, iar dacă vrei să mai scoți din pigmenți, poți repeta aplicarea pastei după 48 de ore, pentru a nu trece în extrema cealaltă, a deteriorării părului. 

Sigur că și apa caldă spre fierbinte este o variantă de eliminare a pigmenților de culoare, după cum am scris mai sus, dar, dacă procedezi așa, vei usca excesiv părul și rezultatul va fi puțin probabil spre imposibil să te mulțumească.

Foto: Hepta.

Related Posts

S-a lansat Beauty Trends Calendar 2023

Adrian Perjovschi, hair-stylist de top, împreună cu echipa sa de experți anunță, ca în fiecare septembrie, trendurile pentru…

Cate Blanchett: 3 secrete ale tenului luminos

Cate Blanchett strălucește la fiecare apariție pe covorul roșu. Iar asta ne-a făcut curioase în legătură cu secretele…

Pleasing, Harry Styles și Marco Ribeiro, la Săptămâna Modei de la Paris

Pleasing, brandul de frumusețe creat de Harry Styles, a lansat primele produse de machiaj, în colaborare cu designerul…

Soluții pentru îngrijirea pielii sensibile

Confortul urban implică un risc pe care e posibil să îl fi ignorat până acum: poluarea din case,…

6 terapii pentru joburi sedentare

Persoanele care au joburi sedentare sau care stau prea mult în picioare și au prea puține momente de…

5 motive să aplici baza pentru manichiură

Culoarea este importantă, dar primul strat, cel de bază, este absolut necesar dacă vrei o manichiură rezistentă și…

Echilibru în îngrijirea pielii: 12 produse esențiale

Înconjurate de tentații sau aglomerate de prea multe sarcini de îndeplinit, reușim, cu greu, să menținem un echilibru…

Pe plajele internaționale: to bronze or NOT to bronze?

Chiar dacă la noi vara s-a sfârșit, plajele internaționale ne așteaptă. Cu atât de multă libertate de mișcare…

Păr frumos, încredere deplină

Felul în care arată podoaba noastră capilară influențează profund modul în care ne percepem, indiferent de vârstă. Există…

Grooming time: 10  produse pentru îngrijirea masculină

Grooming time? Rezistă eroic în zilele de muncă și energizează-te cu cele mai eficiente cosmetice pentru îngrijirea cotidiană….