Alina Burlacu ∙ September 19, 2022 ∙ 4 min read

Poți avea o piele frumoasă, fermă, fină la atingere, fără pete sau semne. Tot ce trebuie să știi este cum să faci diferența dintre mit și adevăr pentru o rutină anti[1]îmbătrânire eficientă.

Indiferent dacă folosești retinol pentru prima dată sau te bucuri deja de beneficiile anti-îmbătrânire ale acestuia, este timpul să afli mai multe informații despre utilizarea lui astfel încât să poți face diferența între mit și adevăr.

* Mit: Retinolul este recomandat numai pentru pielea vizibil îmbătrânită.

 De fapt, poate fi introdus într-o rutină de îngrijire a pielii și pentru a ajuta la prevenirea semnelor vizibile ale îmbătrânirii. Astfel, specialiștii recomandă să incluzi un produs cu retinol în rutina ta curentă de îngrijire a pielii, înainte ca semnele vizibile ale îmbătrânirii să apară.

* Mit: Retinolul nu este sigur pentru utilizare zilnică.

De obicei, odată ce a crescut toleranța pielii la Retinol, acesta este sigur pentru utilizarea zilnică. Formula Kiehl’s cu Retinol este creată pentru a funcționa bine în rutina zilnică de îngrijire a pielii, astfel încât să o poți aplica zilnic, de la prima utilizare.

* Mit: Tipurile de piele sensibilă nu ar trebui să utilizeze Retinol.

Persoanele cu piele sensibilă pot utiliza Retinol, mai ales dacă încep cu o formulă cu Retinol micro-dozat conceput pentru a ajuta pielea să tolereze acest ingredient. Serumul Kiehl’s cu Retinol a fost formulat pentru a fi potrivit pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea sensibilă și pentru persoanele care folosesc Retinol pentru prima dată.

Sfatul medicului: „Retinolul este un produs esențial în rutina de îngrijire a pielii, iar efectele benefice, pe mai multe nivele, îl recomandă, în mod clar, pentru utilizarea corectă și consecventă pe termen lung. La fel ca orice produs activ, se asociază cu anumite efecte secundare. Aceste efecte, în general minore, pot fi prevenite și ameliorate și nu implică întreruperea utilizării produsului. Există metode active de reducere a reacțiilor adverse, respectiv aplicarea retinolului seara și utilizarea unei creme emoliente, aplicarea alternativă (o zi da, o zi nu) și fotoprotecția corectă. Metodele moderne de livrare (lipozomi, încapsulare) contribuie la reducerea reacțiilor adverse, cresc stabilitatea produselor și îmbunătățesc eficiența”, explică Victor Gabriel Clătici, medic primar dermatolog.

Conceptul Kiehl’s Micro-Dose Pure Retinol

Retinolul este recunoscut pentru beneficiile sale vizibile anti-îmbătrânire pentru piele, în mare parte deoarece ajută la formarea rezervelor de colagen, amânând apariția ridurilor și ajutând la menținerea pielii ferme, cu aspect neted și întinerit. Posibilele efecte de disconfort cauzate de Retinol includ exfoliere, uscăciune, și roșeață. Pentru a diminua aceste efecte secundare, chimiștii Kiehl’s au conceput serumul Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose. Formula cu Retinol micro-dozat funcționează prin furnizarea topică a unei cantități mici de Retinol Pur pentru a reînnoi în mod constant pielea și pentru a corecta treptat semnele vizibile de îmbătrânire, cu un disconfort minim. Formula îmbogățită cu Peptide ajută la completarea rezervelor de elastină ale pielii, iar Ceramidele fortifică bariera de protecție a pielii, previn apariția uscăciunii și minimizează disconfortul.

Rutina anti-îmbătrânire de la Kiehl’s

După aplicarea serumului antirid cu Retinol, poți completa rutina cu:

* Super Multi Corrective Cream, cu multiple beneficii anti-îmbătrânire și fermitate;

* Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate, un serum antirid cu 12,5% vitamina C și acid hialuronic

* Powerful-Strength Line-Reducing & Dark Circle-Diminishing Vitamin C Eye Serum, creat pentru zona ochilor și tratarea cearcănelor, reducerea aspectului liniilor fine, a ridurilor de expresie și a semnelor de oboseală;

* Clearly Corrective™ Dark Spot Solution, un serum pentru corectarea și estomparea petelor pigmentare. Și nu uita să folosești în rutina de zi o cremă cu protecție solară potrivită tipului tău de ten!

Foto: Kiehl’s.

Related Posts

S-a lansat Beauty Trends Calendar 2023

Adrian Perjovschi, hair-stylist de top, împreună cu echipa sa de experți anunță, ca în fiecare septembrie, trendurile pentru…

Cate Blanchett: 3 secrete ale tenului luminos

Cate Blanchett strălucește la fiecare apariție pe covorul roșu. Iar asta ne-a făcut curioase în legătură cu secretele…

Pleasing, Harry Styles și Marco Ribeiro, la Săptămâna Modei de la Paris

Pleasing, brandul de frumusețe creat de Harry Styles, a lansat primele produse de machiaj, în colaborare cu designerul…

Soluții pentru îngrijirea pielii sensibile

Confortul urban implică un risc pe care e posibil să îl fi ignorat până acum: poluarea din case,…

6 terapii pentru joburi sedentare

Persoanele care au joburi sedentare sau care stau prea mult în picioare și au prea puține momente de…

5 motive să aplici baza pentru manichiură

Culoarea este importantă, dar primul strat, cel de bază, este absolut necesar dacă vrei o manichiură rezistentă și…

Echilibru în îngrijirea pielii: 12 produse esențiale

Înconjurate de tentații sau aglomerate de prea multe sarcini de îndeplinit, reușim, cu greu, să menținem un echilibru…

Pe plajele internaționale: to bronze or NOT to bronze?

Chiar dacă la noi vara s-a sfârșit, plajele internaționale ne așteaptă. Cu atât de multă libertate de mișcare…

Păr frumos, încredere deplină

Felul în care arată podoaba noastră capilară influențează profund modul în care ne percepem, indiferent de vârstă. Există…

Grooming time: 10  produse pentru îngrijirea masculină

Grooming time? Rezistă eroic în zilele de muncă și energizează-te cu cele mai eficiente cosmetice pentru îngrijirea cotidiană….