Alina Burlacu ∙ September 19, 2022 ∙ 4 min read

Poți avea o piele frumoasă, fermă, fină la atingere, fără pete sau semne. Tot ce trebuie să știi este cum să faci diferența dintre mit și adevăr pentru o rutină anti[1]îmbătrânire eficientă.

Indiferent dacă folosești retinol pentru prima dată sau te bucuri deja de beneficiile anti-îmbătrânire ale acestuia, este timpul să afli mai multe informații despre utilizarea lui astfel încât să poți face diferența între mit și adevăr.

* Mit: Retinolul este recomandat numai pentru pielea vizibil îmbătrânită.

 De fapt, poate fi introdus într-o rutină de îngrijire a pielii și pentru a ajuta la prevenirea semnelor vizibile ale îmbătrânirii. Astfel, specialiștii recomandă să incluzi un produs cu retinol în rutina ta curentă de îngrijire a pielii, înainte ca semnele vizibile ale îmbătrânirii să apară.

* Mit: Retinolul nu este sigur pentru utilizare zilnică.

De obicei, odată ce a crescut toleranța pielii la Retinol, acesta este sigur pentru utilizarea zilnică. Formula Kiehl’s cu Retinol este creată pentru a funcționa bine în rutina zilnică de îngrijire a pielii, astfel încât să o poți aplica zilnic, de la prima utilizare.

* Mit: Tipurile de piele sensibilă nu ar trebui să utilizeze Retinol.

Persoanele cu piele sensibilă pot utiliza Retinol, mai ales dacă încep cu o formulă cu Retinol micro-dozat conceput pentru a ajuta pielea să tolereze acest ingredient. Serumul Kiehl’s cu Retinol a fost formulat pentru a fi potrivit pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea sensibilă și pentru persoanele care folosesc Retinol pentru prima dată.

Sfatul medicului: „Retinolul este un produs esențial în rutina de îngrijire a pielii, iar efectele benefice, pe mai multe nivele, îl recomandă, în mod clar, pentru utilizarea corectă și consecventă pe termen lung. La fel ca orice produs activ, se asociază cu anumite efecte secundare. Aceste efecte, în general minore, pot fi prevenite și ameliorate și nu implică întreruperea utilizării produsului. Există metode active de reducere a reacțiilor adverse, respectiv aplicarea retinolului seara și utilizarea unei creme emoliente, aplicarea alternativă (o zi da, o zi nu) și fotoprotecția corectă. Metodele moderne de livrare (lipozomi, încapsulare) contribuie la reducerea reacțiilor adverse, cresc stabilitatea produselor și îmbunătățesc eficiența”, explică Victor Gabriel Clătici, medic primar dermatolog.

Conceptul Kiehl’s Micro-Dose Pure Retinol

Retinolul este recunoscut pentru beneficiile sale vizibile anti-îmbătrânire pentru piele, în mare parte deoarece ajută la formarea rezervelor de colagen, amânând apariția ridurilor și ajutând la menținerea pielii ferme, cu aspect neted și întinerit. Posibilele efecte de disconfort cauzate de Retinol includ exfoliere, uscăciune, și roșeață. Pentru a diminua aceste efecte secundare, chimiștii Kiehl’s au conceput serumul Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose. Formula cu Retinol micro-dozat funcționează prin furnizarea topică a unei cantități mici de Retinol Pur pentru a reînnoi în mod constant pielea și pentru a corecta treptat semnele vizibile de îmbătrânire, cu un disconfort minim. Formula îmbogățită cu Peptide ajută la completarea rezervelor de elastină ale pielii, iar Ceramidele fortifică bariera de protecție a pielii, previn apariția uscăciunii și minimizează disconfortul.

Rutina anti-îmbătrânire de la Kiehl’s

După aplicarea serumului antirid cu Retinol, poți completa rutina cu:

* Super Multi Corrective Cream, cu multiple beneficii anti-îmbătrânire și fermitate;

* Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate, un serum antirid cu 12,5% vitamina C și acid hialuronic

* Powerful-Strength Line-Reducing & Dark Circle-Diminishing Vitamin C Eye Serum, creat pentru zona ochilor și tratarea cearcănelor, reducerea aspectului liniilor fine, a ridurilor de expresie și a semnelor de oboseală;

* Clearly Corrective™ Dark Spot Solution, un serum pentru corectarea și estomparea petelor pigmentare. Și nu uita să folosești în rutina de zi o cremă cu protecție solară potrivită tipului tău de ten!

Foto: Kiehl’s.

Related Posts

Beauty News: Cu ce se laudă Lady Gaga, Selena Gomez și Kylie Jenner?

Luna septembrie este una dintre cele mai aglomerate luni din an pentru lansările de produse cosmetice. Schimbarea de…

Coenzima Q10 – secretul pentru o piele plină de vitalitate

Despre secretele îngrijirii pielii și drumul spre formulele cele mai noi în domeniul anti-ageing am stat de vorbă…

Beauty News: 7 cosmetice nou-nouțe cu care să îți începi bine toamna

Sunt multe schimbări – dorite sau nu – în luna septembrie, așa că ce ar fi să influențezi…

Andreea Marin: „Clarins are grijă ca ingredientele folosite să însemne tot ce are natura mai bun de oferit”

Începând cu anul acesta, Andreea Marin a devenit ambasadorul brandului Clarins. Ce înseamnă Clarins pentru ea și de…

Lecții de frumusețe de la mama: patru femei dezvăluie secretele de îngrijire învățate în alte țări

Când mama îți spune că ești frumoasă, să o crezi. Iar când te învață trucuri de îngrijire și…

De ce avem tenul deshidratat și pătat după vacanța de vară. Cu ce soluții vine specialistul

Vacanța de vară ne-a adus, cu siguranță, multe amintiri de neuitat, dar, din păcate și efecte nedorite asupra…

Din industria frumuseții, în lumea filmului: Unknown Beauty: François Nars

A redefinit frumusețea încă din anii ’70, iar acum este personajul principal în filmul documentar Unknown Beauty: François…

Paco Rabanne lansează prima colecție de make-up

Casa de modă Paco Rabanne lansează prima colecție de make-up. În ultimul timp, marile case de modă au…

Secretele de beauty ale Vanessei Paradis, la 50 de ani

Vanessa Paradis, actriță și cântăreață franceză și fosta soție a lui Johnny Depp, își păstrează aerul de ingenuă…

Despre beneficiile retinolului, cu Dr. Dana BRATU, Medic Specialist Dermatolog 

Cu toții am auzit despre efectele benefice pe care le are asupra pielii și nu numai. Dr. Dana…