Alina Burlacu ∙ September 25, 2020 ∙ 4 min read

Evenimentele din ultimele luni au fost fără precedent, fapt ce a adus în atenția tuturor rolul brandurilor în societatea actuală. Așa am ajuns la inițiative precum Garnier Green Beauty.

Așteptările noastre, ale tuturor, s-au schimbat. Mai presus de orice, oamenii își doresc branduri în care să poată avea încredere, care sunt transparente și care sunt cu adevărat preocupate să fie mai bune, mai ales atunci când vine vorba despre impactul pe care îl au asupra planetei.

Când vine vorba despre sustenabilitate, Garnier este devotat acestei cauze de ani buni: prin crearea mai multor produse cu formule de origine naturală, prin folosirea ingredientelor ce provin din surse sustenabile și din comerț echitabil, fiind chiar primul brand care a introdus produse de îngrijire a tenului certificate ecologic pe piața de produse de larg consum. Acum, Garnier vrea să meargă mai departe, să schimbe modul în care acționează industria frumuseții.

Este vorba despre inițiativa Green Beauty a brandului Garnier, o abordare completă a sustenabilității, de la un capăt la altul al ciclului de viață al unui produs. Scopul este de a transforma fiecare etapă a lanțului de procese Garnier, prin reducerea sau eliminarea impactului asupra mediului.

Pentru a afla mai multe despre inițiativa Garnier Green Beauty, am stat de vorbă cu Demet Kesisoglu, Director General al Diviziei de Produse de Larg Consum, L’Oréal România.

 

Care vor fi provocările principale pentru Garnier, în următorii 5 ani?

Garnier își setează 5 puncte strategice în cadrul Green Beauty, prin intermediul cărora ne dorim să avem un impact neutru asupra mediului. Aceste 5 puncte sunt: ambalaje eco-proiectate, formule eco-proiectate, fabrici sustenabile, aprovizionare sustenabilă, planeta mai verde. Provocarea constă în faptul că toate aceste elemente vor fi transformate în totalitate conform strategiei Green Beauty. În ultimii ani am făcut un progres major pe toate aceste axe, dar de acum ne dorim ca aceste principii sustenabile să fie la baza întregii noastre activități.

 

Ce impact vor avea schimbările date de proiectul Green Beauty asupra produselor de îngrijire?

Cu siguranță va fi o provocare să menținem prețurile accesibile în timp ce vom dezvolta produse sustenabile, fără a face compromisuri în privința calității, siguranței sau eficienței acestora.

 

Din ce vor fi realizate noile ambalaje? Ce resurse vor fi folosite?

Vor fi realizate din materiale reciclate și reciclabile. Ne dorim ca până în 2025 să nu mai avem ambalaje care să conțină plastic virgin.

 

Vor exista centre de colectare și reciclare a ambalajelor Garnier în România?

Ne dorim să educăm consumatorii cu privire la modul în care pot fi reciclate corect ambalajele noastre și, poate mai important, unde pot merge pentru a recicla selectiv. În acest moment, ambalajele Garnier pot fi reciclate corect în puncte de colectare selectivă a deșeurilor.

 

Toate spațiile industriale vor avea emisii neutre de carbon, ce impact estimat va avea această schimbare asupra mediului?

Suntem conștienți că fabricile noastre nu reprezintă puncte majore de poluare prin emisii de CO2, fiindcă, în comparație cu anul 2005, în 2019 am avut emisii reduse cu 72%. Ce mi-aș mai dori să menționez este că în paralel cu această realizare, tot în 2019, am avut 66% din energia consumată în spațiile industriale provenită din surse regenerabile. Am redus consumul de apă pentru realizarea unui produs finit cu 45% în comparație cu valorile din 2005. Ce aș vrea ca toată lumea să știe este că ne dorim ca până în 2025 să avem emisii neutre de carbon și energie regenerabilă în toate spațiile industriale, iar acest efort este unul major, dar brandul Garnier și-l asumă.

 

Ce gamă va anunța transformarea completă conform inițiativei Green Beauty?

Sunt mai multe lansari planificate la nivel internațional: gama Garnier Bio Hemp, cu un ambalaj nou patentat, pe bază de carton, dischetele demachiante reutilizabile Garnier Skin Naturals și șamponul solid Garnier Botanic Therapy – zero plastic, 100% biodegradabil și 100% reciclabil. În acest moment, nu putem să oferim informații despre lansarea acestor produse în România.

 

Care sunt gamele care au adus deja schimbări în acest sens?

Majoritatea produselor Garnier au inclus în ADN-ul lor principii din strategia Green Beauty sau fac parte din planuri de renovare. Ca să vă ofer câteva exemple: în 2019, au fost reduse dimensiunile plicurilor măștilor noastre șervețel Moisture+, pentru a reduce cantitatea de plastic utilizată. De asemenea, la nivel de comunicare, pe toate apele micelare Garnier au fost adăugate modalitățile de reciclare corectă.

 

Ce ne puteți spune despre parteneriatele cu ONG-urile Ocean Conservancy și Plastics For Change?

Aceste două parteneriate nu numai că ne aduc expertiza unor ONG-uri, dar ne și ajută să ne extindem impactul asupra mediului în afara industriei de beauty.

Foto:PR.

Related Posts

Vara îți afectează pielea. Află cum și în ce fel

Pe timp de vară, obiceiurile tale se schimbă: ieșirile sunt mai frecvente, petreci mai mult timp afară și…

Trendul care ți-ar putea salva părul

Salvatorul părului tău ar putea fi, în această vară, accesoriul statement al starurilor rock în anii 1980. Îți…

Cum să readuci la viață părul lipsit de vitalitate?

Ai părul uscat și lipsit de vitalitate din cauza expunerii excesive la soare fără protecție, vopsirii prea dese…

Prea cald pentru sport? Ce zici de stretching?

Vedete ca Hailee Steinfeld și Halle Berry s-au lăsat fotografiate, de multe ori, în poziții de stretching, iar…

7 greșeli frecvente care agravează arsurile solare

Uneori ne ia valul și uităm cât timp am stat afară, sub lumina intensă a soarelui, fără protecție…

Cum să tunzi, să colorezi și să coafezi părul creț

Deși tinde să fie gros și rigid, părul creț nu este deloc mai puternic decât părul drept, ba…

Evrika! Am descoperit rutina de beauty care te ajută să scapi de petele pigmentare și să ai un ten luminos

Vara este pentru mine un fel de inovație a Naturii, prin explozia ei de culori, simțuri, posibilități, iar…

Tipsuri pentru folosirea pudrelor bronzante

Păstrează pe piele acea atingere a soarelui intensă și luminoasă cu ajutorul pudrelor bronzante și a trucurilor makeup…

Schimbări de look: Charlize Theron, Selena Gomez, Léa Seydoux

Fie că au chef de o coafură de vară, de un refresh sau fac parte dintr-un scenariu în…

Skincare: cum să te răcorești într-o zi toridă

Te uiți la prognoza meteo și în jurul tău, dar tot nu îți vine să crezi: termometrele au…