Nicoleta Nicolae ∙ March 10, 2020 ∙ 5 min read

Estetica se concentrează pe vindecarea şi înfrumuseţarea pielii, scrie în cărţile de specialitate. Însă, la noi, acest termen a căpătat o altă valenţă, în ultimii ani.  Despre cele mai cerute tratamente de înfrumuseţare, despre provocări şi până unde poate merge dorinţa de a fi frumoasă în România de azi, vine cu detalii  Dr. Anca Cobzariu, medic Specialist Dermatologie la Clinica AClinique.

Ce înseamnă, în opinia dumneavoastră, o femeie frumoasă?

Dr. Anca Cobzariu: O femeie frumoasă este o femeie sănătoasă, care are un aspect plăcut, dublat de inteligență și farmec. O femeie care se respectă și are grijă de aspectul său va avea, cu siguranță, încredere în propriile forțe și va fi mai eficientă în activitățile sale zilnice. În ziua de astăzi toate femeile au acces la metode de înfrumusețare și la intervenții care pot corecta imperfecțiunile. Este foarte important să ne simțim bine în pielea noastră, dar este fundamental ca medicul estetician să aibă grijă să rămânem în parametrii de normalitate.

Cum a evoluat medicina estetică în România ultimilor ani?

Dr. Anca Cobzariu: Statisticile arată o creștere semnificativă în ultimii ani, la nivel mondial, a numărului intervențiilor, atât în ceea ce privește estetica facială, cât și cea corporală. Aș putea spune că medicina estetică în România evoluează fulgerător. Este de apreciat însă că româncele alocă timp și resurse pentru a-și înfrumuseța viața și a se îngriji de aspectul lor. Este o chestiune de respect față de tine și față de cei din jur. Din ce în ce mai multe doamne îmi calcă pragul Clinicii AClinique, situată în zona Kiseleff, pe strada Arhitect Ion Mincu, pentru a încerca cele mai noi proceduri în materie de înfrumusețare.

Dar mai mizează cineva pe naturalețe? Care sunt standardele de frumusețe în rândul româncelor, azi?

Dr. Anca Cobzariu: Naturalețea nu se demodează. Măiestria unui medic estetician se vede exact în felul în care, în urma unei intervenții, reușește să păstreze expresivitatea și aspectul cât mai natural al pacientului. În intervențiile mele încerc mereu și reușesc să îmbunătățesc aspectul pacientului, fără a exagera și fără a modifica trăsăturile. Eu pledez pentru sănătate și frumusețe și cred că exagerările pe care le vedem la tot pasul sunt menite să ne atragă atenția că e important ca medicul să se pregătească continuu, să fie la curent cu tot ce este nou în domeniu și să nu accepte solicitări care pot afecta ulterior pacientul la nivel fizic și emoțional.

Care sunt tendințele în 2020? Ce își doresc cel mai mult femeile atunci când vine vorba despre aspectul fizic?

Dr. Anca Cobzariu: Tendințele anului vizează procedurile care reprezintă alternativa perfectă a intervențiilor chirurgicale, care nu necesită timp de recuperare și în care pacienții se pot întoarce la activitățile zilnice încă din a doua zi. Rezultate extraordinare se obțin astfel folosind firele de lifting bioresorbabile, alternativa lifting-ului chirurgical și, de asemenea, augmentarea non-chirurgicală a regiunii fesiere folosind singurul produs aprobat de FDA. În clinica mea rămân și anul acesta foarte solicitate măștile de Aur și de Argint, exclusive în AClinique, pentru a conferi tenului luminozitate și o hidratare excepțională.

Injectarea cu acid hialuronic și tratamentele cu microneedling sunt la modă zilele acestea. Ce ne recomandați?

Dr. Anca Cobzariu: Prin injectarea cu acid hialuronic, pe lângă volumizarea buzelor într-o manieră cât mai naturală, putem obține volumizarea pomeților și bărbiei, remodelarea nasului, reconturatea liniei mandibulare și ștergerea cearcănelor. În ceea ce privește microneedling-ul, acesta este extrem de benefic atunci când vine vorba despre tratarea acneei ușoare și moderate, a cicatricilor (post-acneice, post-arsură, post-varicelă etc), a hipo și hiper-pigmentărilor și pentru ștergerea ridurilor, stimulând fibrele de colagen și elastină. Care a fost cea mai mare provocare în cariera dumneavoastră de până acum? Dr. Anca Cobzariu: Orice afecțiune dermatologică sau intervenție dificilă reprezintă o provocare. De asemenea, atunci când este vorba de pacienți străini care fac parte din jet set-ul european, oameni care ar putea alege orice clinică din lume, presiunea este mare, fiindcă simt că reprezint în fața lor medicina românească. Mă simt însă onorată atunci când străinii apelează la serviciile noastre și recunosc că în România avem medici foarte buni.

Într-adevăr, concurența este foarte mare, cum ați reușit dumneavoastră să creșteți un business în acest domeniu?

Dr. Anca Cobzariu: Un medic se gândește cu precădere la binele pacientului. Nu m-a speriat niciodată concurența. Cu cât mai multe servicii de calitate în domeniul medical, cu atât mai bine pentru pacienți. Un medic bun va fi mereu recomandat pentru diagnosticul corect și tratamentele eficiente pe care le aplică pacienților săi.

Unde vă vedeți peste 10 ani, să spunem?

Dr. Anca Cobzariu: Peste 10 ani mă văd folosind tehnologii noi pentru a rezolva și mai rapid probleme dermatologice și estetice, alături de echipa mea, dar cu încă 10 ani de experiență în spate, ceea ce înseamnă multe participări la congrese și specializări naționale și internaționale, dar și un număr mare de pacienți mulțumiți.

Foto: Gabriel Hennessey

Related Posts

Îngrijirea tenului la 40 de ani: 10 sfaturi pentru o piele sănătoasă și luminoasă

Dacă observi că tenul tău începe să aibă un aspect tern, ușor neuniform, cu linii fine și riduri…

Tipsuri pentru o piele mereu tânără

Ești mereu în căutarea celor mai bune rutine și produse care să oprească îmbătrânirea? Te înțelegem extrem de…

7 parfumuri revitalizante, care atrag energia pozitivă

Pe aceste călduri copleșitoare, e important să ne alegem un parfum revigorant, care să ne dea senzația de…

George Soare, sfaturi despre cum să ai un look perfect la festival

Când vine vorba de festivaluri, ideea de libertate și creativitate domină peisajul estetic. Festivalurile sunt ocazii perfecte pentru…

HOT this summer: Island Girl Make-up

Cel mai folosit produs de make-up, din ultimii ani, blush-ul are încă un moment special, vara asta, în…

Sezonul SPF: 4 greșeli în aplicarea SPF-ului, pe care nu știai că le faci în mod constant

În plin sezon de vară, oricare ar fi planurile tale, sigur petreci destul timp în aer liber cât…

Styling tips: cum să obții un efect de lifting cu o coafură anume

În anii ’90, Madonna a dat startul unui trend cu coafura-semnătură a turneului Blonde Ambition: „coada de cal”…

6 soluții pentru îngrijirea tenului gras în caniculă

Ai tenul gras și lucios iar asta te face să nu mai vrei să aplici nimic pe piele?…

Cum ne menținem tenul frumos pe timpul verii

În timpul verii, tindem să căutăm acele soluții care nu sunt doar aliați eficienți ai frumuseții, ci și…

Top 10 mituri despre îngrijirea pielii

Ce mituri despre îngrijirea pielii și machiaj ai vrea să afli dacă sunt adevărate sau nu? Verifică-ți curiozitatea…