Alina Burlacu ∙ May 24, 2022 ∙ 5 min read

Pragul de 40 de ani este, orice am spune, unul peste care trecem – la fel și peste cel de la 50, și peste cel de la 60 – unele cu eleganță, altele cu nevoia aprigă de a mai ține puțin timpul în loc. Și pentru unele, și pentru celelalte, există soluții.

Pregătirea pielii

Imaginează-ți că pielea ta este o coală albă de hârtie. Dacă vrei ca un desen să arate impecabil, cel mai bun start pe care i-l poți asigura este că ai grijă să fie netedă și curată. Similar, un machiaj arată bine dacă tenul este curățat și îngrijit corect și complet. Asta înseamnă demachiere (adaptată nevoilor pielii), apoi hidratare și hrănire (lăsând suficient timp între produsele de îngrijire pentru a fi absorbite în piele). Și încă un truc extrem de util după 40 de ani: dacă exfolierea se recomandă să fie realizată o dată pe săptămână, masajul zilnic ar putea fi secretul prospețimii, ca la 20 de ani. Condiția esențială este ca acesta să fie delicat. Un masaj realizat cu o piatră gua sha, mai ales în sezonul cald, va ajuta pielea să se calmeze și va reduce inflamațiile și ridurile. Timpul necesar: 3-5 minute. Bonus, endorfinele eliberate în urma masajului vor ajuta și la starea de bine, generală.

Rose Quartz Roller and Gua Sha Set, Crystallove, 290 lei

Primerele geniale

Ignorate în prima tinerețe, primerele se dovedesc a fi metoda cea mai rapidă, noninvazivă, imediată ca efecte. Există primere care asigură matifierea și închiderea porilor. Există și primere care umplu ridurile și liniile fine. Rezultatul este o piele uniformă, cu aspect vizibil întinerit, perfecționat, pe care poți aplica un fond de ten sau o pudră fără să te mai temi că va aluneca, că se va șterge sau că va pune în evidență mai mult ridurile.

Pore Filler Primer, NYX, 35 lei

Concealerul bun la toate

Dacă primele se ocupă de aspectul general, concealerul este cel care rezolvă micile imperfecțiuni legate de coloritul pielii. Mai exact, zonele roșii sau maronii pot fi camuflate cu succes, înainte de aplicarea fondului de ten. După 40 de ani, cearcănele nu mai sunt o surpriză, așa că știi ce ai de făcut. Dar, ceea ce ajută și mai mult este să folosești același concealer fie lângă aripile nasului (dacă ai zona ușor roșie sau afectată de cuperoză), dar și pe petele lăsate de acnee sau de câteva coșuri rebele.

Even Better All-Over Concealer + Eraser, Clinique, 173 lei

Distragerea atenției

Pentru că tot vine vara, mai avem avantajul de a putea distrage atenția și de a o concentra asupra altor puncte forte. Dacă simți că nu ești pregătită să îți asumi liniile fine de pe chip, atunci evită culorile tari de pe pleoape sau de pe buze. În schimb, poți aplica o loțiune iluminatoare pe umeri sau pe picioare. Funcționează, să știi!

Soleil Neige Shimmering Body Oil, Tom Ford, 480 lei

Un strop de culoare

Dacă ai peste 40 de ani nu înseamnă că ți se interzic culorile, doar că este mai simplu și mai eficient să alegi nuanțe soft: piersică, în loc de oranj, de exemplu. Nuanțele pastelate, soft au avantajul de a încălzi trăsăturile și de a nu pune în evidență micile imperfecțiuni. Și poate că este timpul să înlocuiești și creionul sau linerul negru cu o culoare soft: de exemplu, cu nuanțe de cafeniu sau kaki.

Dior Addict Lipstick Refill, 177 lei

Texturile prietenoase

La fel ca nuanțele, texturile pot accentua sau diminua aspectul imperfecțiunilor. Mergi spre texturile cremoase pentru farduri, dar și pentru ten. Pudra evidențiază ridurile. Pe de altă parte, și tenul gras, și cel uscat, la maturitate, devin mai deshidratate, așa că o textură light, hidratantă este fix ce au nevoie pentru a compensa lipsa de apă din țesut.

Eye Tint Liquid Eyeshadow, Armani, 155 lei

Fire grizonante și fire colorate

Dacă ai ales să lași firele albe să îți arate vârsta, dar sprâncenele au rămas ca la 20 de ani, dacă vrei să reduci din contrast, folosește in creion de sprâncene în tonuri de gri rece pentru a obține echilibrul dorit.

Dual-Tip Eyebrow Pencil, Douglas Make-up, 36 lei

Foto: pexels.com

Related Posts

Inamicii tinereții. Cum îi putem combate

Îmbătrânirea este procesul natural, continuu și gradual de schimbare în organism, adică setul de multiple schimbări care apar…

Doctorul din Social Media

La 36 de ani, Alexandra Mircea este cel mai urmărit medic dentist român din social media. Clipurile video…

Interviu Hernan Fígoli:  „Eleganță, feminitate și strălucire, elementele-cheie ale parfumului Far Away Beyond the Moon”

Invitată la lansarea parfumului Far Away Beyond The Moon, influencerul Alexia Eram a stat de vorbă cu Hernan…

Jonathan Dufour, tânărul parfumier care a cucerit-o pe Catherine Deneuve, a lansat un parfum în România

Jonathan Dufour a sosit în România pentru lansarea oficială a Spiritum Paris la Beautik Haute Parfumerie. După ce…

Mezoterapia – când este cel mai bun moment să apelezi la această terapie?

Treptat, pielea își pierde din luminozitate și din elasticitate. Procesul natural de îmbătrânire, dar și expunerea la soare…

În ce culori ne vopsim părul toamna aceasta? Cum sună Cowboy Copper sau Cinnamon Cookie Butter?

Sezonul aceasta se poartă în păr nuanțele de roșcat, în diverse tonuri, mai mult sau mai puțin organice,…

BeWellStore, o idee de business cu acoperire în Europa, devine o nouă posibilitate de tip franciză

BewellStore, unul dintre cei mai versatili furnizori de branduri internaționale de produse cosmetice premium de pe piața națională,…

Victoria Beckham, model pentru prima ei gamă de parfumuri, inspirată de povestea ei de dragoste cu David Beckham

Victoria Beckham este un guru de beauty și de fashion și își întărește statutul prin lansarea primei ei…

Cu vara în păr și în suflet, pășim încet către toamnă. Sfaturi de la specialist

Pentru a avea un păr perfect, este necesar să avem grijă de el, deoarece acesta este adesea expus…

Beauty News: Cu ce se laudă Lady Gaga, Selena Gomez și Kylie Jenner?

Luna septembrie este una dintre cele mai aglomerate luni din an pentru lansările de produse cosmetice. Schimbarea de…