Alina Burlacu ∙ May 24, 2022 ∙ 5 min read

Pragul de 40 de ani este, orice am spune, unul peste care trecem – la fel și peste cel de la 50, și peste cel de la 60 – unele cu eleganță, altele cu nevoia aprigă de a mai ține puțin timpul în loc. Și pentru unele, și pentru celelalte, există soluții.

Pregătirea pielii

Imaginează-ți că pielea ta este o coală albă de hârtie. Dacă vrei ca un desen să arate impecabil, cel mai bun start pe care i-l poți asigura este că ai grijă să fie netedă și curată. Similar, un machiaj arată bine dacă tenul este curățat și îngrijit corect și complet. Asta înseamnă demachiere (adaptată nevoilor pielii), apoi hidratare și hrănire (lăsând suficient timp între produsele de îngrijire pentru a fi absorbite în piele). Și încă un truc extrem de util după 40 de ani: dacă exfolierea se recomandă să fie realizată o dată pe săptămână, masajul zilnic ar putea fi secretul prospețimii, ca la 20 de ani. Condiția esențială este ca acesta să fie delicat. Un masaj realizat cu o piatră gua sha, mai ales în sezonul cald, va ajuta pielea să se calmeze și va reduce inflamațiile și ridurile. Timpul necesar: 3-5 minute. Bonus, endorfinele eliberate în urma masajului vor ajuta și la starea de bine, generală.

Rose Quartz Roller and Gua Sha Set, Crystallove, 290 lei

Primerele geniale

Ignorate în prima tinerețe, primerele se dovedesc a fi metoda cea mai rapidă, noninvazivă, imediată ca efecte. Există primere care asigură matifierea și închiderea porilor. Există și primere care umplu ridurile și liniile fine. Rezultatul este o piele uniformă, cu aspect vizibil întinerit, perfecționat, pe care poți aplica un fond de ten sau o pudră fără să te mai temi că va aluneca, că se va șterge sau că va pune în evidență mai mult ridurile.

Pore Filler Primer, NYX, 35 lei

Concealerul bun la toate

Dacă primele se ocupă de aspectul general, concealerul este cel care rezolvă micile imperfecțiuni legate de coloritul pielii. Mai exact, zonele roșii sau maronii pot fi camuflate cu succes, înainte de aplicarea fondului de ten. După 40 de ani, cearcănele nu mai sunt o surpriză, așa că știi ce ai de făcut. Dar, ceea ce ajută și mai mult este să folosești același concealer fie lângă aripile nasului (dacă ai zona ușor roșie sau afectată de cuperoză), dar și pe petele lăsate de acnee sau de câteva coșuri rebele.

Even Better All-Over Concealer + Eraser, Clinique, 173 lei

Distragerea atenției

Pentru că tot vine vara, mai avem avantajul de a putea distrage atenția și de a o concentra asupra altor puncte forte. Dacă simți că nu ești pregătită să îți asumi liniile fine de pe chip, atunci evită culorile tari de pe pleoape sau de pe buze. În schimb, poți aplica o loțiune iluminatoare pe umeri sau pe picioare. Funcționează, să știi!

Soleil Neige Shimmering Body Oil, Tom Ford, 480 lei

Un strop de culoare

Dacă ai peste 40 de ani nu înseamnă că ți se interzic culorile, doar că este mai simplu și mai eficient să alegi nuanțe soft: piersică, în loc de oranj, de exemplu. Nuanțele pastelate, soft au avantajul de a încălzi trăsăturile și de a nu pune în evidență micile imperfecțiuni. Și poate că este timpul să înlocuiești și creionul sau linerul negru cu o culoare soft: de exemplu, cu nuanțe de cafeniu sau kaki.

Dior Addict Lipstick Refill, 177 lei

Texturile prietenoase

La fel ca nuanțele, texturile pot accentua sau diminua aspectul imperfecțiunilor. Mergi spre texturile cremoase pentru farduri, dar și pentru ten. Pudra evidențiază ridurile. Pe de altă parte, și tenul gras, și cel uscat, la maturitate, devin mai deshidratate, așa că o textură light, hidratantă este fix ce au nevoie pentru a compensa lipsa de apă din țesut.

Eye Tint Liquid Eyeshadow, Armani, 155 lei

Fire grizonante și fire colorate

Dacă ai ales să lași firele albe să îți arate vârsta, dar sprâncenele au rămas ca la 20 de ani, dacă vrei să reduci din contrast, folosește in creion de sprâncene în tonuri de gri rece pentru a obține echilibrul dorit.

Dual-Tip Eyebrow Pencil, Douglas Make-up, 36 lei

Foto: pexels.com

Related Posts

Rujul perfect pentru nuntă

Indiferent dacă ești mireasa sau ai statutul de invitată, dacă vrei să arăți senzațional în pozele de la…

Vara perfectă pentru noi

Vine vara, bine-mi pare! Nu știm alții cum sunt, dar noi iubim vara, pentru că ziua este lungă…

Safe Zone: sfaturile experților pentru îngrijirea părului, vara

Am apelat, din nou, la sfaturile stiliștilor, nutriționiștilor și dermatologilor pentru a ne asigura că vom avea un…

Sărbătorește viața!

Numărul 1 în Spania, Italia și Portugalia atunci când vine vorba de produsele dermatocosmetice pentru piele și păr,…

Ce preferă pielea ta: autobronzare sau albire?

Cum ai vrea să arate pielea ta? Mai luminoasă și fără pete pigmentare? Sau în nuanța caramelului, dar…

L’Oréal și UNESCO susțin femeile din domeniul cercetării prin lansarea unei noi ediții a programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știință”

L’Oréal România și Comisia Națională a României pentru UNESCO continuă să sprijine și în acest an comunitatea științifică…

Protecție solară în fiecare zi

Radiaţiile UV reprezintă ameninţarea invizibilă de care te poţi proteja, cu încredere, aflând mai multe despre protecţia solară,…

Machiaj și îngrijire a pielii cu Cindy Bruna

Cu origini congoleze și italiene, modelul stabilit la Paris, Cindy Bruna, este una dintre vedetele a căror apariție…

Sharon Stone sau cum să arăți de 40 la 64 de ani

Frumusețea la 60+ ani înseamnă mai mult decât un corp cu proporții de invidiat și un ten fără…

Chef de mers la mare!

Cele 10 minute de expunere zilnică la lumina soarelui sunt recomandate și de medici, dincolo de asta ești…