Alina Burlacu ∙ October 3, 2023 ∙ 5 min read

La 36 de ani, Alexandra Mircea este cel mai urmărit medic dentist român din social media. Clipurile video realizate de fondatoarea clinicii Dentalist au devenit virale și pentru că oferă un alt tip de acces la informații esențiale despre sănătatea și igiena dinților, unul updatat timpurilor.

Tradiția este o caracteristică a familiei: aveți părinți care au practicat această meserie și v-au inspirat pasiunea pentru sănătatea orală. Care au fost cele mai importante lecții învățate de la ei?

Într-adevăr, de mică am fost înconjurată de medici – atât părinții mei, cât și bunicii, dar și dintre unchi sau alte rude apropiate, care au avut diverse specializări în medicina generală. Important pentru mine a fost că am crescut în cabinetele stomatologice ale părinților mei, că am putut vedea îndeaproape ce fac, interacțiunea dintre ei și pacienții lor, bucuria de pe fețele celor tratați; încrederea pe care o aveau pacienții față de actul terapeutic și recunoștința că li se făcea un bine la orice oră din zi și din noapte (și când spun asta mă refer la faptul că tata era singurul dentist din Câmpina care răspundea telefoanelor de urgență noaptea și primea pacienții la tratament pentru că voia să îi ajute). Am observat și m-au marcat empatia părinților mei, dedicarea față de pacienți, dorința de a face bine, de a ajuta. Acestea sunt valorile pe care le-am preluat în munca mea, pentru că în 2020 am fondat clinica Dentalist, unde oamenii sunt aleși după profesionalismul lor, după modul de lucru și după felul în care înțeleg relația cu pacientul.

Dincolo de o meserie cu tradiție, însă, ați ales să deschideți un canal de comunicare foarte actual și chiar să îl mențineți foarte activ. Ce vă motivează să fiți atât de prezentă în social media?

În momentul în care am început să lucrez cu pacienții, am realizat că pentru ei nu există disponibilă informație despre igiena dentară, pe înțelesul lor. Am început astfel să postez informații de bază despre spălatul pe dinți, ce să faci când ai o carie, iar răspunsurile primite au fost copleșitoare, ceea ce pentru mine a reprezentat un semnal de alarmă; am înțeles că este nevoie de informație din sfera stomatologiei, că oamenii vor să aibă pe cineva care să-i ghideze, să-i ajute. Atunci am ales să ofer mai mult din timpul meu creării de conținut în așa fel încât să ajungă în cât mai mult case, să fie la îndemâna tuturor.

Social media a ajutat la expansiunea rapidă a clinicii? Cu ce alte plusuri vine clinica dumneavoastră? Cât de importantă este munca în echipă pentru un astfel de proiect?

Da, simt că cei prezenți în social media au prins încredere în mine văzând implicarea mea constantă acolo, informațiile oferite și au ales ulterior să îmi devină pacienți. Ceea ce mi-am dorit a fost să creez un loc unde să mă simt ca acasă, asta pentru că la job petrecem mai mult timp decât o facem acasă; să fim ca o familie, și nu doar cu echipa pe care o am la Dentalist, ci și cu pacienții care trec pragul clinicii. Acest lucru ar fi însemnat și pentru pacienți o experiență diferită la dentist, și o voi spune ori de câte ori am ocazia că e foarte important să fie relaxați, să vină cu drag la dentist doar ca să prevină, să nu fie cazul să mai trateze. Ținând cont de toate aceste aspecte, am recrutat medici foarte buni, profesioniști, specializați fiecare pe domeniul lui, în tratamentele cărora cred. Susțin munca interdisciplinară în echipă și avem foarte multe cazuri complexe care necesită o colaborare de acest tip. La clinica Dentalist avem medici cu toate specialitățile stomatologice. Ne dorim ca pacienții să vină la clinică și să rezolvăm aici toate problemele lor, inclusiv partea de investigații inițiale pe care le putem realiza în propriul cabinet de radiologie. Astfel, salvăm timp pentru confortul pacienților și pentru o experiență cât mai plăcută la dentist.

De ce este importantă comunicarea cu tinerii?

Comunicarea cu tinerii este importantă pentru că le poți influența viitorul: să ia deciziile corecte pentru a avea o stare de sănătate mai bună sau, de ce nu, poate chiar să îi inspiri pentru a alege profesia de medic.

Am aflat că sunteți unul dintre tinerii care îi încurajează pe adolescenți să învețe bine. Ce ne puteți spune despre acest lucru?

Campania „Zâmbete de 10”, prin care am oferit vouchere pentru tratamente elevilor care au luat cel puțin o notă de 10 la bacalaureat, este foarte aproape de sufletul meu, pentru că am retrăit perioada mea de examene. Consider că este foarte important să sprijinim educația și să fim alături cu tot ce putem de tinerii care ne reprezintă țara și care sunt viitorul ei.

O găsiți pe Dr. Alexandra Mircea pe YouTube la @DrAlexandraMircea

Foto: PR.

Related Posts

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Tom Hardy, cel mai nou ambasador al Jo Malone London

Celebru pentru rolurile sale din filmele de acțiune, actorul Tom Hardy a devenit cel mai recent ambasador al…

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Bella Hadid își lansează propriile ei parfumuri- Ôrəbella

Bella Hadid (27 de ani) a dispărut pentru o perioadă din vizorul public și din lumina reflectoarelor. Sora…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Beauty looks: prezențele feminine elegante de la Cannes

În primele zile ale ediţiei cu numărul 77 a Festivalului de Film de la Cannes, am avut ocazia…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…