Alina Burlacu ∙ April 4, 2020 ∙ 4 min read

#staiîncasă și ai grijă de pielea ta. Curățarea, hidratarea și exfolierea tenului sunt la fel de importante, chiar dacă ieși mai rar (sau deloc) din casă.

Impuritățile se adună pe piele și atunci când stăm în casă. Este de ajuns să folosești o dischetă demachiantă pentru a curăța pielea nemachiată și vei vedea că, la final, nu va fi la fel de albă.

De asemenea, pielea își continuă ciclul de regenerare și eliminare a celulelor, așa că are nevoie de un pic de ajutor pentru a avea luminozitatea pe care o dorești și pentru a asimila corect produsele de îngrijire.

Și, cu siguranță, tenul va avea nevoie, în această perioadă, de o hidratare mai intensă. Aerul uscat și cald din încăperi nu este tocmai de ajutor.

Dacă aceste trei argumente te-au pus pe gânduri, haide să vedem ce măști naturale poți folosi. Am ales câteva variante făcute acasă, cu ingrediente cât mai simple și la îndemână.

 

Mască din lămâie și iaurt pentru tenul gras

Bogată în acid citric, lămâia este unul dintre ingredientele de bază ale măștilor pentru tenul gras.

Iaurtul conține acid lactic, eficient în îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii.

Cele două ingrediente au ca rezultat un ten mai luminos, pori cu aspect micșorat.

Ce trebuie să faci?

Amestecă două linguri de iaurt cu o linguriță de zeamă de lămâie. Aplică masca rezultată pe ten și relaxează-te timp de zece minute. La final, curăță tenul cu apă călduță. Apoi, folosește crema de zi obișnuită, în funcție de nevoile tenului tău (hidratantă sau matifiantă).

 

Mască din castravete și iaurt pentru tenul deshidratat

Vitaminele K, B5, A, C, precum și cantitatea semnificativă de apă din compoziție transformă castravetele într-un ingredient excelent pentru tenul uscat sau deshidratat.

Ce trebuie să faci?

Fă o pastă dintr-un castravete de mărime medie și o lingură de iaurt și aplic-o pe față timp de 15-20 de minute. Clătește tenul cu apă călduță.

 

Mască din măr, miere și iaurt pentru tenul lipsit de vitalitate

Efectul energizant și astringent al mărului este dat de acizii și antioxidanții din compoziție.

Iaurtul contribuie la efectul revitalizant prin complexul de vitamine B, curăță, fortifică și dă luminozitate pielii grație acidului lactic și calciului.

Mierea este bogată în vitamine, minerale, acizi organizi și enzime, un adevărat coctail energizant și regenerator, însă îl poți folosi doar dacă te asiguri că tenul tău nu este alergic. Testează pe o porțiune mică de piele dacă nu ai mai aplicat miere pe piele până acum.

Ce trebuie să faci?

La o jumătate de măr ras adaugă o lingură de iaurt și o linguriță de miere. Aplică amestecul pe ten timp de 15-20 de minute. La final, clătește bine cu apă călduță.

 

Mască din banană și apă minerală pentru tenul sensibil

Bogate în vitamina B6, magneziu și potasiu, bananele sunt o bază excelentă pentru măștile cu efect antiinflamator.

Ce trebuie să faci?

Pasează o jumătate de banană și adaugă o linguriță de apă minerală. Aplică amestecul pe față timp de 5-10 minute. Dacă vrei să împiedici oxidarea rapidă a bananei, adaugă și o linguriță de zeamă de lămâie.

 

Mască exfoliantă din zahăr pentru toate tipurile de ten

Cu excepția tenul acneic, masca exfoliantă din zahăr este recomandată oricărui tip de ten. Aceasta realizează o exfoliere mecanică eficientă pentru îndepărtarea celulelor moarte.

Ce trebuie să faci?

Umezește palmele și masează direct pe piele zahărul, cu mișcări delicate. Dacă vrei o bază mai vâscoasă, dar și o acțiune mai eficientă (dublată de enzimele și acizii din miere), poți să faci un amestec din miere și zahăr.

 

Cât de des trebuie să aplici măștile naturale?

Dacă folosești măști pentru hidratare, le poți aplica ori de câte ori simți că pielea te strânge. În cazul măștilor care conțin acizi, enzime, particule exfoliante, este recomandat să le folosești o dată pe săptămână.

 

Foto: Hepta.

Related Posts

5 terapii de toamnă pentru o stare de bine

Păstrează-ți zâmbetul, energia, sănătatea și buna dispoziție și în acest sezon de toamnă! Alege să faci acum transformările…

Trenduri din social media, periculoase pentru piele

Social media influențează puternic rutina de îngrijire a pielii a tinerilor, dar unele trenduri promovate intens pot fi…

Blondă, brunetă sau roșcată? Top 9 cele mai frumoase celebrități, inspirație pentru culoarea perfectă

Alegerea celor mai frumoase brunete, blonde și roșcate din lume, deși este subiectivă, poate să te ajute să…

Victoria Beckham, aniversare acasă la Anastasia Soare

Victoria Beckham aniversează cinci ani de când și-a lansat linia de cosmetice Victoria Beckham Beauty, care conține make-up,…

Pielea ta se înroșește ușor? Află acum ce soluții ai!

Atunci când pielea ta se înroșește ușor este esențial să știi ce să eviți și ce să adaugi…

Parfumurile preferate ale celebrităților- De la Beyoncé, la Adele, Rihanna și Taylor Swift

Bineînțeles că suntem intrigați de alegerile parfumate ale celebrităților – alegerea unei anumite arome poate spune multe despre…

Messi și-a lansat parfumul omonim

Fotbalistul Leo Messi a lansat parfumul Messi Eau de Parfum, în SUA și Puerto Rico, precum și online….

15 sfaturi despre primer, produsul cheie al machiajului

Care este produsul cosmetic care face diferența între un machiaj impecabil și unul care lasă imperfecțiunile la vedere…

Bunăstare mentală- 7 parfumuri care ne induc starea de fericire

Mirosurile ne influențează profund starea- aromele ne pot crește încrederea în sine, pot ajuta la o concentrare mai…

Cearcănele adânci ne fac să părem mai bătrâni. De ce apar și cum le putem trata!

Cearcănele întunecate și adâncite reprezintă o problemă estetică frecventă, care afectează atât bărbații, cât și femeile, indiferent de…