Alina Burlacu ∙ May 3, 2023 ∙ 4 min read

Trecem la ținutele de vară, în curând, așa că trebuie să schimbăm și rutina de îngrijire a pielii. Iar acest lucru este valabil nu doar pentru pielea corpului (care, cu siguranță, se va bucura de mai multă atenție), ci și pentru ten.

Temperaturile ridicate și mai mult timp petrecut în afara casei sau a biroului vor determina și schimbarea nevoilor pielii. Va trebui să o ajuți cu gesturi suplimentare, adaptate, pentru a o menține sănătoasă, luminoasă și curată.

Curățarea pielii în timpul verii

Când cresc temperaturile și scade semnificativ umiditatea, așa cum se întâmplă în țara noastră, dar și stăm mai mult timp afară, pe piele se acumulează mai mulți poluanți, mai mult praf, dar și mai mult sebum. De aceea este esențial să nu sari peste cele două momente de curățare a pielii, dimineața și seara. Ba chiar poți să repeți curățarea dacă ai făcut efort în timpul zilei. Nu uita că orice produs de skincare aplicat pe un ten care nu a fost curățat suficient sau corect nu va face altceva decât să blocheze porii sau, în cel mai bun caz, va fi complet ineficient atât timp cât nu ajunge în straturile pielii.

Exfolierea pielii în sezonul fierbinte

Pe lângă curățarea suprafeței pielii, o dată sau de două ori pe săptămână este nevoie și de o îndepărtare mai temeinică a sebumului și a reziduurilor rămase pe piele. Mai exact este nevoie de exfoliere. Dacă până acum ai folosit retinol și te-ai bazat pe calitățile lui de regenerare, ar fi recomandat să îl înlocuiești cu vitamina C, energizantă, antioxidantă și exfoliantă. Exfolierea nu înseamnă agresarea pielii – așadar evită particulele dure și nici nu exagera cu exfolierea excesivă. Pielea ta chiar nu trebuie să fie ca farfuria care scârțâie de curățenie.

Tonifierea esențială pentru tenul gras

Dacă pentru tenul uscat, tonerul poate fi înlocuit cu apă termală, pentru tenul mixt și gras, asta nu este o opțiune, mai ales că principala calitate a unui toner este să reducă porii. Cu cât permiți să fie mai mult sebum pe pielea ta, cu atât devii mai expusă la erupții. Nu uita că acneea poate să apară în orice etapă a vieții și poate continua până la 30 și 40 de ani.

Hidratarea intensă la peste 28 de grade Celsius

Indiferent de tipul tău de ten, este foarte ușor ca pielea să devină deshidratată vara. Iar asta se poate întâmpla fie din cauza aerului uscat de folosirea excesivă a aerului condiționat, fie de aerul fierbinte încălzit de soare. În ambele situații, se reduce semnificativ nivelul de umiditate al pielii, ceea ce înseamnă că pielea are nevoie de un plus de hidratare și de formule diferite de cele folosite în sezonul rece. Renunță la formulele groase, cremoase, în favoarea unor formule mai ușoare, pe bază de apă: o cremă ușoară, o loțiune sau un ser. Utilizarea unui ser care conține acid hialuronic și a unui spray cu apă termală sunt modalități bune de a adăuga o doză suplimentară de umiditate.

Protecție: tot timpul anului!

Când vine vorba de rutina de îngrijire a pielii, factorul de protecție solară ar trebui să fie zilnic, indiferent de anotimp. Poate că se vorbește mai mult vara despre nevoia pielii de a fi protejată – asta pentru că stăm mai mult timp afară și pentru că resimțim mai repede și arsurile de la suprafața pielii – însă radiațiile UV sunt principalele vinovate de deteriorarea pielii. Asigură-te că aplici un produs cu SPF, în fiecare dimineață, și că îl reaplici oricând este necesar: dacă stai o perioadă prelungită de timp la soare, dacă transpiri. Nu uita de urechi, de scalp, două dintre cele mai frecvente locuri neglijate atunci când aplici SPF.

Related Posts

Noutățile verii: parfumuri de purtat în serile toride

Dacă pentru plajă cel mai bine este să uiți de parfum și să folosești SPF-urile, pentru serile calde,…

Scarlett Johansson împărtășește rutina ei de beauty și de îngrijire

Scarlett Johansson (38 de ani) a împărtășit rutina ei de beauty și de îngrijire, care cuprinde somn, masaj…

House of Wella, Celebration Gala – 30 de ani în România

Pe 30 mai, Wella Professionals România a fost gazda unui show de lumină, culoare și hairstyling spectaculos, prezentând…

7 ingrediente care îți pot distruge pielea, în timpul verii

Există un motiv foarte bun pentru care trebuie să îți schimbi un pic rutina îngrijirii, în timpul verii:…

7 parfumuri provocatoare, care sparg orice tabu

Parfumul nu înseamnă numai note de patchouli, vanilie, trandafir și iasomie. Există și latura conceptuală a parfumeriei, care…

Timothée Chalamet, noul ambasador Chanel

Actorul Timothée Chalamet este noua imagine Bleu de Chanel. Actorul franco-american în vârstă de 27 de ani a…

Corectarea micilor imperfecțiuni. 4 tratamente noi de încercat acum

Să te simți mai bine tu cu tine, la orice vârstă, este cea mai bună idee din acest…

Știai că tenul gras îmbătrânește mai greu? Și nu este singurul avantaj!

Există și câteva dezavantaje, atunci când ai tenul gras, mai ales dacă rutina de îngrijire nu este una…

Obiceiurile proaste care îți distrug pielea. Toți le avem. Cum scăpăm de ele?

Orice rutină de îngrijire a pielii poate include obiceiuri rele pe care le repetăm (uneori) fără să ne…

Honey skin: ce anume din produsele apicole transformă radical pielea

Persoanele care folosesc pe termen lung produsele obținute cu bunăvoința albinelor susțin că observă transformări vizibile ale calității…