Alina Burlacu ∙ July 6, 2021 ∙ 5 min read

Pentru zilele în care cea mai bună opțiune este un machiaj waterproof, ai nevoie de un demachiant care să îți ușureze și scurteze procesul de demachiere, dar și care să păstreze genele intacte. Nu de alta, dar, în scurt timp, cel mai probabil vei dori să reaplici mascara și să ai genele la fel de frumoase!

Apa și machiajul nu fac o pereche reușită. În sezonul căldurii și al concediilor la mare sau al zilelor petrecute la piscină, rimelul rezistent la apă este prima ta alegere și cea mai bună, de altfel. Însă, zona ochilor va avea de suferit dacă nu îl vei îndepărta corect, dacă nu vei folosi un demachiant creat special pentru a-l îndepărta sau dacă vei crede toate miturile despre demachierea cu tot felul de produse din natură.

Pentru că este puțin mai dificil de îndepărtat, mascara waterproof nu este recomandată pentru uzul zilnic, dar dacă faci toți pașii corect, genele tale nu vor avea de suferit și nici pielea din jurul ochilor.

Cum se demachiază un machiaj waterproof?

  • Presează delicat pe gene, timp de 10-30 de secunde, o dischetă de machiantă îmbibată cu demachiant pentru ochi cu formulă specială pentru îndepărtarea machiajului waterproof. Nu apăsa și nu freca! Alege dischete cât mai moi.
  • După ce ai așteptat 10-30 de secunde (ajută mult atunci când numeri sau cânți refrenul melodiei preferate), fă o mișcare de ștergere dinspre rădăcina genelor spre vârfuri. Asigură-te că discheta a fost bine îmbibată, nu doar umezită cu demachiant pentru că o cantitate prea mică de demachiant nu va reuși să dizolve mascara de pe fiecare geană.
  • Dacă ai folosit și liner waterproof, folosește un băț de urechi îmbibat în demachiant pentru a curăța resturile rămase între gene.
  • Dacă din prima mișcare nu ai reușit să elimini machiajul, repetă aceeași procedură, fără a freca genele!

Ce se întâmplă când sari peste demachiere?

Ca și în cazul machiajului obișnuit, resturile de machiaj permit dezvoltarea unor bacterii care nu sunt prietenoase nici cu genele și nici cu conjunctiva, așa încât te poți alege fie cu o simplă inflamație, fie cu o infecție pentru care va trebui să mergi la oftalmolog. În plus, riști să îți pierzi multe gene.

Este bine să folosesc demachiante naturale?

Există mai multe rețete de demachiante naturale, probabil unele testate chiar de prietenele tale, însă specialiștii nu le consideră sigure pentru sănătatea ochilor și a genelor.

Uleiul de cocos

În căutările din Gooogle, vei găsi frecvent varianta demachierii machiajului waterproof cu ulei de cocos. Ce spun specialiștii despre el este că, deși este o bază onctuoasă care dizolvă machiajul rezistent, nu este suficient de sigur sau de steril, așa că pătrunderea lui pe conjunctivă sau în interiorul ochiului ar putea duce la iritații și la infecții oculare. În plus, pelicula grasă lăsată pe piele nu va permite unei creme de ochi hidratante să pătrundă în piele după demachiere, așa că uleiul de cocos te va împiedica să hidratezi corect zona ohilor.

Șamponul pentru bebeluși

Și despre șamponul pentru bebeluși se spune că ar curăța urmele de mascara waterproof. Este adevărat că formula șamponului pentru bebeluși este mai grasă, pentru a proteja pielea micuților incapabilă încă să producă suficient sebum, însă, de cele mai multe ori, apar usturimi și iritații la contactul cu pielea din jurul ochilor (chiar și când pe el scrie No tears).

Soluții eficiente pentru îndepărtarea machiajului waterproof de pe gene și de pe pleoape

Apa micelară este una dintre cele mai noi formule pentru eliminarea completă a machiajului. Avanjatul cel mai mare este că adesea este nevoie de o cantitate mică de produs pentru a elimina rimelul waterproof. De ce este atât de eficientă? Pentru că apa micelară este un hibrid între o soluție apoasă și una uleioasă la nivel molecular (este vorba despre miceliile din compoziția apelor micelare, sfere uleioase cu interior pe bază de apă). În timp ce uleiul dizolvă machiajul rezistent, apa ajută la îndepărtarea acestuia. După ce folosești apa micelară, clătește fața cu apă.

Demachiantul pe bază de ulei este mai puțin preferat în demachiere, în special de persoanele cu tenul gras (cu atât mai mult cu cât poate fi folosit cu succes în eliminarea machiajului rezistent la apă de pe pleoape, față sau de pe buze). Este eficient, dar pelicula rămasă pe piele va fi îndepărtată cu alte produse pentru demachiere. Ar putea fi preferat de persoanele cu pielea foarte uscată.

Demachiantul bifazic este hibridul din vechea generație, cea anterioară micelelor. Înainte de îndepărtarea machiajului rezistent la apă trebuie să amesteci cele două soluții, apoi să îmbibi discheta demachiantă. Acest demachiant poate fi folosit și de persoanele cu tenul gras.

Ce demachiant să NU folosești pentru machiajul waterproof?

Nu folosi frecvent șervețelele demachiante în îndepărtarea machiajului waterproof. Acestea sunt o variantă practică în călătorii, însă sunt mult mai abrazive cu pielea și conțin o formulă pe bază de apă, care nu va elimina machiajul waterproof.

Nu folosi un demachiant obișnuit, pe bază de apă (hidrosolubil). Acesta este creat pentru eliminarea machiajului de zi cu zi și se găsește adesea sub forma laptelui sau loțiunilor demachiante.

Ce produse demachiante poți folosi?

Foto: pexels.com

Related Posts

Rujul perfect pentru nuntă

Indiferent dacă ești mireasa sau ai statutul de invitată, dacă vrei să arăți senzațional în pozele de la…

Vara perfectă pentru noi

Vine vara, bine-mi pare! Nu știm alții cum sunt, dar noi iubim vara, pentru că ziua este lungă…

Safe Zone: sfaturile experților pentru îngrijirea părului, vara

Am apelat, din nou, la sfaturile stiliștilor, nutriționiștilor și dermatologilor pentru a ne asigura că vom avea un…

Sărbătorește viața!

Numărul 1 în Spania, Italia și Portugalia atunci când vine vorba de produsele dermatocosmetice pentru piele și păr,…

Ce preferă pielea ta: autobronzare sau albire?

Cum ai vrea să arate pielea ta? Mai luminoasă și fără pete pigmentare? Sau în nuanța caramelului, dar…

L’Oréal și UNESCO susțin femeile din domeniul cercetării prin lansarea unei noi ediții a programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știință”

L’Oréal România și Comisia Națională a României pentru UNESCO continuă să sprijine și în acest an comunitatea științifică…

Protecție solară în fiecare zi

Radiaţiile UV reprezintă ameninţarea invizibilă de care te poţi proteja, cu încredere, aflând mai multe despre protecţia solară,…

Machiaj și îngrijire a pielii cu Cindy Bruna

Cu origini congoleze și italiene, modelul stabilit la Paris, Cindy Bruna, este una dintre vedetele a căror apariție…

Sharon Stone sau cum să arăți de 40 la 64 de ani

Frumusețea la 60+ ani înseamnă mai mult decât un corp cu proporții de invidiat și un ten fără…

Chef de mers la mare!

Cele 10 minute de expunere zilnică la lumina soarelui sunt recomandate și de medici, dincolo de asta ești…