A List Magazine ∙ December 11, 2020 ∙ 2 min read

Temperaturile scăzute, ninsoarea, viscolul sunt inamicii tenului, căruia îi reduc elasticitatea, favorizând uscarea și apariția ridurilor. Cremele de față, măștile sunt recomandate în orice anotimp, însă pielea are nevoie și de tratamente în profunzime și de durată, care să o mențină sănătoasă. O serie de proceduri pentru producerea de colagen, rejuvenare, estomparea ridurilor pot fi urmate în clinicile de chirurgie estetică, în special în anotimpul rece. Ca un cadou pe care să ni-l facem de Crăciun pentru o stare de bine. Medicul Marian Simion, chirurg estetician, dă detalii despre câteva tratamente:

De primă intenție este un tratament non-invaziv, un peeling chimic care se numește biorevitalizare fără ace cu produsul PRX T33. Este o colecție de acizi specială pentru peeling chimic, un produs bine echilibrat, care se poate utiliza fie ca tratament de întreținere, fie ca tratament de rejuvenare, în funcție de numărul de ședințe efectuate. Printr-o procedură care presupune aplicarea soluției de peeling chimic pe aria tratată, care se neutralizează în numai câteva minute, se obține un efect de piele strălucitoare și bine hidratată la puțin timp după realizarea acesteia.

Mezoterapia constă în introducerea cu un ac foarte fin imediat sub piele a unui cocktail de vitamine, aminoacizi, acid hialuronic, oligoelemente, care revitalizează pielea. În mezoterapie se mai folosește Cytocare, un alt cocktail din aceleași vitamine, amioacizi și olioelemente și o concentrație mare de acid hyaluronic. Sunt recomandate trei ședinte timp de trei luni. Efectul de îmbunătățire a aspectului pielii, de estompare a ridurilor este imediat și de durată.

Terapia “Vampir” – PRP este acceptată și utilizată tot mai mult în medicina estetică. Constă în recoltarea unei cantități de circa 10 ml de sânge într-o fiolă care conține un gel special ce ajuta la activarea puternică a factorilor de refacere a țesuturilor. Sângele recoltat este pus câteva minute la o centrifugă, pentru obținerea plasmei, un lichid bogat în plachete sangvine. Plasma este introdusă cu un ac fin la nivelul zonei tratate, fie că e fața, gâtul, decolteul, ori mâinile și chiar la nivelul scalpului, pentru tratamentul de stopare a căderii părului sau de stimulare a creșterii parului. După trei ședințe timp de trei luni se obține o piele mai strălucitoare, mai densă și mai bine hidratată.

Dermapen sau inducția de colagen este un tratament care presupune penetrarea pielii cu un sistem de ace, care îi produc acesteia o serie de micro-traumatisme. Pentru vindecare, organismul este practic forțat să producă mai mult colagen de care pielea are nevoie pentru a se menține elastică. În cadrul procedurii, în stratul profund al pielii pot fi introduse și vitamine. Efectul final este o piele cu o textură mai bună, mai hidratată și un aspect strălucitor al chipului.

Related Posts

Vara îți afectează pielea. Află cum și în ce fel

Pe timp de vară, obiceiurile tale se schimbă: ieșirile sunt mai frecvente, petreci mai mult timp afară și…

Trendul care ți-ar putea salva părul

Salvatorul părului tău ar putea fi, în această vară, accesoriul statement al starurilor rock în anii 1980. Îți…

Cum să readuci la viață părul lipsit de vitalitate?

Ai părul uscat și lipsit de vitalitate din cauza expunerii excesive la soare fără protecție, vopsirii prea dese…

Prea cald pentru sport? Ce zici de stretching?

Vedete ca Hailee Steinfeld și Halle Berry s-au lăsat fotografiate, de multe ori, în poziții de stretching, iar…

7 greșeli frecvente care agravează arsurile solare

Uneori ne ia valul și uităm cât timp am stat afară, sub lumina intensă a soarelui, fără protecție…

Cum să tunzi, să colorezi și să coafezi părul creț

Deși tinde să fie gros și rigid, părul creț nu este deloc mai puternic decât părul drept, ba…

Evrika! Am descoperit rutina de beauty care te ajută să scapi de petele pigmentare și să ai un ten luminos

Vara este pentru mine un fel de inovație a Naturii, prin explozia ei de culori, simțuri, posibilități, iar…

Tipsuri pentru folosirea pudrelor bronzante

Păstrează pe piele acea atingere a soarelui intensă și luminoasă cu ajutorul pudrelor bronzante și a trucurilor makeup…

Schimbări de look: Charlize Theron, Selena Gomez, Léa Seydoux

Fie că au chef de o coafură de vară, de un refresh sau fac parte dintr-un scenariu în…

Skincare: cum să te răcorești într-o zi toridă

Te uiți la prognoza meteo și în jurul tău, dar tot nu îți vine să crezi: termometrele au…