A List Magazine ∙ December 11, 2020 ∙ 2 min read

Temperaturile scăzute, ninsoarea, viscolul sunt inamicii tenului, căruia îi reduc elasticitatea, favorizând uscarea și apariția ridurilor. Cremele de față, măștile sunt recomandate în orice anotimp, însă pielea are nevoie și de tratamente în profunzime și de durată, care să o mențină sănătoasă. O serie de proceduri pentru producerea de colagen, rejuvenare, estomparea ridurilor pot fi urmate în clinicile de chirurgie estetică, în special în anotimpul rece. Ca un cadou pe care să ni-l facem de Crăciun pentru o stare de bine. Medicul Marian Simion, chirurg estetician, dă detalii despre câteva tratamente:

De primă intenție este un tratament non-invaziv, un peeling chimic care se numește biorevitalizare fără ace cu produsul PRX T33. Este o colecție de acizi specială pentru peeling chimic, un produs bine echilibrat, care se poate utiliza fie ca tratament de întreținere, fie ca tratament de rejuvenare, în funcție de numărul de ședințe efectuate. Printr-o procedură care presupune aplicarea soluției de peeling chimic pe aria tratată, care se neutralizează în numai câteva minute, se obține un efect de piele strălucitoare și bine hidratată la puțin timp după realizarea acesteia.

Mezoterapia constă în introducerea cu un ac foarte fin imediat sub piele a unui cocktail de vitamine, aminoacizi, acid hialuronic, oligoelemente, care revitalizează pielea. În mezoterapie se mai folosește Cytocare, un alt cocktail din aceleași vitamine, amioacizi și olioelemente și o concentrație mare de acid hyaluronic. Sunt recomandate trei ședinte timp de trei luni. Efectul de îmbunătățire a aspectului pielii, de estompare a ridurilor este imediat și de durată.

Terapia “Vampir” – PRP este acceptată și utilizată tot mai mult în medicina estetică. Constă în recoltarea unei cantități de circa 10 ml de sânge într-o fiolă care conține un gel special ce ajuta la activarea puternică a factorilor de refacere a țesuturilor. Sângele recoltat este pus câteva minute la o centrifugă, pentru obținerea plasmei, un lichid bogat în plachete sangvine. Plasma este introdusă cu un ac fin la nivelul zonei tratate, fie că e fața, gâtul, decolteul, ori mâinile și chiar la nivelul scalpului, pentru tratamentul de stopare a căderii părului sau de stimulare a creșterii parului. După trei ședințe timp de trei luni se obține o piele mai strălucitoare, mai densă și mai bine hidratată.

Dermapen sau inducția de colagen este un tratament care presupune penetrarea pielii cu un sistem de ace, care îi produc acesteia o serie de micro-traumatisme. Pentru vindecare, organismul este practic forțat să producă mai mult colagen de care pielea are nevoie pentru a se menține elastică. În cadrul procedurii, în stratul profund al pielii pot fi introduse și vitamine. Efectul final este o piele cu o textură mai bună, mai hidratată și un aspect strălucitor al chipului.

Related Posts

Beauty News: Cu ce se laudă Lady Gaga, Selena Gomez și Kylie Jenner?

Luna septembrie este una dintre cele mai aglomerate luni din an pentru lansările de produse cosmetice. Schimbarea de…

Coenzima Q10 – secretul pentru o piele plină de vitalitate

Despre secretele îngrijirii pielii și drumul spre formulele cele mai noi în domeniul anti-ageing am stat de vorbă…

Beauty News: 7 cosmetice nou-nouțe cu care să îți începi bine toamna

Sunt multe schimbări – dorite sau nu – în luna septembrie, așa că ce ar fi să influențezi…

Andreea Marin: „Clarins are grijă ca ingredientele folosite să însemne tot ce are natura mai bun de oferit”

Începând cu anul acesta, Andreea Marin a devenit ambasadorul brandului Clarins. Ce înseamnă Clarins pentru ea și de…

Lecții de frumusețe de la mama: patru femei dezvăluie secretele de îngrijire învățate în alte țări

Când mama îți spune că ești frumoasă, să o crezi. Iar când te învață trucuri de îngrijire și…

De ce avem tenul deshidratat și pătat după vacanța de vară. Cu ce soluții vine specialistul

Vacanța de vară ne-a adus, cu siguranță, multe amintiri de neuitat, dar, din păcate și efecte nedorite asupra…

Din industria frumuseții, în lumea filmului: Unknown Beauty: François Nars

A redefinit frumusețea încă din anii ’70, iar acum este personajul principal în filmul documentar Unknown Beauty: François…

Paco Rabanne lansează prima colecție de make-up

Casa de modă Paco Rabanne lansează prima colecție de make-up. În ultimul timp, marile case de modă au…

Secretele de beauty ale Vanessei Paradis, la 50 de ani

Vanessa Paradis, actriță și cântăreață franceză și fosta soție a lui Johnny Depp, își păstrează aerul de ingenuă…

Despre beneficiile retinolului, cu Dr. Dana BRATU, Medic Specialist Dermatolog 

Cu toții am auzit despre efectele benefice pe care le are asupra pielii și nu numai. Dr. Dana…