A List Magazine ∙ August 31, 2021 ∙ 3 min read

 

Vara s-a încheiat, iar mulți dintre noi s-au expus la soare în vacanță poate mai mult decât este recomandat de medici. Chiar dacă am folosit creme cu factor de protecție solară, excesele își pot pune amprenta asupra sănătății pielii. În special după ce bronzul dispare, încep să se vadă efectele nedorite ale razelor ultaviolete: tenul este mai ridat, mai puțin ferm, și este posibil să constatăm și apariția petelor pigmentare.

Andreea Suciu, specialist în estetică facială și corporală, ne explică de ce se întâmplă acest lucru și ce șanse avem să ne reparăm pielea distrusă de bronz.

“Soarele ale un efect benefic în sinteza vitaminei D, dar, în acelasi timp, ne poate dăuna pielii dacă o expunem excesiv și, în special, fără protecție solară. Se elimină apa din țesut, pielea se deshidratează, iar fibrele de colagen, proteinele responsabile cu fermitatea pielii, sunt distruse. Astfel se explică de ce, după o săptămână de expunere la soare, sau mai mult, pielea devine îmbătrânită, ne strânge și își pierde din fermitate.

Apoi, un alt efect nedorit îl reprezintă apariția petelor pigmentare, care, în funcție de intensitate, vor necesita tratament pentru o perioadă lungă de timp.

Înainte să ne expunem la soare este totdeaua indicat să ne hidratăm corespunzător. Bem apă suficientă și ne hidratăm pielea cu creme, serumuri și unturi de corp, înainte de a aplica crema cu SPF.

Tenul este cel mai sensibil și va avea nevoie de îngrijire maximă. Este recomandat să facem anual cure de tratamente profesionale. Spre exemplu, 6 ședințe de Intraceuticals Rejuvenate, care, prin jet de oxigen hiperbaric, inserează în derm un cocktail de acid hialuronic, vitamine A,C și E și antioxidanți, prevenind astfel îmbătrânirea tenului și stimulând funcțiile vitale ale acestei. Fără injecții sau orice altă metodă invazivă.

Hidratarea tenului are loc direct în derm, imediat, atingând toate cele 3 niveluri de hidratare: profundă, medie și de suprafață.

Tratamentul se efectuează și după expunerea la soare pentru a restabili nivelul optim de hidratare și a trata efectele soarelui.

Apoi, în funcție de fiecare tip de ten, de vârstă și de nevoile pielii, este necesar să completăm etapa de hidratare intensivă cu tratamente antirid și de refacree a colagenului distrus de soare.

Cum niciun produs cosmetic nu acționează în profunzime, este indicat să facem o cură de tratamente profesionale, cum este cel de radiofrecvență multipolară sau fracționată, pentru a stimula producția de colagen propriu, ori tratamente de laser pentru a elimina petele pigmentare și a uniformiza culoarea pielii”, declară Andreea Suciu.

Specialistul subliniază că este foarte important să nu ignorăm pielea de pe gât, decolteu sau mâini, pentru că sunt zonele care trădează vârsta și sunt afectate mult de soare.

“Vârsta noastră se vede atât pe față, cât și pe gât, decolteu și mâini. Sunt principalele zone expuse la fotoîmbătrânirea pielii. De aceea, tratamentele profesionale țintesc toate aceste zone.

Pentru corp, recomandăm exfolierea celulelor moarte, prin gomaj, aplicarea de creme/unturi de corp pentru a hidrata pielea și tratamente profesionale de eliminare a petelor pigmentare sau stimularea colagenului, cum este VelaShape III, care lucrează atât pe tratarea celulitei, remodelare corporală și creșterea tonifierii pielii prin stimularea colagenului din piele. Implicit, făcând un tratament corporal, lucrăm și pe calitatea pielii”, încheie specialistul în estetică facială și corporală la clinica Noblezza.

 

 

Related Posts

Rujul perfect pentru nuntă

Indiferent dacă ești mireasa sau ai statutul de invitată, dacă vrei să arăți senzațional în pozele de la…

Vara perfectă pentru noi

Vine vara, bine-mi pare! Nu știm alții cum sunt, dar noi iubim vara, pentru că ziua este lungă…

Safe Zone: sfaturile experților pentru îngrijirea părului, vara

Am apelat, din nou, la sfaturile stiliștilor, nutriționiștilor și dermatologilor pentru a ne asigura că vom avea un…

Sărbătorește viața!

Numărul 1 în Spania, Italia și Portugalia atunci când vine vorba de produsele dermatocosmetice pentru piele și păr,…

Ce preferă pielea ta: autobronzare sau albire?

Cum ai vrea să arate pielea ta? Mai luminoasă și fără pete pigmentare? Sau în nuanța caramelului, dar…

L’Oréal și UNESCO susțin femeile din domeniul cercetării prin lansarea unei noi ediții a programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știință”

L’Oréal România și Comisia Națională a României pentru UNESCO continuă să sprijine și în acest an comunitatea științifică…

Protecție solară în fiecare zi

Radiaţiile UV reprezintă ameninţarea invizibilă de care te poţi proteja, cu încredere, aflând mai multe despre protecţia solară,…

Machiaj și îngrijire a pielii cu Cindy Bruna

Cu origini congoleze și italiene, modelul stabilit la Paris, Cindy Bruna, este una dintre vedetele a căror apariție…

Sharon Stone sau cum să arăți de 40 la 64 de ani

Frumusețea la 60+ ani înseamnă mai mult decât un corp cu proporții de invidiat și un ten fără…

Chef de mers la mare!

Cele 10 minute de expunere zilnică la lumina soarelui sunt recomandate și de medici, dincolo de asta ești…