A List Magazine ∙ January 16, 2023 ∙ 6 min read

Ca în fiecare an, pentru petrecerile de sărbători, multe femei au apelat la vopsit, tratamente de decolorare și produse de styling ce au agresat și încărcat părul. Pe lângă acestea, sănătatea podoabei capilare a fost afectată inclusiv de expunerea la temperaturi înalte sau joase în timpul vacanțelor. Astfel se face că începutul noului an poate reprezenta ocazia ideală pentru a acorda o atenție în plus tratării și restabilirii echilibrului părului nostru. Diana Baicu, specialist în industria de frumusețe profesională ne explică ce putem face concret în acest sens.

”Acum este momentul să avem și mai multă grijă de părul nostru decât avem de obicei. Mai ales că în perioada sărbătorilor am apelat la tot felul de coafuri, ne-am aplicat produse de foarte multe ori în exces, ne-am vopsit părul, l-am decolorat, probabil că am fost și în vacanță undeva unde temperaturile au fost fie foarte scăzute, fie foarte ridicate”, spune Diana Baicu.

Tratament de detoxifiere a părului

”În primul rând, v-aș recomanda să mergeți într-un salon și să faceți un tratament profund de detoxifiere. Este foarte important mai ales în acest moment al anului. Acum, curățarea și detoxifierea părului reprezintă cheia unei podoabe capilare sănătoase. Pe lângă faptul că trebuie să hidratăm părul, să îl protejăm termic pentru că este mai sensibil, mai fragil, curățarea este esențială. Și când spun curățare nu mă refer la o simplă spălare a părului, ci la curățarea în profunzime.

De ce trebuie să facem acest lucru? Atunci când aplicăm diferite produse de styling și îl coafăm, lăsăm în urmă depuneri în exces și chiar metale din apă. Sunt depuneri care nu dispar după un simplu spălat, astfel că este necesar să facem un tratament de detoxifiere, cu produse specifice. Acesta ne va ajuta să avem un păr curat și sănătos, culoarea să rămână vibrantă, iar produsele de îngrijire sau de styling pe care le aplicăm ulterior să acționeze și mai eficient.

Șamponul Kevin Murphy Maxi.Wash este un sampon detoxifiant, extrem de delicat, care descompune acizii grași, îndepărteaza delicat, dar eficient, acumularea de produse și minerale nedorite din păr, fără a elimina din uleiurile sale naturale. Un amestec de uleiuri esențiale de arbore de ceai, cimbru și rozmarin purifică si restabilește echilibrul firulu de păr și al scalpului. Este șamponul ideal pentru “pre-spălare” sau pre-colorare”, explică specialistul.
 
Șampon cu pH potrivit

”Trebuie apoi să alegem un șampon cu un pH potrivit. Acesta este un factor foarte important. Șampoanele trebuie să aibă un pH cât mai apropiat de cel al părului, între 4.5 și 5.5. Când vorbim despre scalp, acolo avem un pH care trebuie să fie între 5.5 – 5.9.

Dacă folosim șampon uscat, trebuie să știm că el are un pH 8. În momentul în care noi venim cu un produs care are un pH atât de mare, apare un dezechilibru la nivelul scalpului. Apare o inflamație, se produce o obstrucție la nivelul foliculului pilos, iar părul nu mai crește sănătos. Poate să apară, de exemplu, exces de sebuum pentru că nu am înlăturat acest exces.
Putem apela la șampoane de detoxifiere măcar o dată sau chiar de două ori pe săptămână dacă folosim în exces produse de styling.

Șamponul K18 pH Maintenance este un șampon de curățare microdozat cu formula patentată K18Peptide™, ce curăță și îndepartează murdăria și uleiurile din păr lăsând părul hidratat și ușor de coafat. pH-ul său optimizat menține cuticula închisă în timpul spălării și protejeaza părul, iar agenții tensioactivi derivați din plante produc o spumă puterrică ce curăță în profunzime fără a irita scalpul”, declară Diana Baicu.
 
Peeling pentru păr

”Putem înlătura produsele în exces cu un peeling pentru păr. Există șampoane care au acest efect de detoxifiere și curățare în profunzime. Altfel, e ca și cum am purta niște haine care s-au murdărit. Și în loc să le dăm jos și să le spălăm, noi luăm alte haine curate și le punem peste ele. Se murdăresc și acestea, iar noi venim cu altele și le punem deasupra.

Este important să avem o bază curată ca să putem face orice altceva cum ar fi vopsit, styling, etc.
Dacă scalpul este sensibil, după ce facem un peeling, folosim măști pentru scalp sau serumuri pentru scalp”, spune specialistul.
 
Folosim produse cu biopeptide sau aminoacizi

”Chiar și dacă părul nu este degradat, e bine să folosim produse care conțin fie biopeptide, fie aminoacizi, în special arginină sau proteină. Trebuie apoi să hidratăm părul prin produse pe bază de ulei, dar și să îl protejăm termic.

Joico K-PAK Hydrator este un tratament intens pentru hidratare, cu o concentrație mare de keratină – proteina protectoare găsită în mod natural în par, ce caută în mod activ zonele deteriorate și ajută la repararea părului prin înlocuirea proteinelor pierdute. Extractul de fruct de Guava, bogat în antioxidanți și licopen, ajută la protejarea părului împotriva deteriorării UV. Uleiul de Luminița Nopții este o sursă bogată în Omega-6 și Acid Gamma-Linolenic, un acid gras esențial care ajută la hrănirea părului până când acesta redevine sănătos. Are la bază tehnologia Joico Smart Release, un sistem unic de lipozomi inteligenți ce permit eliberarea treptată a substanțelor active în păr: ulei de măceș, arginină și cheratină.

Joico K-PAK Reconstructor este un tratament cu timp de acționare de 5 minute, bogat în aminoacizi, ce reconstruiește si conferă putere firelor de păr fragile și sensibilizate, redând aspectul de păr sănătos. Previne decolorarea, reconstruind firul de păr din interior și creând astfel un suport pentru pigmenții de culoare. Părul devine astfel mai elastic, mai lucios, mai ușor de descurcat și coafat.

Kevin.Murphy Heated Defense este un tratament spumă invizibil, conceput pentru a oferi o barieră de apărare împotriva daunelor create de aparatele de coafat. Oferă protecție la căldură extremă, de până la 232˚C. Nu conține sulfați, parabeni și este cruelty free.

Goldwell Elixir Oil Treatment este un ulei tratament pe bază de ulei de argan marocan și ulei de tamanu potrivit pentru toate tipurile de păr. Uleiul de argan este regenerant, bogat în vitamina E și grăsimi nesaturate, cu efect de hidratare, iar uleiul prețios de Tamanu conține antioxidanți protectori și protejează părul de daunele externe, oferind îngrijire intensivă. Goldwell Elixir îmblânzește părul rebel, simplifică perierea, oferă părului o strălucire intensă și îl protejează împotriva deteriorărilor mecanice”, încheie Diana Baicu, specialist în industria de frumusețe profesională.

Produsele profesionale recomandate de Diana Baicu sunt disponibile în magazinul Top Line (Bd. Regina Maria 14, București), pe www.topline.ro și în saloanele partenere Top Line din toată țara.

Related Posts

Cum putem avea buze moi, în condiții extreme 

Iarna și-a intrat in drepturi, iar noi trebuie să ne protejăm pielea si buzele. Dacă te-ai gândit deci…

Me First, un proiect inedit

Dacă ar fi să te gândești la 3 lucruri de preț, lucruri pe care le poți investi în…

Care sunt cele mai afrodisiace parfumuri?

Să fie vanilia, santalul sau trandafirul? Care sunt cele mai afrodisiace arome, potrivit specialiștilor? Aceștia au măsurat puterea…

Beauty in Social Media: Valentina Keiko

Care sunt produsele cosmetice preferate, trucurile și ritualurile de beauty ale influencerilor din Social Media, de la noi?…

Hair exclusive: sfaturile stilistului Cristian Dinuț pentru îngrijirea părului

După o perioadă petrecută în Marea Britanie, unde a avut parte de experiențe inedite în domeniul hair styling-ului,…

Detoxifierea scalpului, o necesitate pentru sănătatea părului

Fiecare are o rutină de îngrijire a părului. Uneori însă ne confruntăm cu un scalp gras sau cu…

10 trenduri de wellness de urmărit (și de încercat) în 2023

Ce superalimente vor fi în vogă, care sunt sporturile pe care ar trebui să le încerci, ce exerciții…

7 reguli pe care să le urmezi ca să ai un ten ca nou în timpul iernii

Pentru că stăm mai mult în interior, în fața calculatorului, în încăperi încălzite, și ieșim apoi la aerul…

Parfumuri iconice – 10 parfumuri preferate de celebrități, de la Lady Diana la Kate Middleton și Charlene de Monaco

Notele olfactive reflectă aspecte nevăzute ale personalității celui care poartă un parfum, iar aroma poate deveni o semnătură…

Trenduri în machiaj: anii ’90

Anii ’90 revin, în forță, ca inspirație pentru machiajul din sezonul cald, pentru care ne pregătim deja. Show-urile…