A List Magazine ∙ September 23, 2023 ∙ 6 min read

Pentru a avea un păr perfect, este necesar să avem grijă de el, deoarece acesta este adesea expus la mulți factori care îl pot slăbi și deteriora. Din fericire, există mai multe metode simple și naturale pentru a asigura sănătatea bună a părului, astfel încât acesta să arate întotdeauna frumos și luminos. Doar pe un păr sănătos pot fi aplicate culori și coafuri în vogă.

Vrei să înveți cum să ai grijă de părul tău pentru a-i reda sănătatea și frumusețea, dar și pentru a fi în trend? Pentru asta există specialiști, iar Laurențiu Bostan, stilist Wella Professionals îți oferă câteva sfaturi care te vor ajuta să ai cea mai frumoasă și sănătoasă podoabă capilară.

Ce se întâmplă cu părul vara?

Stresul oxidativ compromite integritatea cuticulei (stratul exterior al tulpinii), deshidratând și facilitând ruperea acesteia. Cu toate acestea, tulpina este încă o structură „moartă”, astfel încât posibila fotodeteriorare este doar de natură estetică. Lucrurile se complică însă când vine vorba de scalp. Expunerea excesivă a acestei zone fără o protecție adecvată induce inflamații și creșterea producției de radicali liberi de oxigen. Acestea, la rândul lor, compromit sănătatea bulbului de păr, favorizând căderea acestuia. În cazul subțierii părului, riscul este mai mare.

Care sunt cele mai în vogă culori de păr ale verii? Și cum le putem transforma ulterior pentru ca să fim la modă în toamnă?

Este bine știut faptul că părul blond este foarte căutat in rândul doamnelor și va fi mereu însă, în ultima perioadă, am observat că înclinația către un blond mai neutru, chiar cald, este din ce în ce mai mare. Sunt de părere că, pentru a potrivi o culoare nu ai nevoie de contraste foarte mari, ci mai degrabă să încerci să integrezi în meniul de culoare pigmenți pe care i putem regăsi și pe piele. În acest fel, doamnele pot fi în tendințe nu doar pe timpul verii, ci pe toată perioada anului. Fie că vorbim despre tehnici precum airtouch, balayage sau clasicele șuvițe, importantă este potrivirea și echilibrul. Iar dacă vorbim despre schimbări, este important să nu mergem în direcții total opuse (blond-negru și viceversa); aici, doar părul va avea de suferit. Putem însă să schimbăm nuanța, iar blondul poate fi fun în această direcție, deoarece poate fi foarte versatil de la o vizită la alta, în salon.”, explică stilistul Wella de la salonul Scope Beauty & Education.

Ce tipuri de coafuri/lungimi sunt cele mai căutate în acest sezon?

„Coafurile lejere, fie că vorbim despre un păr prins sau lăsat liber, sunt în continuare foarte populare. Ceea ce mă bucură, este faptul că văd din ce în ce mai multe persoane care își îmbrățișează textura naturală a părului. În ceea ce privește lungimea acestuia, la noi în salon abordăm fiecare lungime de păr; consider că o diagnoză este cea mai potrivită înainte de a începe tunsul, deoarece intervine din nou potrivirea în funcție de necesitatea clientei și a părului, dar și de disponibilitatea acesteia în a-și îngriji părul.”, adaugă stilistul.

Rutina de îngrijire a părului pe caniculă. Cum să protejezi părul vara?

Deci, ce să fac? Expertul recomandă utilizarea unor produse specifice pe bază de uleiuri vegetale, bogate în vitamina E, care mențin tulpinile compacte, evitând deshidratarea. Aceste uleiuri conțin, de asemenea, produse de protecție solară și proteine de mătase, care conferă părului un aspect radiant. Pentru scalp este în schimb posibil să se utilizeze aceleași produse de protecție solară care sunt utilizate pentru organism, atâta timp cât acestea sunt de protecție foarte mare (SPF 50), preferând formulările de spray, mai ușor de aplicat. În plus, cele specifice pielii sensibile și îmbogățite cu antioxidanți, cu efect calmant asupra scalpului, sunt mai potrivite.

Cel mai indicat în aceste perioade de căldură intensă este să ne protejăm părul folosind produse ce conțin protecție împotriva razelor UV. În acest sens, Wella Professionals, prin pasul 4 din Gama Ultimate Repair, are unul dintre cele mai potrivite soluții. Mai exact, este vorba despre o protecție leave-in: un ser cremos delicat care protejează, repară și netezește toate tipurile de păr. Îl face de 8 ori mai neted pentru un styling mai ușor. Oferă protecție 5 în 1 împotriva ruperii, deteriorării cauzate de razele UV, a căldurii (până la 230°C), de cea mecanică și de electrizare.  Părul drept este mai fin, buclele mai definite.

Chiar înainte de coafare se pot folosi 1-2 picături și distribui bine pe toata suprafața părului. Poate fi aplicat și pe păr uscat, chiar în fiecare zi, câte o picătură. De asemenea, este bine ca părul să fie acoperit cu o pălărie sau cu o eșarfă, mai ales atunci când mergi la piscină / plajă.”, recomandă stilistul Laurențiu Bostan de la Scope Beauty & Education.

Cum îți poți păstra prospețimea părului atunci când transpiri mult?

Pentru a păstra prospețimea părului în condițiile amintite, consider că cel mai bine este ca părul să fie spălat pentru că astfel pot fi evitate eventuale probleme ale scalpului, incluzând chiar căderea părului. Însă, dacă există o situație specială și trebuie neapărat dat un refresh părului, în acest caz poate fi folosit un șampon uscat. Aplicat pe cărări, apoi masat scalpul, însă este doar o soluție de avarie. 

Trucuri pentru volum

Când vine vorba despre cum să obținem un păr cu volum, trebuie știut că sunt multe trucuri în acest sens. Unul ar fi folosirea corectă a produselor care oferă volum, însă trebuie să fim atenți la ceea ce înseamnă, de fapt, volum. În acest caz, acesta se referă la încărcarea în diametru a firului de păr, ceea ce îl va face să fie mai gros și, automat, va avea mai mult volum. Prin urmare, termenul de volum se referă la grosimea părului, nu la faptul că părul va fi ridicat din rădăcină. De asemenea, și în acest caz poate fi folosit un șampon uscat pentru a oferi mai multă textură, iar dacă și tunsoarea ajută, se poate obține mai mult volum. Un alt truc se referă la uscarea părului: mai întâi trebuie uscat cu capul în jos, ca mai apoi, la final, să se revină la forma obișnuită și să netezim lungimile și vârfurile cu o perie; în acest fel, părul va avea atât volum, cât și luciu.”, punctează stilistul.

Related Posts

Îngrijirea tenului la 40 de ani: 10 sfaturi pentru o piele sănătoasă și luminoasă

Dacă observi că tenul tău începe să aibă un aspect tern, ușor neuniform, cu linii fine și riduri…

Tipsuri pentru o piele mereu tânără

Ești mereu în căutarea celor mai bune rutine și produse care să oprească îmbătrânirea? Te înțelegem extrem de…

7 parfumuri revitalizante, care atrag energia pozitivă

Pe aceste călduri copleșitoare, e important să ne alegem un parfum revigorant, care să ne dea senzația de…

George Soare, sfaturi despre cum să ai un look perfect la festival

Când vine vorba de festivaluri, ideea de libertate și creativitate domină peisajul estetic. Festivalurile sunt ocazii perfecte pentru…

HOT this summer: Island Girl Make-up

Cel mai folosit produs de make-up, din ultimii ani, blush-ul are încă un moment special, vara asta, în…

Sezonul SPF: 4 greșeli în aplicarea SPF-ului, pe care nu știai că le faci în mod constant

În plin sezon de vară, oricare ar fi planurile tale, sigur petreci destul timp în aer liber cât…

Styling tips: cum să obții un efect de lifting cu o coafură anume

În anii ’90, Madonna a dat startul unui trend cu coafura-semnătură a turneului Blonde Ambition: „coada de cal”…

6 soluții pentru îngrijirea tenului gras în caniculă

Ai tenul gras și lucios iar asta te face să nu mai vrei să aplici nimic pe piele?…

Cum ne menținem tenul frumos pe timpul verii

În timpul verii, tindem să căutăm acele soluții care nu sunt doar aliați eficienți ai frumuseții, ci și…

Top 10 mituri despre îngrijirea pielii

Ce mituri despre îngrijirea pielii și machiaj ai vrea să afli dacă sunt adevărate sau nu? Verifică-ți curiozitatea…