Alina Burlacu ∙ September 20, 2023 ∙ 6 min read

Despre secretele îngrijirii pielii și drumul spre formulele cele mai noi în domeniul anti-ageing am stat de vorbă cu doctor Tanja Bussman, Coordonator Comunicare Știintifică, Beiersdorf.

112 ani de la lansarea primei creme NIVEA. 25 de ani de la prima cremă cu coenzima Q10. Care este momentul tău preferat în această lungă istorie?

Sunt om de știință și mă fascinează faptul că, încă din primii ani de existență a companiei, Beiersdorf a contribuit activ la realizări majore în chimie și fizică și, mai mult decât atât, a reușit să le transpună de-a lungul timpului în formule de succes pentru produse de îngrijire a pielii. De exemplu, în 1911, cercetătorii din laboratoarele Beiersdorf au găsit o formulă prin care puteau amesteca apa și uleiul – două componente care, în mod normal, nu se amestecă, dar de care pielea noastră are mare nevoie. Un alt moment important din istoria Beiersdorf a fost adăugarea unui număr pentru FPS; astfel, se stabilea o măsură care să indice gradul de protecție în fața razelor de protecție în fața razelor ultraviolete. Dacă în trecut cercetarea în Beiersdorf se concentra mai mult pe partea de formule chimice, acum este mai mult despre piele și despre ce se întâmplă în interiorul pielii. Pentru mine acest aspect este fascinant! Nu mai este vorba despre cum să mixezi diverse ingrediente și despre beneficiile pe care le obții, ci și despre ce schimbi în piele. Acum există oameni de 50 de ani care arată de 25! Este fascinant să înțelegi de ce, care e motivul. Căutăm elixirul tinereții și cred că suntem din ce în ce mai aproape. Un experiment foarte interesant pentru mine a fost acela în care am observat ce se întâmplă atunci când îndepărtezi Q10 din celulele pielii. După o săptămână, pas cu pas, ele devin celule zombi, nu mai produc nici colagen, nici elastină, și transmit mesaje greșite în jur. Apoi, redând Q10 înapoi celulelor, acestea se revigorează, sunt din nou sănătoase și fericite. Iar efectul se vede imediat.

În general, în știință, pașii din ultimii ani sunt gigantici. Se întâmplă și în domeniul științei pielii? Oamenii au așteptări mai mari, din acest motiv?

Noi credem că există două grupuri diferite de oameni: cei numiți performance antiagers – sunt cei care nu vor să aibă niciun rid și care apelează la botox sau alte intervenții pentru a obține efecte imediate. Pe de altă parte, există mulți oameni care își doresc o îmbătrânire sănătoasă, care caută soluții pentru a trata aspectul tern, obosit, neîngrijit al tenului, dar vor să își păstreze expresia facială. Până la urmă, ridurile de expresie sunt dovada de viață așa cum este ea – uneori zâmbim, alteori ne întristăm sau ne încruntăm, important este să fim bine cu noi și cu pielea noastră. Îngrijirea pielii nu este doar îngrijire personală, este vorba și despre apartenența la grupul din care vrei să faci parte, de dimensiunea socială. Aici apare diferența despre cum abordează oamenii îmbătrânirea. Din punctul meu de vedere, primul pas antiage este aplicarea produselor cu FPS, apoi aplicarea unui produs revitalizant ca cele din gama Q10, pentru a preveni și evita reapariția ridurilor. Legat de evoluția științei pielii, sunt foarte mulți oameni implicați în cercetare. Avem o înțelegere în profunzime a biologiei pielii. Dacă ai pielea iritată e greu să înțelegi ce se întâmplă pentru că, în lipsa elementelor vizuale, trebuie să te bazezi pe declarația pacientului care spune că îl mănâncă pielea spune că îl mănâncă pielea. Cum măsori o senzație? Nu e la fel ca la riduri. Dar noi căutăm motivele din spatele acestei senzații.

Beiersdorf a primit recent certificarea “My Green Lab”. Ce înseamnă?

My Green Lab este o inițiativă foarte dragă mie, pentru că am fost direct implicată alături de câțiva colegi de-ai mei. În laborator sunt multe lucruri pe care, din păcate, nu le poți refolosi: lucrăm în condiții sterile, ceea ce înseamnă un consum ridicat de materiale, dar și de apă, pentru că procesul de cercetare implică un consum mare de apă. Certificarea My Green Lab este cea mai înaltă certificare și se acordă laboratoarelor pentru practici sustenabile, oferindu-le acestora soluții concrete prin care își pot reduce impactul asupra mediului înconjurător.

Să vorbim despre partea umană versus AI. Crezi că AI va avea efecte pozitive în domeniul cercetării? Se întâmplă deja?

Sunt entuziasmată de progresele pe care le-a adus tehnologia în ultimii ani, dar AI nu e încă folosită la capacitate maximă în cercetare. Poate oferi sugestii, indicii, iar, pe baza datelor colectate, poate sugera o rezolvare. Dar această rezolvare pe care o poate oferi tehnologia AI nu este una completă și nu poate veni cu idei noi, inovative. În final, tot oamenii sunt cei care pot oferi informații valoroase cu privire la un produs pentru că intervine subiectivitatea și preferințele – contează ce îți place, cum simți acel produs pe piele, ce efecte are.

Rutine complete de îngrijire grație Q10

NIVEA oferă o gamă largă de produse pe bază de Coenzima Q10 pentru diferite nevoi ale pielii: pentru îngrijirea tenului, a pielii corpului sau a mâinilor. Prezentă în mod natural în toate celulele corpului, Coenzima Q10 este responsabilă pentru principalele funcții ale pielii, cum ar fi procesele de regenerare, de creștere și de restaurare, și este unul dintre cele mai importante ingrediente active în îngrijirea anti-rid. Tocmai de aceea, gamele NIVEA pentru îngrijirea tenului pe bază de Coenzima Q10 pot sta la baza unei rutine complete de îngrijire – creme de zi cu FPS, creme de regenerare pentru noapte, creme de ochi și măști faciale pentru un boost de vitalitate.

5 motive să testezi noul Q10 Targeted Wrinkle Filler

1. Serumul inovator Q10 Targeted Wrinkle Filler acționează asupra ridurilor și a liniilor fine încă din primele 5 minute de la aplicare*, cu efecte vizibile anti-ageing.

2. Vei avea cu 50% mai puține riduri în patru săptămâni**.

3. Noul ser umple ridurile de pe frunte, din zona ochilor, a buzelor și din pliurile nazolabiale în doar 2 săptămâni**.

4. Conține 5% Complex Activ cu coenzima Q10 pură & peptide Bioxifill®, care pătrunde adânc în piele, până la 10 straturi, și stimulează producția de colagen.

5. Ridurile sunt umplute instantaneu, dar fillerul are și eficiență dovedită ca tratament anti-rid de lungă durată.

* Reduce vizibil aspectul liniilor fine și ridurilor, formând o peliculă hidratantă pe suprafața pielii. Test cu produsul în utilizare, studiu efectuat cu 168 participanți, în Germania.

**Auto-evaluare (pe bază de scor), studiu de 4 săptămâni cu 41 femei, 2022.

Foto: Nivea.

Related Posts

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Tom Hardy, cel mai nou ambasador al Jo Malone London

Celebru pentru rolurile sale din filmele de acțiune, actorul Tom Hardy a devenit cel mai recent ambasador al…

Bella Hadid își lansează propriile ei parfumuri- Ôrəbella

Bella Hadid (27 de ani) a dispărut pentru o perioadă din vizorul public și din lumina reflectoarelor. Sora…

Beauty looks: prezențele feminine elegante de la Cannes

În primele zile ale ediţiei cu numărul 77 a Festivalului de Film de la Cannes, am avut ocazia…

Festival Look: Daring Blue Lines

Influencerul Alexia Eram, împreună cu Ana Cucuta, professional make-up artist, îți arată, pas cu pas, cum să obții…

Sofia Coppola, filmul balsamului de buze dorit

Ce face un regizor atunci când nu mai găsește balsamul de buze preferat? Pune în scenă filmul unui…

Brânză cu mucegai, grătar, pizza, cartofi prăjiți – aromele din parfumurile gurmanzilor absoluți

Lanțul de fast-food KFC a provocat reacții în rândul fanilor, prin lansarea unei colonii care miroase a sos…

Cum scapi de celulită în câțiva pași

Vine vara și preocuparea noastră principală în aceste zile este să scăpăm de celulită.  Putem diminua considerabil aspectul…

MET Gala: 10 machiaje și coafuri care ne-au atras atenția

Pe covorul roșu, la Gala desfășurată la Muzeul Metropolitan de Artă, celebritățile au pozat, pentru fani, în ținute…

Plăcerile zodiilor

Spune-mi ce zodie ești ca să îți spun ce produse cosmetice ți se potrivesc! Berbec Dacă refrenul lui…