Alina Burlacu ∙ June 7, 2022 ∙ 3 min read

Cele 10 minute de expunere zilnică la lumina soarelui sunt recomandate și de medici, dincolo de asta ești pe cont propriu! Află acum ce produse cu SPF îți recomand pentru această vară și de ce!

Lipsa protecției solare sau aplicarea incorectă, în ceea ce privește cantitatea și timpul, înseamnă expunerea la mai multe riscuri: arsuri, insolație, până la degenerarea structurii celulare, sub forma îmbătrânirii premature a pielii sau a cancerului.

Informații-cheie despre SPF:

SPF+50 este cifra maximă, conform unui protocol agreat de specialiștii în dermatologie, din întreaga lume, dar asta nu înseamnă pielea este protejată de ultraviolete pe termen nelimitat, după doar o aplicare. Trebuie să reaplici la 2 ore, maxim și asta dacă nu intri în apă sau dacă nu transpiri excesiv.

Avene Sun Care Fluid fără parfum, 45 lei

Factorul de protecție solară (SPF) te protejează de radiațiile UVB, dar nu și împotriva radiațiilor UVA (care cauzează îmbătrânirea pielii), așa că atunci când alegi produsul de fotoprotecție fii atentă la indicațiile de pe ambalaj.

Lancaster Sun Sport Face Gel SPF 30, 170 lei

Unii conservanți din produsele de protecție solară provoacă sensibilizarea pielii sau alergii. Fii atentă la reacțiile pielii, fără să nu excluzi și alergiile solare! Un control dermatologic este obligatoriu indiferent de reacțiile pielii pentru a afla cauza exactă.

Clarins Suncare Body Water Activated SPF 50, 130 lei

Care este cantitatea corectă? Experții spun că, pentru corp, trebuie să aibă mărimea unei mingi de ping-pong, iar pentru față, urechi și gât, o linguriță.

Fii atentă la avertizările de indice moderat sau mare ale UV! Cremele te protejează, dar nu sunt Superman!

Uriage Bariesun Fluide Ultra Lejer SPF 50, 30 lei

Păstrarea cremei sau loțiunii de protecție solară de la o vară la alta nu este o idee bună! Pe ambalaj vei găsi simbolul 12 M (12 luni), dar, luat zile la rând la plajă și redeschis de câteva ori pe zi pentru reaplicare, produsul de protecție solară va fi expus mai mult la lumină, aer și bacterii, accelerând degradarea formulei.

Isdin HydroLotion SPF 50, 69 lei

Dacă ajungi în zone insulare, trebuie să știi că unele state au legi noi referitoare la produsele cu SPF: Republica Palau a devenit prima țară din lume care a interzis cremele de protecție solară care conțin ingredientele obișnuite precum oxibenzona, iar legea prevede atât interzicerea comercializării, cât și a folosirii lor. La fel și în Hawai, Insulele Virgine, Bonaire (Insulele Caraibe).

În afară de produsele cosmetice cu SPF, există și vestimentație cu USF (ultraviolet sun factor): pălării, fuste, dar, pentru zonele rămase descoperite, aplicarea produselor cu factor de protecție solară este esențială dacă vrei o piele sănătoasă și frumoasă!

Foto: PR.

Related Posts

Rujul perfect pentru nuntă

Indiferent dacă ești mireasa sau ai statutul de invitată, dacă vrei să arăți senzațional în pozele de la…

Vara perfectă pentru noi

Vine vara, bine-mi pare! Nu știm alții cum sunt, dar noi iubim vara, pentru că ziua este lungă…

Safe Zone: sfaturile experților pentru îngrijirea părului, vara

Am apelat, din nou, la sfaturile stiliștilor, nutriționiștilor și dermatologilor pentru a ne asigura că vom avea un…

Sărbătorește viața!

Numărul 1 în Spania, Italia și Portugalia atunci când vine vorba de produsele dermatocosmetice pentru piele și păr,…

Ce preferă pielea ta: autobronzare sau albire?

Cum ai vrea să arate pielea ta? Mai luminoasă și fără pete pigmentare? Sau în nuanța caramelului, dar…

L’Oréal și UNESCO susțin femeile din domeniul cercetării prin lansarea unei noi ediții a programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știință”

L’Oréal România și Comisia Națională a României pentru UNESCO continuă să sprijine și în acest an comunitatea științifică…

Protecție solară în fiecare zi

Radiaţiile UV reprezintă ameninţarea invizibilă de care te poţi proteja, cu încredere, aflând mai multe despre protecţia solară,…

Machiaj și îngrijire a pielii cu Cindy Bruna

Cu origini congoleze și italiene, modelul stabilit la Paris, Cindy Bruna, este una dintre vedetele a căror apariție…

Sharon Stone sau cum să arăți de 40 la 64 de ani

Frumusețea la 60+ ani înseamnă mai mult decât un corp cu proporții de invidiat și un ten fără…

Chef de mers la mare!

Cele 10 minute de expunere zilnică la lumina soarelui sunt recomandate și de medici, dincolo de asta ești…