A List Magazine ∙ May 4, 2023 ∙ 5 min read

Cât de multe transmit sprâncenele despre noi? Mai multe decât ne imaginăm, iar acest lucru a fost observat din cele mai vechi timpuri, dovada fiind faptul că femeile căutau diverse tehnici ca să și le evidențieze. 

În antichitate, înfrumusețarea sprâncenelor a fost un proces important pentru femei, iar tehnicile folosite variau în funcție de cultura și de perioada istorică.

În Egiptul Antic, femeile obișnuiau să-și epileze sprâncenele cu ajutorul unui amestec de miere și lămâie, apoi le pictau cu pigment natural. De asemenea, unele femei aplicau pietre semiprețioase sau alte ornamente pe sprâncene pentru a le decora.

În Grecia și în Roma Antice, femeile își epilau uneori sprâncenele cu ajutorul unui instrument numit “volsella”, o pensetă primitivă cu două lame. În general, însă, părul de pe sprâncene era lăsat să crească natural, deoarece sprâncenele groase erau considerate frumoase.

În Evul Mediu, femeile și doreau sã atragã atenția asupra frunții bombate, o caracteristică a frumuseții la

acea perioadã, motiv pentru care se pensau într-un mod agresiv, lăsând la suprafațã doar câteva fire.

Altele, în schimb, și le vopseau în nuanțe deschise de roșu.

În perioada Renașterii, femeile din Europa își rădeau adesea sprâncenele pentru a le subția. Ca să obțină un aspect mai natural, unele femei aplicau apoi o vopsea subțire deasupra sprâncenelor.

Sunt așadar multe moduri în care percepția noastră despre sprâncene și despre forma lor ideală s-a schimbat de-a lungul timpului. Unde suntem în prezent? Tendința actuală este de a afișa sprâncene naturale, atent îngrijite. Liniile drepte sunt evitate, pentru că nu transmit nimic despre personalitate sau despre stare, se caută o formă potrivită cu restul trăsăturilor, care să încadreze frumos chipul. Un loc unde profesioniștii au toate acestea în minte și dau un aspect de nota 10 sprâncenelor este Brow Bar. Tot aici, cele mai vechi metode de înfrumusețare, henna și modelarea cu ață a sprâncenelor, sunt readuse la viață. 

Henna și pensatul cu ață. De ce sunt ele recomandate?

Nu mai e un secret că femeile din India au fost mereu apreciate pentru părul bogat, cu un aspect sănătos și foarte puternic. Ele utilizează produse de îngrijire pe bază de Lawsonia sau cum o numim noi, henna. Produsul folosit la Brow Bar and More pe bază de henna este un amestec din mai multe plante, special destinat sprâncenelor. El nu doar că oferă nuanțare, dar și fortifică firul de păr și foliculul. La Brow Bar and More, profesioniștii folosesc henna atât pentru restabilirea formei sprâncenelor, cât și pentru obținerea sprâncenelor mai bogate vizual, asta pentru că, în comparație cu o vopseaua profesionistă care doar acoperă firul de păr cu nuanță, henna pătrunde în interiorul acestuia și îi oferă un aspect mai gros și mai sănătos. În plus, arată foarte bine și păstrează naturalețea sprâncenelor. Tu ai încercat această tehnică?

Deși aparent henna este un produs des întâlnit, calitatea ei este foarte diferită și depinde de zona în care este crescută, dar și de plantele care sunt adăugate în ea pentru a obține acel produs benefic, cu efecte estetice importante pentru sprâncene, dar și foarte sigur pentru clienți. Gama de henna utilizată de specialiștii Brow Bar este alcătuită din 7 nuanțe care permit folosirea ei pe diverse tipuri de ten și nuanțe ale sprâncenelor (blond, roșcat sau brunet) și ambele, henna și ața folosită în epilare, sunt importate din India (după nenumărate încercări de diverse tipuri de producători), tocmai pentru a se asigura că produsul este perfect și sigur pentru clienți. 

Threading sau epilarea cu ață este o altă tehnică venită din țările asiatice și permite epilarea unor zone destul de mari ale corpului într-un timp redus. Da, tehnica de pensat cu ață se folosește inclusiv pentru alte zone ale corpului, nu doar pentru zona facială. La Brow Bar and More, aceasta e folosită exclusiv pentru zona facială, iar avantajul ei este că poți elimina nu doar firele de păr groase, ci și ceea ce profesioniștii în domeniu numesc puf, pentru a obține un aspect perfect în zona sprâncenelor. Rezultatul? Efectul sprâncenelor îngrijite se menține pentru o perioadă mai îndelungată. De asemenea, un avantaj mare este faptul că prin intermediul aței, firul de păr este scos din rădăcină fără a se rupe, iar efectul se menține pentru cel puțin o lună, dacă vorbim de epilarea zonei buzei superioare.

Dacă nu ai încercat până acum vreuna dintre cele 2 tehnici, îți recomandăm să le dai o șansă. Nu fac decât să păstreze aspectul natural al sprâncenelor și să le poți îngriji mult mai ușor și acasă. 

Echipa Alist le-a testat și a decis să nu păstreze recomandările in-house! Specialiștii în cosmetică îți pot oferi și tips&tricks, așa că nu ezita să le pui întrebări! Așadar, pe când o programare pentru modelarea sprâncenelor tale? ☺

Related Posts

Noutățile verii: parfumuri de purtat în serile toride

Dacă pentru plajă cel mai bine este să uiți de parfum și să folosești SPF-urile, pentru serile calde,…

Scarlett Johansson împărtășește rutina ei de beauty și de îngrijire

Scarlett Johansson (38 de ani) a împărtășit rutina ei de beauty și de îngrijire, care cuprinde somn, masaj…

House of Wella, Celebration Gala – 30 de ani în România

Pe 30 mai, Wella Professionals România a fost gazda unui show de lumină, culoare și hairstyling spectaculos, prezentând…

7 ingrediente care îți pot distruge pielea, în timpul verii

Există un motiv foarte bun pentru care trebuie să îți schimbi un pic rutina îngrijirii, în timpul verii:…

7 parfumuri provocatoare, care sparg orice tabu

Parfumul nu înseamnă numai note de patchouli, vanilie, trandafir și iasomie. Există și latura conceptuală a parfumeriei, care…

Timothée Chalamet, noul ambasador Chanel

Actorul Timothée Chalamet este noua imagine Bleu de Chanel. Actorul franco-american în vârstă de 27 de ani a…

Corectarea micilor imperfecțiuni. 4 tratamente noi de încercat acum

Să te simți mai bine tu cu tine, la orice vârstă, este cea mai bună idee din acest…

Știai că tenul gras îmbătrânește mai greu? Și nu este singurul avantaj!

Există și câteva dezavantaje, atunci când ai tenul gras, mai ales dacă rutina de îngrijire nu este una…

Obiceiurile proaste care îți distrug pielea. Toți le avem. Cum scăpăm de ele?

Orice rutină de îngrijire a pielii poate include obiceiuri rele pe care le repetăm (uneori) fără să ne…

Honey skin: ce anume din produsele apicole transformă radical pielea

Persoanele care folosesc pe termen lung produsele obținute cu bunăvoința albinelor susțin că observă transformări vizibile ale calității…