Cu modele simple sau sofisticate, manichiura de Halloween poate fi făcută acasă sau la salon (the easy way, desigur!). Mai ai și alternativa unghiilor false, dar asta doar dacă vrei să fie vizibil efectul fake.

Ce culori să alegi pentru manichiura de Halloween?

Roșu sângeriu, negru întunecat, portocaliu dovlecesc, alb fantomatic sunt clasicele variante de nuanțe pe care le poți alege pentru a crea o manichiură pentru această sărbătoare. Însă, Halloween înseamnă și multă imaginație, așa că poți miza și pe alte culori în crearea efectelor speciale cum ar fi o nuanță de verde, galben sau gri.

Efecte 3D

Cele mai noi modele de manichiură de Halloween vin în varianta 3D, însă ca să obții acest efect chiar ai nevoie de ajutorul unui nail artist.

Top 10 cele mai noi modele de manichiură de Halloween (și câteva motive pentru care să alegi manichiura cu gel sau un set de unghii false)

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Indigo Nails (@indigonails)

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Amy Le (@amyle.nails)

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de JASMIN (@basecoatstories)

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Keely Chaney (@keelydoesnails)

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Amelie Rhodes (@_beauty_by_amelie_)

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Baby Point Gates BIA (@babypointgates)

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Ffion Thomas (@nailsxffi)


Manichiura cu gel

Dacă mai ai timp să te strecori în programul unui nail artist, înainte să alegi o manichiură cu gel, trebuie să știi care sunt avantajele și care sunt dezavantajele acestei manichiuri.

Avantajele manichiurii cu gel

Rezistența

Atuul principal al manichiurii cu gel este rezistența acestei manichiuri. Nu se rup, nu sare lacul. În plus, dacă ai unghiile fragile, care se rup ușor, se exfoliază, dacă lucrezi des cu substanțe care afectează unghiile sau dacă le rozi, atunci manichiura cu gel este varianta cea mai bună pentru tine.

Forma și dimensiunile

Pe lângă faptul că se vor rupe sau deteriora foarte greu, știi din start că unghiile vor avea aceeași formă și lungime.

Modelul

Desigur, revenim la manichiura de Halloween: pe unghiile cu gel îți poți face orice model, oricât de creativ și de complicat!

Dezavantajele manichiurii cu gel

Cu recomandare

Patul unghiei trebuie pilit pentru aplicarea gelului iar asta înseamnă că unghia este sensibilizată (și mai expusă la bacterii și ciuperci). Asta înseamnă că trebuie să apelezi la un specialist pentru care ai deja o recomandare și că este mai bine să nu renunți la unghiile naturale pe termen lung.

O nouă programare

O dată pe lună trebuie să mergi la salon pentru întreținere, altfel, pe lângă aspectul inestetic, riști și să le rupi ușor (mai ales dacă ai ales din start o lungime mare). Și, pentru că este folosită lampa UV, unghiile și pielea mâinilor sunt expuse mai mult riscului îmbătrânirii premature și chiar cancerului de piele.

Unghiile false cu lipici

Sunt funny & fake și, dacă nu te deranjează acest aspect, sunt un accesoriu pe care îl poți aplica pentru câteva ore, fără prea multă bătaie de cap. Ca să le fixezi mai bine, folosește lipiciul care vine la pachet cu unghiile false peste un lac de unghii transparent uscat în prealabil sau ai grijă să degresezi bine unghiile înainte să le lipești pe cele false.

Foto: pexels.com.

Related Posts