A List Magazine ∙ October 28, 2022 ∙ 3 min read

Soarele este atât benefic, cât și dăunător. El te poate ajuta să obții o piele bronzată și frumoasă, însă în același timp iți poate afecta tenul.

De această cauză, protejarea pielii de efectele negative ale soarelui este esențială, motiv pentru care este indicat să utilizezi o cremă de protecție solară cu un grad de acoperire de cel puțin 30, pe tot parcursul anului. Factorul de protecție este important deoarece protejează tenul de razele UV și UVB, cele care îmbătrânesc pielea și provoacă apariția petelor pigmentare. 

Poți folosi atât creme de protecție, cât și produse de machiaj cu SPF cuprins în compoziție. Însă, în momentul în care utilizezi make-up de acest fel, retușează-l constant cu spray-uri sau pudre de fixare ce conțin SPF. În felul acesta te asiguri că întărești măsurile de precauție.

Produse de machiaj cu SPF – Cât sunt de eficiente?

Aplicarea protecției solare, utilizarea machiajului cu SPF și purtarea hainelor ce acoperă eficient pielea sunt pași necesari atunci când vine vorba de menținerea sănătății pielii. Mai ales pe timpul verii.

Protejarea corectă a pielii reduce considerabil nivelul de apariție a ridurilor și a petelor solare, și, totodată, diminuează riscul de dezvoltare a cancerului de piele. Prin urmare, există numeroase motive pentru care este bine să-ți ferești cât mai bine pielea de efectele negative ale soarelui, inclusive în sezonul rece. 

Astfel, dacă te încântă ideea de a folosi produse de machiaj cu SPF, este important să știi că acestea nu trebuie să reprezinte singura sursă de protecție. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să eviți complet make-up-ul de acest fel, ci doar că este indicat să nu înlocuiască complet crema de protecție solară.

Dacă intenționezi să cumperi produse de machiaj cu SPF, asigură-te că acestea conțin protecție solară cu spectru larg, care să protejeze atât împotriva razelor UVA, cât și a celor UVB. 

Modalitatea corectă de a folosi produse de machiaj cu SPF

În cazul în care dorești să folosești produse de machiaj cu SPF, cel mai bine este să le utilizezi alături de o cremă de protecție solară cu nivel ridicat de acoperire dar numai în sezonul estival.

Prin urmare, alege să aplici pe față un SPF de minim 30, pe care să îl întinzi foarte bine pe toată suprafața tenului. Apoi, folosește fond de ten, pudră și ruj cu SPF, astfel încât să te bucuri de un plus de protecție. Reaplică produsele de machiaj pe parcursul zilei, ori de câte ori ai posibilitatea. 

Ce trebuie să faci în cazul apariției efectelor negative ale razelor solare?

În cazul în care uiți să folosești zi de zi crema de protecție solară este foarte posibil să te lupți cu apariția petelor pigmentare și a ridurilor fine. 

Cu toate acestea, nu trebuie să te îngrijorezi, deoarece procesul de mezoterapie facială are rolul de a diminua aceste efecte.

Related Posts

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Tom Hardy, cel mai nou ambasador al Jo Malone London

Celebru pentru rolurile sale din filmele de acțiune, actorul Tom Hardy a devenit cel mai recent ambasador al…

Bella Hadid își lansează propriile ei parfumuri- Ôrəbella

Bella Hadid (27 de ani) a dispărut pentru o perioadă din vizorul public și din lumina reflectoarelor. Sora…

Beauty looks: prezențele feminine elegante de la Cannes

În primele zile ale ediţiei cu numărul 77 a Festivalului de Film de la Cannes, am avut ocazia…

Festival Look: Daring Blue Lines

Influencerul Alexia Eram, împreună cu Ana Cucuta, professional make-up artist, îți arată, pas cu pas, cum să obții…

Sofia Coppola, filmul balsamului de buze dorit

Ce face un regizor atunci când nu mai găsește balsamul de buze preferat? Pune în scenă filmul unui…

Brânză cu mucegai, grătar, pizza, cartofi prăjiți – aromele din parfumurile gurmanzilor absoluți

Lanțul de fast-food KFC a provocat reacții în rândul fanilor, prin lansarea unei colonii care miroase a sos…

Cum scapi de celulită în câțiva pași

Vine vara și preocuparea noastră principală în aceste zile este să scăpăm de celulită.  Putem diminua considerabil aspectul…

MET Gala: 10 machiaje și coafuri care ne-au atras atenția

Pe covorul roșu, la Gala desfășurată la Muzeul Metropolitan de Artă, celebritățile au pozat, pentru fani, în ținute…

Plăcerile zodiilor

Spune-mi ce zodie ești ca să îți spun ce produse cosmetice ți se potrivesc! Berbec Dacă refrenul lui…