A List Magazine ∙ October 28, 2022 ∙ 3 min read

Soarele este atât benefic, cât și dăunător. El te poate ajuta să obții o piele bronzată și frumoasă, însă în același timp iți poate afecta tenul.

De această cauză, protejarea pielii de efectele negative ale soarelui este esențială, motiv pentru care este indicat să utilizezi o cremă de protecție solară cu un grad de acoperire de cel puțin 30, pe tot parcursul anului. Factorul de protecție este important deoarece protejează tenul de razele UV și UVB, cele care îmbătrânesc pielea și provoacă apariția petelor pigmentare. 

Poți folosi atât creme de protecție, cât și produse de machiaj cu SPF cuprins în compoziție. Însă, în momentul în care utilizezi make-up de acest fel, retușează-l constant cu spray-uri sau pudre de fixare ce conțin SPF. În felul acesta te asiguri că întărești măsurile de precauție.

Produse de machiaj cu SPF – Cât sunt de eficiente?

Aplicarea protecției solare, utilizarea machiajului cu SPF și purtarea hainelor ce acoperă eficient pielea sunt pași necesari atunci când vine vorba de menținerea sănătății pielii. Mai ales pe timpul verii.

Protejarea corectă a pielii reduce considerabil nivelul de apariție a ridurilor și a petelor solare, și, totodată, diminuează riscul de dezvoltare a cancerului de piele. Prin urmare, există numeroase motive pentru care este bine să-ți ferești cât mai bine pielea de efectele negative ale soarelui, inclusive în sezonul rece. 

Astfel, dacă te încântă ideea de a folosi produse de machiaj cu SPF, este important să știi că acestea nu trebuie să reprezinte singura sursă de protecție. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să eviți complet make-up-ul de acest fel, ci doar că este indicat să nu înlocuiască complet crema de protecție solară.

Dacă intenționezi să cumperi produse de machiaj cu SPF, asigură-te că acestea conțin protecție solară cu spectru larg, care să protejeze atât împotriva razelor UVA, cât și a celor UVB. 

Modalitatea corectă de a folosi produse de machiaj cu SPF

În cazul în care dorești să folosești produse de machiaj cu SPF, cel mai bine este să le utilizezi alături de o cremă de protecție solară cu nivel ridicat de acoperire dar numai în sezonul estival.

Prin urmare, alege să aplici pe față un SPF de minim 30, pe care să îl întinzi foarte bine pe toată suprafața tenului. Apoi, folosește fond de ten, pudră și ruj cu SPF, astfel încât să te bucuri de un plus de protecție. Reaplică produsele de machiaj pe parcursul zilei, ori de câte ori ai posibilitatea. 

Ce trebuie să faci în cazul apariției efectelor negative ale razelor solare?

În cazul în care uiți să folosești zi de zi crema de protecție solară este foarte posibil să te lupți cu apariția petelor pigmentare și a ridurilor fine. 

Cu toate acestea, nu trebuie să te îngrijorezi, deoarece procesul de mezoterapie facială are rolul de a diminua aceste efecte.

Related Posts

Viva Magenta, Viva 2023!

Viva Magenta este culoarea anului 2023: „o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria”. Institutul Pantone a anunțat…

12 idei de cadouri de Moș Nicolae

Vrei să adaugi un pic din magia Sărbătorilor și în cadoul de Moș Nicolae? Te ajut cu 12…

Top 5 parfumuri pentru sezonul rece

Pentru că sezonul rece impune alte prezențe olfactive, am făcut un top 5 al parfumurilor cel mai recent…

Cosmetice coreene cu vitamina C pentru îngrijirea tenului, extrasă din cătină

Hai să îți spun o informație foarte interesantă: cătina are cu 200% mai multă Vitamina C față de…

Beauty News: Gen Z, retinol și age diversity

Cum se adaptează brandurile la Generația Z? Care este cel mai căutat ingredient pentru îngrijirea pielii în 2022?…

Top 10 măști: day&night pampering

Măștile sunt expresia răsfățului suprem. Transformă momentele libere ale zilei și orele de somn ale nopții în pretexte…

Jamie Lee Curtis, fotografii provocatoare, la 63 de ani

Cunoscută pentru rolurile din True Lies, Freaky Friday și Knives Out, Jamie Lee Curtis este și un fan…

Cum disciplinezi părul electrizat în lunile reci? Trucuri de la specialiști

În sezonul rece, îngrijirea părului devine mai dificilă. Firele rebele, părul electrizat și deshidratat îți pot distruge complet…

Momentele preferate ale unui beauty editor

Dacă mă întrebi care sunt momentele mele preferate din toate cele 24 de ore, de cele mai multe…

Katy Perry, fără pungi sub ochi și fără acnee

Cântăreața Katy Perry a reușit să obțină rezultate foarte bune pentru aspectul tenului, atât în zona ochilor, afectată…