Monica Cismaru ∙ December 11, 2023 ∙ 5 min read

Părul este unul dintre elementele care oferă charismă și șarm, iar un păr îngrijit este o adevărată carte de vizită a unei persoane.

Podoaba capilară are nevoie de o îngrijire constantă pentru a ne bucura de ea un timp cât mai îndelungat, mai ales că anumiți factori externi, cum ar fi poluarea, alimentația deficitară, fumatul sau consumul de alcool ne pot pune în pericol părul. De asemenea, soarta acestuia depinde și de factorii interni, cum ar fi mecanismele genetice și hormonii, care pot determina micșorarea foliculilor de păr pe măsură ce scalpul îmbătrânește, ne explică Paula Goidescu, Trainer Kérastase.

Pentru a contracara aceste efecte și pentru a avea mereu un păr îngrijit, des și sănătos, există soluții la îndemână, cum ar fi Gama Kérastase Genesis și Kérastase Genesis Homme- special concepute de către un coafor, un nutriționist și un dermatolog. Această gamă are o dublă acţiune de combatere a căderii părului: reduce căderea părului din rădăcină, precum şi pe cea cauzată de rupere. Prin ingredientele active, gama Genesis fortifică părul, rezultând 84% mai puține fire căzute.

Ingredientele-cheie din gama Kérastase Genesis care luptă împotriva căderii părului sunt:

AMINEXIL 1.5% – ajută firul de păr să se ancoreze mai puternic în scalp şi previne întărirea colagenului în jurul foliculilor, reducând căderea părului de la rădăcină.

RĂDĂCINA DE GHIMBIR – cunoscută pentru capacitatea sa de protecţie împotriva agresiunilor externe zilnice.

FLOARE DE COLȚ – este o plantă cunoscută pentru capacitatea sa de a rezista în cele mai aspre condiții, fiind des folosită în domeniul îngrijirii pielii pentru capacitatea antioxidantă și proprietățile de conservare ale colagenului.

Care sunt produsele ideale de îngrijire a părului când acesta cade și cum le folosim pentru cele mai bune rezultate?

După diagnosticul de la salonul de coafură, în funcție de nevoile și tipul de păr, se poate începe protocolul Genesis în trei pași, apoi clienta va continua cu rutina de îngrijire acasă.

Pasul 1: Curățare

În gama Genesis sunt disponibile la dispoziție două șampoane: Bain Hydra-Fortifiant și Bain Nutri-Fortifiant. În funcție de grosimea firului de păr și de tipul scalpului, coaforul va alege unul din cele două. Rolul șamponului este de a curăța și detoxifia scalpul și părul prin eliminarea reziduurilor. Acest pas pregătește scalpul și părul pentru ingredientele active.

Pasul 2: Îngrijire

La salonul de coafură este disponibil tratamentul Fusio Dose, un tratament personalizabil care va tranforma părul în doar cinci minute. Există 30 de combinații posibile ale tratamentului Fusio Dose.

Fusio Dose este compus din:

– Un Concentré – o fiolă care conține molecule de 100 de ori mai mici decât în tratamentele tradiționale pentru păr, care pătrund în fibra capilară și produc transformarea dorită. Concentré se alege de către coafor, în funcție de nevoia principală pe care o observă la clientă, după diagnosticul părului

– Un Booster activ – care conține ingrediente active încărcate pozitiv (cationice), care sunt atrase în zonele cele mai sensibilizate ale părului (acestea fiind încărcate negativ). Boosterul corespunde nevoii #2, indicată/aleasă de clientă

Cele două fiole sunt combinate după efectuarea diagnosticului și identificarea celor două nevoi ale părului de către coafor, alături de clientă. Rezultatul, Fusio Dose, se aplică pe păr la scafă, după șamponare. Aplicarea durează cinci minute, iar rezultatul poate dura până la patru spălări. Tratamentul se face exclusiv în salon.

Pasul 3 – Pentru Texturizare, în rutina de la salon sau de acasă – se folosește loțiunea Defense Thermique. Este un produs fără clătire, ce garantează protecţie termică până la 220 de grade. Descurcă şi hidratează părul, fără a-l încreţi sau îngreuna, întărind firele de păr, pentru a reduce riscul de cădere din cauza ruperii. Părul devine mai strălucitor și mătăsos, prevenind despicarea firelor de păr.

Pentru tratarea unei căderi constante a părului se folosește Serum Anti-Chute Fortifiant. Serum fortifiant, pentru uz zilnic, împotriva căderii părului. Ingredientele cu efect ţintit cresc rezistenţa, pentru a reduce la minimum căderea părului şi a-i spori la maximum frumuseţea. Firele de păr sunt mai puternice şi mai frumoase. DE LA O ZI LA ALTA, creşte rezistenţa la cădere. Calmează scalpul şi diminuează mâncărimea. Întăreşte şi conservă bariera naturală de protecţie a scalpului. Se poate folosi zilnic.

Pentru perioadele de cădere intensă a părului, se pot folosi fiolele tratament Cure Anti-Chute Fortifiantes. Concentrația unică de ingrediente cu efect ţintit acţionează ca o doză de şoc de elemente active pure, care acţionează intens pentru reducerea căderii părului, creând un mediu optim pentru creşterea viitoare. Firele de păr sunt mai puternice şi mai frumoase.

Cele mai bune rezultate se observă la sfârşitul tratamentului de șase săptămâni. Totuşi, serumul se poate folosi preventiv pe toată durata anului.

Related Posts

6 secrete de frumusețe de la supermodelul Toni Garrn

Una dintre cele mai bine cotate modele din ultimii 15 ani, Toni Garrn susține îngrijirea cât mai naturală…

Amanda Seyfried, senzațională la Festivalul de Film de la Berlin

Rujul roșu, bijuteriile Cartier și rochia din satin Givenchy, cu spatele gol, decolteu din dantelă și un șliț…

Cum arată Cindy Crawford, la 58 de ani

„It’s not a resolution, it’s a lifestyle” (Nu e o rezoluție, e un stil de viață), scria Cindy…

Trucuri pentru un păr parfumat

Vorbim în permanență despre cum să ne coafăm părul, dar dacă l-am face și să miroasă incredibil? Din…

Ingrediente-cheie pentru tenul acneic

Keira Knightley,  Cameron Diaz, Rihanna sunt doar câteva dintre vedetele care țin sub control una dintre cele mai…

Beyoncé lansează Cécred

Linia de produse de îngrijire a părului Cécred este inspirată de munca mamei artistei de 42 de ani…

Nothing but LOVE: 6 cosmetice pentru o zi plină de iubire

Luna asta, ce-ar fi să descoperi acele cosmetice care îți reamintesc, zi de zi, cât de frumos este…

7 parfumuri de care te îndrăgostești de la prima întâlnire

Când alegi un parfum e multă chimie la mijloc și a te îndrăgosti pentru totdeauna de acest buchet…

Elizabeth Hurley, supermodel și la 58 de ani

La 58 de ani, Elizabeth Hurley are corpul și atitudinea unui supermodel de 20 de ani. Și, atunci…

De ce ne fascinează, egal, femeile perfecte și cele imperfecte?

Frumusețea ar putea fi creată de imperfecțiuni ascunse vederii, meșteșugit șlefuite ori ignorate? De ce Mona Lisa, cu…