biologique recherche romania
specialist in fertilitate dr ruxandra dumitrescu

Biologique Recherche – personalizare, cercetare, știință dedicate îngrijirii tenului

Alist Loves- Ce am descoperit și ne-a plăcut în luna octombrie

Dr. Alist: Medic primar obstetrică-ginecologie, specialist în fertilitate Ruxandra Dumitrescu: ”Instalarea menopauzei nu înseamnă că s-a terminat viața”

 

biologique recherche romania

Brandul de îngrijire a tenului Biologique Recherche, cu o istorie de peste 40 de ani în industria de frumusețe, s-a lansat și în Romania.

Povestea Biologique Recherche a început la sfârșitul anului 1970, odată cu abordarea vizionară a unei familii de experți artizanali în îngrijirea pielii, duo-ul biolog/fizioterapeut Yvan și Josette Allouche. Brandul este apreciat atât de specialiștii din domeniu, cât și de nume celebre care folosesc cu entuziasm și cu rezultate vizibile produsele Biologique Recherche. 

În 2007, Rupert Schmid și Pierre-Louis Delapalme au preluat responsabilitatea de a continua tradiția impecabilă a brandului, în timp ce Dr. Philippe Allouche, fiul fondatorilor, este Director de Cercetare și Creație. Acest trio aplică cu succes filosofia Biologique Recherche: Reinventează-te fără a pierde din vedere originile tale!

biologique recherche romania

Produsele de îngrijire a pielii Biologique Recherche sunt concepute în continuare în laboratorul original Biologique Recherche fondat de Yvan Allouche, de Departamentul de Research & Development în localitatea Suresnes și sunt fabricate exclusiv în Franța. Produsele sunt disponibile în peste 80 de țări și pot fi accesate în cele mai exclusiviste unități estetice și medicale.

Rupert Schmid, co-președinte Biologique Recherche, a fost prezent în România la lansarea oficială a brandului în țara noastră, ocazie cu care ne-a oferit mai multe amănunte despre compania pe care o reprezintă.

Rupert Schmid, co-președinte Biologique Recherche

biologique recherche romania
Rupert Schmid, președinte Biologique Recherche (dreapta)

 

Cum s-au schimbat standardele de frumusețe în ultimii 40 de ani?

În urmă cu 40 de ani, industria cosmetică nu exista cu adevărat. Între timp au apărut multe companii, iar noi am continuat să evoluăm până la nivelul la care am ajuns astăzi. S-a născut o industrie care a crescut, iar la nivel de evoluție științifică, am avut câteva inovații. E impresionant că știința devine din ce în ce mai complexă. Produsele noastre din urmă cu 20 de ani nu erau atât de complexe precum sunt astăzi, nici măcar laptele demachiant. Iar tehnologia și ingredientele pe care le folosim astăzi s-au schimbat considerabil, la fel și viteza de dezvoltare a capacității noastre.

Totul s-a schimbat în ultimii 40 de ani. Yvan și Josette au înființat Biologique Recherche în bucătăriia și baia lor de acasă, la fel cum multe alte companii din această industrie au luat naștere. P50 a fost creat în anii 70; înainte de apariția P50, exfoliantele delicate pentru ten nu existau. Noi am fost primii care au dezvoltat această categorie. Acum fiecare brand de beauty are un astfel de exfoliant asemănător. Între timp au apărut și serumurile cu tentă de culoare, adaptate fiecărei tonalități de piele, care oferă atât îngrijire cât și culoare. Au fost multe schimbări, dar nimic revoluționar. Pielea e un domeniu complex, așa că pentru a o trata e nevoie de multă expertiză a ingredientelor.

Care este cel mai inovativ ingredient sau produs Biologique Recherche?

P50. Noi l-am inventat în urmă cu 40 de ani pentru a trata pielea, când nu exista așa ceva pe piață. Mai sunt și alte produce iconice pe care le-am reformulat între timp pentru a crește eficiența beneficiilor. Masque Vivant, Crème Dermopurifiante, dar produsul vedetă e P50, iar acum avem șapte formule diferite de P50, în funcție de tipul de piele.

De ce ați ales România acum și nu mai devreme sau mai târziu?

Sunt președinte Biologique Recherche de 15 ani. În urmă cu 15 ani, Biologique Recherche se găsea în 30 de țări, iar acum poate fi găsit în 80. În Europa suntem prezenți acum și în state precum Belarus sau Muntenegru. Rămăseseră nemarcate pe hartă România și Moldova. Am venit de câteva ori aici și m-am întâlnit cu oameni din spa business pentru a cerceta locul. Acum 5 ani, am vizitat toate spa-urile din București, iar ceea ce m-a șocat a fost că aici nu existau spa-uri și saloane de beauty la un loc, așa cum existau în Occident și în SUA. Erau locuri de masaj, de tratamente cosmetice, nu exista o piață de skincare, ceva lispea din industria de beauty. Industria era bazată mai mult pe îngrijirea corpului și mai puțin a tenului. Acum, există mai multe spa-uri în București care funcționează cu succes, cât s-au schimbat lucrurile în 5 ani! Acum Bucureștiul are spa-uri la fel ca în orice altă capitală europeană. Spa-uri bine organizate, care oferă tratamente de top pentru ten. Așa că s-a recuperat teren. Am așteptat ca țara să evolueze în acest aspect și suntem foarte mulțumiți că am ajuns aici, chiar dacă a trebuit să așteptăm doi ani pentru această lansare. Cel mai greu e începutul, în orice companie. Acum simțim cu adevărat această dorință, cerere, nevoie pentru ceea ce noi oferim – adică tratamente de top personalizate. Ne găsiți în medispa-uri, la saloane de înfrumusețare, în clinici etc. Avem și personal special instruit pentru tratamente dedicate bolnavilor de cancer.

Cât de multe resurse direcționați către dezvoltare și cercetare?

Ne facem toată cercetarea intern, spre deosebire de alte companii de cosmetice. Totul a fost creat și dezvoltat intern și 95% din produse sunt realizate intern. Devotăm multă energie; pentru noi, știința, cercetarea și personalizarea constituie unul dintre pilonii companiei. Unul este personalizarea, al doilea e știința, al treilea e împărtășirea cunoștintelor și a instruirii angajaților.

Experiența A List Magazine cu produsele Biologique Recherche de la centrul BROMONDE, din București
Experiența A List Magazine cu produsele Biologique Recherche de la centrul BROMONDE, din București

În România Și Republica Moldova, produsele și serviciile Biologique Recherche pot fi găsite în mai multe locații, precum:

  • ESTETIQ BOUTIQUE BY FLORI IVANOV, Pescarilor 45, Constanța
  • VEGA HOTEL, Bulevardul Mamaia, Constanța
  • LA CHOUETTE, St. Anton Pann 28-30 40053 Cluj
  • SYNERGY STUDIO, Sciusev 47 Chișinău, Moldova
  • BROMONDE, Centrul Oficial Expert Biologique Recherche Romania, Strada Popa Soare 56, București
  • HOTEL TRESOR LE PALAIS 5*, STRADA RADU TUDORAN Nº 18 307200 TIMIȘOARA 

Mai multe informații despre Biologique Recherche România găsiți aici: https://www.biologique-recherche.com/en-ro/

Instagram: https://www.instagram.com/biologique_recherche_romania/

 

Foto: PR, arhiva personală

Related Posts