Alina Burlacu ∙ November 18, 2022 ∙ 3 min read

Cum se adaptează brandurile la Generația Z? Care este cel mai căutat ingredient pentru îngrijirea pielii în 2022? Ce se întâmplă cu age diversity? Cele mai noi știri din industria frumuseții, pe scurt.

Cea mai disruptivă generație în materie de beauty

De la schimbarea felului în care brandurile dezvoltă produsele cosmetice până la felul în care le comercializează, generația Z a devenit cea mai disruptivă generație în materie de beauty.  Este prima generație care forțează brandurile să îi urmeze și nu invers.

Reprezentând o treime din populația globală, generația Z, 9-24 de ani (născuți între 1997-2012), i-a depășit pe mileniali ca cea mai mare generație și captează o zonă mai mare din atenția mărcilor de frumusețe.

În 2022, Generația Z a devenit aproape o obsesie pentru industria frumuseții și cu un motiv întemeiat. În 2020, în plină pandemie, a fost singura generație care a determinat creșterea vânzărilor de cosmetice în Marea Britanie, scrie cosmeticsbusiness.com. În plus, stuudii recente arată că generația Z cheltuiește mai mult pentru îngrijirea pielii decât orice altă grupă de vârstă.

70% dintre cumpărătorii de frumusețe din generația Z sunt „beauty enthusiasts (entuziaști ai frumuseții)” care „căută mereu următoarele produse și mărci de frumusețe” potrivit studiului Changing Face of the Beauty Shopper de la PowerReviews. În plus, cu simțul lor puternic al identității și valorile determinate de opinii precize în care cred și pentru care luptă, Gen Z conduce intenționat această schimbare din industria frumuseții.

Prin Social Media, Gen Z își face vocea auzită: 40% din Gen Z spun că diversitatea și incluziunea sunt cele mai importante valori ale mărcii pentru ei atunci când cumpără produsele cosmetice ale unui brand.

Skincare King in 2022: retinol

Retinolul este ingredientul cel mai căutat în îngrijirea pielii, în 2022, cu peste 1,2 miliarde de vizualizări pe TikTok și peste nouă milioane de căutări pe Google. Și cifrele sunt doar pentru prima jumătate a acestui an!

Cele mai populare tendințe de frumusețe din acest an pe Tik Tok au fost dominate atât de îngrijirea pielii, cât și de aspectul de machiaj experimental.

Interesul s-a îndepărtat de produsele cu parfum dure și de îngrijirea pielii cu cofeină, în acest an fiind înlocuit de o atenție mai mare pentru SPF, ceramide și glass skin.

Noile campanii age diversity

În timp ce industria de beauty a făcut pași mari către incluziune, diversitatea de vârstă a fost în mare parte lăsată în urmă. Cele mai recente campanii de beauty încep să se adreseze și categoriei 50+.

Cât de bine reprezintă mărcile de beauty femeile, pe măsură ce acestea îmbătrânesc? Este o întrebare care îți aduce în minte mai multe chipuri cunoscute: Dame Helen Mirren, care a semnat cu L’Oréal Paris la 60 de ani și face parte din brand de șapte ani, și Isabella Rossellini, care s-a întors la Lancôme în 2018.

Recent, Lisa Snowdon a fost anunțată ca fiind imaginea Prai Beauty, iar Kim Cattrall s-a asociat cu Ole Henriksen pentru a conduce noua campanie de îngrijire corporală a mărcii.

Caroline O’Neill, director general al L’Oréal Paris Marea Britanie și Irlanda, spune: „Doar 15% dintre femeile în vârstă de peste 55 de ani consideră că publicitatea încă se adresează lor și nevoilor lor. Și cu mai mulți utilizatori ai produselor de îngrijire în această grupă de vârstă (37%), în comparație cu grupul de vârstă milenar (26%), există o nevoie clară de a sprijini în continuare”, notează cosmeticsbusiness.com.

Foto: PR.

Related Posts

Viva Magenta, Viva 2023!

Viva Magenta este culoarea anului 2023: „o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria”. Institutul Pantone a anunțat…

12 idei de cadouri de Moș Nicolae

Vrei să adaugi un pic din magia Sărbătorilor și în cadoul de Moș Nicolae? Te ajut cu 12…

Top 5 parfumuri pentru sezonul rece

Pentru că sezonul rece impune alte prezențe olfactive, am făcut un top 5 al parfumurilor cel mai recent…

Cosmetice coreene cu vitamina C pentru îngrijirea tenului, extrasă din cătină

Hai să îți spun o informație foarte interesantă: cătina are cu 200% mai multă Vitamina C față de…

Top 10 măști: day&night pampering

Măștile sunt expresia răsfățului suprem. Transformă momentele libere ale zilei și orele de somn ale nopții în pretexte…

Jamie Lee Curtis, fotografii provocatoare, la 63 de ani

Cunoscută pentru rolurile din True Lies, Freaky Friday și Knives Out, Jamie Lee Curtis este și un fan…

Cum disciplinezi părul electrizat în lunile reci? Trucuri de la specialiști

În sezonul rece, îngrijirea părului devine mai dificilă. Firele rebele, părul electrizat și deshidratat îți pot distruge complet…

Momentele preferate ale unui beauty editor

Dacă mă întrebi care sunt momentele mele preferate din toate cele 24 de ore, de cele mai multe…

Katy Perry, fără pungi sub ochi și fără acnee

Cântăreața Katy Perry a reușit să obțină rezultate foarte bune pentru aspectul tenului, atât în zona ochilor, afectată…

Beauty Vlogging School starts NOW

L’Oréal România dă startul înscrierilor la Școala de Beauty Vlogging, un proiect educațional complex, dedicat noilor creatori de…