A List Magazine ∙ August 10, 2021 ∙ 2 min read

Suntem în plin sezon estival, iar atunci când temperaturile sunt ridicate este important să respectăm anumite reguli în ceea ce privește machiajul.  

Curățarea tenului înainte de a aplica machiajul

Pielea este supusă în permanent la anumiți factori dăunători, cum ar fi: praful, impuritățile sau poluarea, de aceea este indicat ca tenul să fie curățat atât seara, înainte de culcare, cât și dimineața ori înaintea aplicării machiajului. Aceasta este o regulă de bază pentru orice tip de machiaj dorit.

Aplicarea unei creme hidratante

Pe timpul sezonului cald pielea se usucă, de aceea crema pe care o folosim trebuie să aibă efect de hidratare. Să nu uitam de crema pentru protecție solară, care este recomandată pe întreg parcursul anului, pentru a putea contracara efectele nocive ale razelor solare.

Folosirea primerului

Primerul este util pe timpul verii, având rolul de a crea o peliculă protectoare între sebum și fond de ten, astfel previne strălucirea feței. Totodată, primerul este un suport pentru ca machiajul să fie rezistent și ajută la netezirea linilor fine, a ridurilor sau pentru a acoperii porii. Atenție însă! Tipul de primer ales trebuie să fie transparent, astfel încât nuanța fondului de ten să nu fie influențată.

Uniformizarea tenului cu un fond de ten

Indiferent de tipul de produs ales acesta ajută la dizolvarea machiajului sub căldura verii. Dacă ai un ten gras sau mixt o variantă de ajutor ar fi fondurile de ten de tip oil-free, deoarece fac față cu succes excesului de sebum.

Folosirea unei pudre de fixare

Pudra este o soluție salvatoare în timpul caniculei, atunci când tenul începe să strălucească. Cantitatea de pudră aplicată nu trebuie să fie în exces astfel există riscul ca fața să pară prea încărcată. În cazul în care optezi pentru un machiaj mai special după o zi solicitantă, pudra va face pielea să arate mult mai proaspătă fie că este aplicată direct pe față sau fond de ten.

Folosirea produselor waterproff

Indiferent dacă mergeți sau nu la plajă, produsele waterproff sunt cele mai recomandate pe timpul verii. Rimelul waterproff este o variantă ideală pe timp de vară, de asemenea puteți folosi și o bază waterproff pentru pleoape, și tot la nivelul ochilor dacă folosiți tuș sau dermatograf varianta rezistentă la apa cu siguranță o să vă scape de grijă și puteți fi sigure că urmele de transpirație nu vă vor afecta machiajul ochilor. În ceea ce privește machiajul buzelor, puteși alege un gloss sau pentru un machiaj mai persisten un ruj.

Foto: hepta.ro

Text: Silvia Ioana Cîrstea

Related Posts

Rujul perfect pentru nuntă

Indiferent dacă ești mireasa sau ai statutul de invitată, dacă vrei să arăți senzațional în pozele de la…

Vara perfectă pentru noi

Vine vara, bine-mi pare! Nu știm alții cum sunt, dar noi iubim vara, pentru că ziua este lungă…

Safe Zone: sfaturile experților pentru îngrijirea părului, vara

Am apelat, din nou, la sfaturile stiliștilor, nutriționiștilor și dermatologilor pentru a ne asigura că vom avea un…

Sărbătorește viața!

Numărul 1 în Spania, Italia și Portugalia atunci când vine vorba de produsele dermatocosmetice pentru piele și păr,…

Ce preferă pielea ta: autobronzare sau albire?

Cum ai vrea să arate pielea ta? Mai luminoasă și fără pete pigmentare? Sau în nuanța caramelului, dar…

L’Oréal și UNESCO susțin femeile din domeniul cercetării prin lansarea unei noi ediții a programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știință”

L’Oréal România și Comisia Națională a României pentru UNESCO continuă să sprijine și în acest an comunitatea științifică…

Protecție solară în fiecare zi

Radiaţiile UV reprezintă ameninţarea invizibilă de care te poţi proteja, cu încredere, aflând mai multe despre protecţia solară,…

Machiaj și îngrijire a pielii cu Cindy Bruna

Cu origini congoleze și italiene, modelul stabilit la Paris, Cindy Bruna, este una dintre vedetele a căror apariție…

Sharon Stone sau cum să arăți de 40 la 64 de ani

Frumusețea la 60+ ani înseamnă mai mult decât un corp cu proporții de invidiat și un ten fără…

Chef de mers la mare!

Cele 10 minute de expunere zilnică la lumina soarelui sunt recomandate și de medici, dincolo de asta ești…