Alina Burlacu ∙ April 4, 2023 ∙ 5 min read

Uriage-les-Bains. Aceasta a fost destinația de beauty pe care mi-a propus-o echipa Uriage România, în luna martie, iar ce am descoperit acolo a fost un scenariu care se scrie frumos de 2000 de ani încoace.
Amplasată într-un cadru liniștit și luxuriant, la 12 kilometri de Grenoble, stațiunea balneară Uriage-les-Bains este renumită încă din Antichitate pentru apa curativă. Specializată în tratarea afecțiunilor reumatice, dermatologice și respiratorii, unitatea balneară oferă un cadru perfect pentru iubitorii de sporturi în natură sau în interior, și, desigur, tratamente corporale și faciale pentru o stare de bine.

O vizită în stațiunea din inima Alpilor poate fi asemenea unei călătorii în timp și asta pentru că povestea apei termale, folosită astăzi în centrul de hidroterapie al Grand Hôtel Uriage, dar și în Etablissement Thermal, începe în vremea romanilor. Într-un text găsit în Verona, se menționează vindecarea unui soldat roman grație apei termale Uriage. De altfel, băile termale construite din timpul Imperiului Roman au fost folosite încă de atunci de romani pentru proprietățile antireumatice ale apei ce se revarsă la 28°C.

Fântâna zeiței vindecătoare grecești Hygieia, monument aflat pe axa intrării în unitatea spa, a fost creată în 1847, de sculptorul din Grenoble, Victor Sappey.

După Revoluția Franceză, Dauphinois au readus gloria apei termale Uriage, construind un centru spa. Centrul termal este construit în 1823, pe fundația vechilor băi romane.

Claude Bensoussan contribuie la restabilirea orașului balnear la nobilimea sa, devenind din nou locul la modă din anii 1990, cu un parc spa pentru plimbări lungi, activități sportive (golf, tenis) și redeschiderea restaurantului Grand Hôtel Les Terrasses, relansat de regizorul Stéphane Cano.

Nume celebre, precum Colette, Coco Chanel, Maurice Chevalier au trecut pragul Institutului termal pentru a se bucura de apa termală Uriage.

Iar acum peste 4500 de pacienți se bucură de apa termală Uriage și de tratamentele personalizate cu produsele de îngrijire. Cei mai mici dintre pacienți au 6 luni.

Atracția spre acestă apă vindecătoare este completată și de acomodarea la Grand Hôtel Uriage care transformă vizita în Uriage-les-Bains într-o experiență complexă cu sejururi în care cuvintele-cheie sunt relaxare, gastronomie și sănătate.

Izvorâtă în inima Alpilor Francezi, apa termală Uriage curge prin roca vulcanică timp de 75 de ani, îmbogățindu-se cu minerale și oligoelemente, înainte să ajungă în centrul spa.
Apa izotonică Uriage, bogată în calciu, magneziu, potasiu, siliciu, zinc, mangan, cupru, fier este folosită, acum, în tratamentele afecțiunilor ORL, dermatologie (psoriazis, dermatită atopică, rozacee, dermatită seboreică), reumatologie și recuperare post-cancer.

Și, pentru că vorbeam de o experiență complexă, odată ce am ajuns în Uriage-Les-Bains, am explorat, câteva ore, și proximitățile. Am descoperit orașul studențesc Grenoble, unde am urcat la Bastille, cu Bastille Cable Car ca să vedem orașul de sus și, mai ales, Mont Blanc.

Am luat la pas centrul vechi al orașului ca să descopăr Jardin de Ville, Musée de l’Ancien Évêché, Musée Stendhal și una dintre cele mai vechi cafenele din Franța: Café de la Table Ronde (1739).

O pauză la prânz pentru un meniu special: restaurantul Le Fantin Latour, un loc cu o stea Michelin ce nu trebuie ratat.

Și, pentru că vorbeam de bucătăria franceză, de experiențele olfactive inedite, o cină excepțională și un loc pe măsură: restaurantul Le Château de la Commanderie (Eybens).

Foto: PR, Arhiva personala.

Related Posts

Trendurile verii: 3D Water Drops și Pool Water Nails

Manichiura cu efecte de stropi și luciu ca de apă, aceasta este noua tendință în domeniul artei unghiilor….

Îngrijirea tenului la 40 de ani: 10 sfaturi pentru o piele sănătoasă și luminoasă

Dacă observi că tenul tău începe să aibă un aspect tern, ușor neuniform, cu linii fine și riduri…

Tipsuri pentru o piele mereu tânără

Ești mereu în căutarea celor mai bune rutine și produse care să oprească îmbătrânirea? Te înțelegem extrem de…

7 parfumuri revitalizante, care atrag energia pozitivă

Pe aceste călduri copleșitoare, e important să ne alegem un parfum revigorant, care să ne dea senzația de…

George Soare, sfaturi despre cum să ai un look perfect la festival

Când vine vorba de festivaluri, ideea de libertate și creativitate domină peisajul estetic. Festivalurile sunt ocazii perfecte pentru…

HOT this summer: Island Girl Make-up

Cel mai folosit produs de make-up, din ultimii ani, blush-ul are încă un moment special, vara asta, în…

Sezonul SPF: 4 greșeli în aplicarea SPF-ului, pe care nu știai că le faci în mod constant

În plin sezon de vară, oricare ar fi planurile tale, sigur petreci destul timp în aer liber cât…

Styling tips: cum să obții un efect de lifting cu o coafură anume

În anii ’90, Madonna a dat startul unui trend cu coafura-semnătură a turneului Blonde Ambition: „coada de cal”…

6 soluții pentru îngrijirea tenului gras în caniculă

Ai tenul gras și lucios iar asta te face să nu mai vrei să aplici nimic pe piele?…

Cum ne menținem tenul frumos pe timpul verii

În timpul verii, tindem să căutăm acele soluții care nu sunt doar aliați eficienți ai frumuseții, ci și…