Alina Burlacu ∙ September 15, 2020 ∙ 4 min read

Tenul gras cu tendinţă acneică are nevoie de o îngrijire specială, chiar şi după ce ai trecut de pragul adolescenţei. Află totul despre noua soluţie pentru tenul acneic, specială pentru adulţi!

Considerată frecvent o problemă specifică perioadei adolescenţei, acneea poate crea disconfort – fizic şi emoţional – şi lasă semne vizibile pe ten, chiar şi atunci când eşti adult. Ştiai că 40% dintre femeile cu vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani suferă de acnee? Această afecţiune a pielii are, şi după adolescenţă, un impact psihologic semnificativ asupra încrederii şi a stimei de sine. În plus, femeile adulte cu tendinţă acneică au aşteptări diferite când vine vorba de produsele de îngrijire care se adresează acestei nevoi, în comparaţie cu adolescenţii. Pe lângă coşuri şi puncte negre, un aspect foarte important îl reprezintă semnele post-acneice.

Efectul Effaclar: wow!
Acum poţi să îngrijeşti această afecţiune a tenului cu o soluţie creată special pentru tine: de la ambalaj la formulă, Effaclar Serum Ultra Concentrat din gama anti-acnee Effaclar de la La Roche-Posay este dedicat acneei adulte. Effaclar este gama pentru ten gras cu tendinţă acneică no. 1 recomandată de medicii dermatologi din România.****

Formulă cu acţiune exfoliantă, dar şi cu efect calmant asupra tenului
Noul Effaclar Serum Ultra Concentrat este creat special pentru adulţii cu ten gras cu tendinţă acneică. Acesta conţine un complex complementar de trei acizi care au o acţiune exfoliantă şi ingrediente cu rol în reducerea inflamaţiei şi calmarea pielii. Produsul are efecte imediate dovedite, cu îmbunătăţiri vizibile pe ten din prima dimineaţă.

Effaclar Serum Ultra Concentrat conţine Acid Salicilic, Acid Glicolic şi LHA, dar şi Niacinamida, cu efect de calmare a pielii, alături de Apa Termală La Roche-Posay. Textura non grasă de aqua gel oferă o senzaţie de prospeţime şi confort, fiind uşor absorbită la nivelul tenului. Este testat pe pielea adultă cu tendinţă acneică şi este noncomedogenic.

Efecte imediate, dar şi de durată
În prima dimineaţă după aplicarea produsului, tenul arată mai fin, iar textura acestuia pare mai definită*.
După 28 de zile de utilizare, se înregistrează o scădere cu 20% a leziunilor retenţionale, cu 49% a urmelor pigmentare şi cu 45% a leziunilor inflamatorii. Un aspect foarte important este efectul antirecurenţă dovedit după încetarea aplicării Effaclar Serum Ultra Concentrat.** În plus, prin acţiunea sa exfoliantă, produsul oferă şi beneficii antiîmbătrânire. Eliminarea celulelor moarte şi stimularea regenerării creează o piele cu un aspect mai luminos, liniile fine fiind reduse, iar tenul reîmprospătat. Pielea se simte confortabil, după aplicare.***

Cum se foloseşte?
Effaclar Serum Ultra Concentrat se aplică zilnic, doar seara. În completare, poţi folosi un produs hidratant ca Toleriane Sensitive Crema sau Hyalu B5 Crema.

Conține:

COMPLEX DE 3 ACIZI COMPLEMENTARI: LHA, ACID GLICOLIC, ACID SALICILIC.

NIACINAMIDĂ: EFECT CALMANT.

SPF obligatoriu, zilnic
Deoarece Effaclar Serum Ultra Concentrat are acţiune de exfoliere şi ingrediente fotosensibilizante, dar şi pentru că pielea are nevoie, în orice anotimp, de protecţie împotriva îmbătrânirii provocate de soare, este obligatorie folosirea zilnică a unui produs cu factor de protecţie solară. Acesta trebuie aplicat zilnic, în fiecare dimineaţă sau cu 20 de minute înainte de a ieşi din casă. Factorul de protecţie solară trebuie să fie cel puţin SPF 15.

„Acneea la femeile adulte este caracterizată în special de leziuni acneice inflamatoare în jurul zonei mandibulare şi a gâtului”, explică Prof. Dr. Brigitte Dreno, dermatolog, membru director în cadrul departamentului de Dermato-Oncologie, Spitalul Universitar Nantes (Franţa).

* Autoevaluare a 63 de femei asiatice cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, în prima dimineaţă, după prima aplicare din seara anterioară.

** Rezultate clinice pe 51 de femei caucaziene cu vârste
cuprinse între 18 şi 37 de ani, cu foto tipul II şi III, pielea mixt-grasă cu tendinţă acneică, timp de 28 de zile, urmate de 2 săptămâni de nefolosire a produsului.

*** Autoevaluare pe 63 de femei asiatice
(48 pentru linii fine) cu vârsta cuprinsă între 18 şi 50 de ani, după două săptămâni de utilizare.

**** Conform unui studiu realizat de IQVIA în România, în perioada noiembrie-decembrie 2018, pe un
eşantion de 120 medici dermatologi.

Foto: PR.

Related Posts

Vara îți afectează pielea. Află cum și în ce fel

Pe timp de vară, obiceiurile tale se schimbă: ieșirile sunt mai frecvente, petreci mai mult timp afară și…

Trendul care ți-ar putea salva părul

Salvatorul părului tău ar putea fi, în această vară, accesoriul statement al starurilor rock în anii 1980. Îți…

Cum să readuci la viață părul lipsit de vitalitate?

Ai părul uscat și lipsit de vitalitate din cauza expunerii excesive la soare fără protecție, vopsirii prea dese…

Prea cald pentru sport? Ce zici de stretching?

Vedete ca Hailee Steinfeld și Halle Berry s-au lăsat fotografiate, de multe ori, în poziții de stretching, iar…

7 greșeli frecvente care agravează arsurile solare

Uneori ne ia valul și uităm cât timp am stat afară, sub lumina intensă a soarelui, fără protecție…

Cum să tunzi, să colorezi și să coafezi părul creț

Deși tinde să fie gros și rigid, părul creț nu este deloc mai puternic decât părul drept, ba…

Evrika! Am descoperit rutina de beauty care te ajută să scapi de petele pigmentare și să ai un ten luminos

Vara este pentru mine un fel de inovație a Naturii, prin explozia ei de culori, simțuri, posibilități, iar…

Tipsuri pentru folosirea pudrelor bronzante

Păstrează pe piele acea atingere a soarelui intensă și luminoasă cu ajutorul pudrelor bronzante și a trucurilor makeup…

Schimbări de look: Charlize Theron, Selena Gomez, Léa Seydoux

Fie că au chef de o coafură de vară, de un refresh sau fac parte dintr-un scenariu în…

Skincare: cum să te răcorești într-o zi toridă

Te uiți la prognoza meteo și în jurul tău, dar tot nu îți vine să crezi: termometrele au…