Alina Burlacu ∙ March 16, 2023 ∙ 6 min read

La începutul acestui an, am stat de vorbă despre activitatea profesională, dar și despre viața personală și stilul de viață al Adrianei Stara, General Manager AbbVie România.

Cea mai importantă lecție de viață pentru tine a fost…

Îmi place să inovez, mă entuziasmează tot ce este nou și sunt foarte concentrată pe rezultate. Una dintre lecțiile importante pe care le-am învățat este că există un echilibru fin între a pune presiune ca lucrurile să se întâmple și a le lăsa să se întâmple. Uneori lucrurile merg mai repede atunci când decurg firesc. Fiecare persoană are propriul ritm și este în regulă să fie așa. Important este să alegi o echipă bună, cu abilitățile potrivite, să menții o comunicare deschisă și să construiești împreună cu oamenii din echipă o relație bazată pe încredere. Când oamenii sunt uniți de un obiectiv comun și înțeleg motivația din spatele acțiunilor lor, știu ce au de făcut pentru a obține rezultate.

O schimbare este bună pentru că…

… pe lângă un anumit disconfort, aduce întotdeauna o oportunitate. Schimbarea este singurul element constant din viața noastră, este inevitabilă, așa că este important să avem o atitudine deschisă și să învățăm cum putem transforma schimbarea în avantajul nostru. Este deopotrivă important să înțelegem de ce se schimbă lucrurile și să gândim la scară largă. Vă dau un exemplu referitor la achiziția Allergan de către compania AbbVie. La momentul respectiv, lucram în Praga pentru Allergan și coordonam un business performant. Când AbbVie a anunțat achiziția, a fost ceva care ne-a surprins, nu știam la ce să ne așteptăm, am privit această schimbare cu reticență mai ales prin prisma modului nostru de lucru. Cu toate acestea, cu timpul, odată ce am descoperit mai multe despre AbbVie, am înțeles potențialul unei noi companii, cu un portofoliu diversificat și am identificat mai multe oportunități aduse de achiziție, fie că este vorba despre mai multe resurse pentru dezvoltarea de noi arii terapeutice precum oftalmologie și specialty care, fie că punem mai mult accent pe estetica medicală care operează acum sub brandul Allergan Aesthetics. Oportunitățile nu vizează doar portofoliul extins sau pipeline-ul solid, ci și cariera oamenilor din cadrul AbbVie. Este și cazul meu, datorită acestei schimbări, iată-mă în România, conducând o companie cu aproximativ 300 de angajați și trei divizii robuste: Pharma, Allergan Aesthetics și Farmacovigilență și Siguranța Pacienților.

Cea mai mare provocare din cariera ta a fost…

… când am devenit pentru prima dată director general într-o companie mare. Dintr-o dată tu ești șeful, ești în poziția în care poți influența lucrurile în felul tău, dar ai și toată responsabilitatea pentru oamenii și activitățile derulate în țara respectivă. Este grozav să-ți poți împărtăși viziunea, în același timp, însă, începi să te gândești mai mult la impactul deciziei tale asupra business-ului în ansamblu și la implicațiile pe termen lung.

Top 3 provocări pentru un director de companie sunt…

Prima provocare este cu siguranță dezvoltarea oamenilor. Trebuie să construiești echipa potrivită, cu abilitățile necesare și profiluri diferite, care să se completeze reciproc. A găsi și a alege oamenii care să facă parte din organizație reprezintă cea mai dificilă sarcină. Apoi, odată ce ai echipa formată, trebuie să te asiguri că oamenii au mediul potrivit pentru a-și folosi abilitățile și să îi provoci exact cât trebuie pentru a-i încuraja să dezvolte altele noi.  Ce contează cel mai mult, însă, este atitudinea, orice alte abilități pot fi învățate.

A doua provocare este implicarea companiei. Am convingerea că, atunci când oamenii înțeleg viziunea, obiectivele și motivația din spatele acestora, vor da tot ce pot pentru a ajunge acolo. Comunicarea deschisă este esențială, aceasta trebuie să meargă în ambele direcții, echipele trebuie să înțeleagă unde vrem să ajungem și de ce, iar conducerea trebuie să asculte feedback-urile din teren și cele care vin de la clienții noștri. Și asta construiește încredere și respect. Îmi tratez întotdeauna echipa așa cum aș vrea și eu să fiu tratată ca angajat.

A treia provocare este promovarea companiei pe plan intern și extern. Pe plan intern, mai ales într-o organizație multinațională, trebuie să-ți „promovezi” rezultatele în rândul colegilor tăi și celor din top management, pentru a le arăta oportunitățile și a obține resursele optime pentru a-ți dezvolta business-ul. Pe plan extern, ești responsabil pentru reputația organizației tale, pentru obținerea și menținerea relației de încredere cu partenerii și clienții tăi, dar și pentru atragerea de noi talente în organizație. În special în industria farmaceutică, care este foarte reglementată, este esențial să colaborezi cu toate părțile interesate pentru a crea un mediu care să îmbunătățească asistența medicală și să creeze beneficii pentru pacienți.

Cel mai fericit moment din viața ta a fost…

Am multe momente fericite, am învățat să mă bucur de fiecare zi indiferent de cât de mari sau mici sunt bucuriile… un proiect de succes la serviciu, brunch-ul de duminică în familie, o zi însorită petrecută în aer liber, mâncare gustoasă și un vin bun…Totuși, pe lângă micile momente perfecte de zi cu zi, am și câteva care mi-au schimbat viața: când cel care avea să îmi devină soț m-a cerut în căsătorie și când s-au născut cei doi băieți ai noștri.

Lucruri pentru care merită să lupți…

Sunt Berbec, așa că pentru mine este simplu: libertatea. Întotdeauna și în toate sensurile. Libertatea de a fi cine ești, de a alege ceea ce faci. Pentru democrație, pentru o societate liberă în care vrei să trăiești.

Ritualul tău de înfrumusețare include…

Somn bun, yoga, o cremă hidratantă bună, multă apă și mâncare bună. Cât despre produsele must-have pe care le am mereu cu mine: o cremă CC – mereu încerc ceva nou, dar sunt fan loial ​​Diorshow Iconic Overcurl Mascara, Dior Addict Lip Glow și Boomstick Color BOOM!

Stilul tău personal l-ai descrie ca…

Tocuri și o geantă drăguță. Îmi place și să port rochii, sunt foarte comode și feminine. Dar indiferent de ce ai purta, o pereche de pantofi cu toc și o geantă de calitate te vor face mereu să arăți bine. 

O zi perfectă de weekend, primăvara, ar arăta așa…

Cer albastru, soare și un miros plăcut de după ploaie și de flori în aer, totul în jur este proaspăt și verde, simți energia vieții. Încep ziua cu un curs de yoga, iau micul dejun cu soțul și copiii mei, merg la un masaj, apoi prânz cu prietenele, plimbare după-amiaza cu familia pentru a explora ceva nou, cina cu soțul meu într-un restaurant frumos, urmată de un concert în compania prietenilor.

Tu, despre tine, într-o frază…

Sunt un inovator care face ca lucrurile să se întâmple, inspirând oamenii și creând un mediu de încredere pentru a asigura cel mai bun rezultat posibil.

Related Posts

Cum prevenim și oprim căderea părului? De vorbă cu Roxana Ștefan, Ambasador Kérastase

Cu toții ne dorim o podoabă capilară bogată, strălucitoare și deasă. Pentru a obține aceste rezultate, părul are…

Scoate aceste apucături din rutina ta! 10 obiceiuri care îți distrug părul

Vrei un păr sănătos și strălucitor? Ține minte aceste zece obiceiuri nesănătoase, dar destul de comune, pe care…

Rita Ora, apariție spectaculoasă la British Fashion Awards 2023

Rita Ora a uimit audiența cu un accesoriu neobișnuit: un șirag de țepi argintii atașați de spatele cântăreței….

X-MAS IS HERE: 15 ediții speciale și cadouri de neuitat

Retrăiește bucuria cu un machiaj luminos, plin de culoare și învăluie-ți corpul în esențele parfumate din seturile în…

7 supermodele care au lansat propriile linii de cosmetice

Să fii imaginea unui produs cosmetic a rivalizat la un moment dat cu să ai propria linie de…

Dăruiește încredere cu fiecare cadou AVON: produse de skincare, parfumuri și make-up în seturi exclusive

Bucuria de a oferi și de a primi cadouri este întotdeauna specială, iar când vine vorba de a…

FRANCIZA THAIco SPA – un business de succes

THAIco SPA, lider al pieței serviciilor SPA de lux din România revoluționează prin intermediul programului Wellbeing at Work,…

Tried & tested: epilarea definitivă la Beauty Connection

Fie că ai încercat deja diverse metode de epilare, fie că ești abia la început de drum, ce…

Lecție de automachiaj cu Tania Cozma, la A List

Azi a fost zi de răsfăț la A List și asta pentru că ne-am bucurat de o sesiune…

Vin Sărbătorile! Ce manichiură alegem?

Manichiurile creative vor aduce întotdeauna un plus de bucurie, mai ales în sezonul rece. Ești cu gândul la…