Alina Burlacu ∙ May 2, 2023 ∙ 10 min read

Am încercat noul Avon Anew Power Eye Cream, alături de Avon Anew Power Serum, și vreau neapărat să vă spun că m-a entuziasmat, din primul moment, faptul că voi putea observa, în mod obiectiv, schimbările produse la nivelul pielii, cu ajutorul tehnologiei Visia, și că acest before & after avea să însemne și discuții punctuale cu experții în îngrijirea pielii: Avon și dr. Zoya Diwan, expertă renumită în dermatologie clinică și estetică.
Analiza before
Pielea ochilor nu are suport, se mișcă în continuu datorită mimicii feței, este subțire, de aceea, liniile fine, ridurile și zonele întunecate devin rapid vizibile. Și, chiar dacă am grijă de această zonă, m-am bucurat că voi testa un nou produs pentru îngrijirea pielii ochilor. Mai exact este vorba despre noul Avon Anew Power Eye Cream. Și nu doar a acestui nou produs, ci, simultan, și a celui mai apreciat serum de față de la Avon, Anew Power Serum.
Aplicatorul delicat, textura la fel de fină și, recunosc, nuanța de roz a noului Anew Power Eye Cream au fost primele atuuri ale produsului pe care le-am notat și apreciat. Pentru beneficiile pe care nu le puteam observa cu ochiul liber, urma să merg la o clinică de estetică și dermatologie pentru o evaluare obiectivă, înainte și după folosirea timp de 7 zile consecutive, a acestui duo imbatabil.
Urma, așadar, să mă convingă nu doar prezentarea noului produs, ci și evaluarea efectuată cu ajutorul tehnologiei Visia®, un dispozitiv de ultimă generație care observă în profunzime nevoile pielii, dar și schimbările produse într-un anume interval de timp.
Pot să îți mai spun că, la clinică, am primit inclusiv un preview al chipului meu – cum ar arăta el la senectute, încă un motiv în plus să mă țin, pe termen lung, de o rutină de îngrijire anti-ageing constantă :).
Tot ce trebuia să fac pentru prima evaluare era să merg nemachiată pentru screeningul computerizat. Apoi, să urmez strict protocolul de aplicare, timp de 7 zile, a celor două produse: Avon Anew Power Eye Cream și  Avon Anew Power Serum.

Cele 7 zile de test
În cele 7 zile, rutina de îngrijire a pielii feței a însemnat doar demachierea cu apă termală, aplicarea Avon Anew Power Eye Cream și Avon Anew Power Serum și a unui produs cu factor de protecție solară. O rutină minimalistă de care, trebuie să recunosc că m-am bucurat. Și, între timp, am răsfoit și dosarul cu informații despre noul produs: Avon Anew Power Eye Cream.
Despre Anew Power Serum știam deja că este unul dintre cele mai apreciate produse de îngrijire a pielii de la Avon. Dar ce era cu noul produs? Acesta a fost conceput pentru a ajuta la restabilirea unui aspect mai tânăr al zonei ochilor, la estomparea și luminarea instantanee a întregii zone a ochilor, la netezirea și reducerea liniilor și ridurilor. A devenit astfel partenerul perfect pentru Anew
Power Serum, grație tehnologiei exclusive Avon Protinol™, cea mai mare și mai revoluționară descoperire Avon pentru îngrijirea pielii de până acum, ce ajută la restabilirea anilor de pierdere de colagen în doar șapte zile și grație unei tehnologii de difuzie a luminii pentru îmbunătățirea imediată a aspectului imperfecțiunilor de sub ochi – beneficiu pe care l-am observat imediat.

Concluziile de la finalul testului
Pentru că sunt destul de constantă și de curioasă în efectele folosirii pe termen lung a produselor de îngrijire a pielii, aș continua să folosesc acest duo: Avon Anew Power Serum și Avon Anew Power Eye Cream, dincolo de intervalul de 7 zile. Este adevărat că, pentru nevoile tenului meu, aș adăuga un plus de hidratare și mai multă odihnă, dar pentru că textura și culoarea formulei au fost și sunt pe placul meu, și pentru că au dat o senzație de piele mai fermă, mai netedă, cu mai puțin sebum în zona T (singura în cazul meu unde apare luciul, în anumite
perioade), aș recomanda oricui să le testeze.

Despre punctele forte ale acestui duo și importanța pielii sănătoase
După încheierea oficială a perioadei de test, am vrut să aflu câteva detalii suplimentare de la renumitul expert în dermatologie clinică și estetică, dr. Zoya Diwan, unul dintre medicii care a testat Anew Power Eye Cream pe pacienți, în clinica ei. Am obținut aceste răspunsuri care ar putea să îți fie și ție de ajutor.

Care este, din punctul d-voastră de vedere, definiția pielii perfecte?
Pentru mine este vorba despre pielea sănătoasă. Pielea este cel mai mare organ din corp și oamenii uită asta. Lucrăm atât de mult la sănătatea organelor din corp, pe de o parte, dar nu facem asta și pentru piele, iar aceasta este cea mai expusă la lumea externă – poluanți, soare. Din punct de vedete cosmetic, unii oameni cred că pielea de porțelan este cea perfectă, cea fără pori, dar cred că este nerealist pentru majoritatea. Eu cred că o piele perfectă este diferită pentru oameni diferiți. Unora le plac pistruii, imperfecțiunile lor, dacă le place aspectul pielii lor este fantastic și asta ar trebui să fie definiția pielii perfecte. Nu cred că trebuie să ne impunem opiniile personale pentru ce este o piele perfectă. Așadar, o piele perfectă e o piele sănătoasă și care e frumoasă pentru tine.
Care sunt punctele forte ale noului produs  Anew Power Eye Cream?
Acest nou ingredient: Protinol™. Există multe propuneri de la multe branduri, însă eu îi sfătuiesc pe pacienți ca atunci când aleg un produs de îngrijire să fie atenți la ingrediente, la ce pun pe piele. Protinol™ are peste 20 de ani de cercetare în spate. În toți acești ani, s-au acumulat multe cercetări. Am făcut și eu, la clinică, un test pe 31 pacienți femei și bărbați. Am avut multe criterii inclusive și exclusive – nu au avut voie să folosească alte produse, de exemplu, în perioada testului, un protocol strict pentru 7 zile. Chiar dacă este o perioadă scurtă – de regulă, este nevoie de 4-6 săptămâni -, însă am folosit Visia și am făcut teste before & after și am văzut diferențe pe care le consider remarcabile. Și pacienții mi-au spus că pielea s-a simțit mai netedă, hidratată, mai delicată, cu diferențe vizibile, și este și plăcută la aplicare.
Care este vârsta potrivită pentru utilizarea  Anew Power Eye Cream?
Nu este o vârstă anume pentru că depindem de mulți factori. De exemplu, de mediul înconjurător. Dacă folosești produse cu factor de protecție solară devreme, dacă ai o rutină de skincare, atunci vei avea o piele de calitate, așa că poate nu vei avea nevoie de o cremă de ochi foarte devreme, dar pentru persoanele cu linii fine, cu riduri, cu pete pigmentare, cu pierdere de colagen. De la 25 de ani în sus aș spune. Zona ochilor este printre primele care îmbătrânește și e foarte import un produs de îngrijire pentru ochi.
De ce este acest duo,  Avon Anew Power Serum +  Avon Anew Power Eye
Cream, mai eficient?
Și în perioada de test am avut pacienți care au folosit duo-ul. Rezultatele sunt mai bune. În serum, ingredientele sunt mai concentrate și intră mai adânc în straturile pielii. Chiar dacă nu aplici fix în jurul ochilor, când aplici la 1-2 cm de ochi există penetrare în zona aceea. Atunci când susții și baza cu  Avon Anew Power Serum, aplicat pe ten, obții o susținere mai bună la nivel celular și o îmbunătățire.
Pentru pielea uscată și deshidratată, ce alt ingredient sau tip de produs ar trebui să fie integrat în rutina zilnică?
Un produs hidratant ar fi cheia. Nu o loțiune, ci o cremă. Un produs cu acid hialuronic.
Și pentru tenul sensibil, în afară de produse cu factor de protecție solară?
Pielea sensibilă înseamnă lucruri diferite pentru oameni diferiți. Unii au nivel ridicat de sensibilutate, justificat medical, alții nu răspund bine la un ingredient. E important să știi ce anume declanșează sensibilitatea și pentru cât timp. Și depinde și ce vrei să obții. Când e vorba despre Protinol™ și  Avon Anew Power Eye Cream, chiar și pentru pacienții cu pielea sensibilă, pielea s-a simțit mai delicată, mai netedă. Acest duo nu e agresiv. Protinol™ e un aminoacid așă că
acționează prin reducerea inflamației pielii și crește producerea de colagen și elastină din piele. Alte ingrediente de pe pieță recomandate în rutina antiage, precum derivații de retinol, cresc inflamația așa că persoanele cu pielea sensibilă riscă să aibă reacții. Protinol™ e diferit.
Ce rutină de îngrijire este mai eficientă pe termen lung: cea minimalistă sau cea de tip multilayering?
Cea mai bună rutină este cea de care te ții. Poți să ai cele mai scumpe produse și numeroase, dacă renunți după câteva zile e inutil. Cea mai bună abordare e cea minimalistă. Alege ingrediente-cheie, cele are funcționează pentru tine – câteva dimineța și câteva seara. Și, dacă chiar devii un maestru, apoi poate adaugi mai multe cu beneficii. Dar personal nu cred în rutina cu multe produse care încarcă porii și pielea. Pentru femei, pielea nu e aceeași. Depinde mult de hormoni, la
fiecare câțiva ani trecem prin schimbări radicale – la naștere, în sarcină, post-partum, în premenopauză, sunt schimbări majore care devin vizibile și la nivelul pielii. Un kit de ingrediente care să te ajute să acoperi nevoile diferite ale pielii, în momente diferite ale vieții este cea mai bună variantă.
Ce ingredient nu ar trebui să fie inclus în rutină alături de acest duo propus de Avon?
Retinol, o vreme, pentru a vedea efectul creat de Protinol™. Acizii AHA și BHA sunt excelenți. Dacă folosești Protinol™ seara, atunci poți, o dată sau de două ori pe săptămănă, să folosești AHA și BHA, dimineața. Dar nu în același timp. Altfel, duo-ul  Avon Anew Power Serum și  Avon Anew Power Eye Cream poate fi folosit și dimineața, și seara.
Produsele cu factor de protecție solară se folosesc chiar și în casă?
Razele UV trec și prin ferestre. Acesta e un aspect de care trebuie să ținem cont. Pe de altă parte, există produse cu factor de protecție solară care te protejează de efectul cumulativ al lumini intense al monitoarelor de mobil, laptop. Rezultatele acestui stil de viață, cu multe ore în fața ecranelor, se vor vedea în viitor. Acum sunt încă cercetări, dar cred că merită să folosești produse cu factor de protecție solară.

Related Posts

Frumusețea prin ochii medicului Elena Martin

Cum arată frumusețea, dar și cele mai reușite intervenții estetice? Și cum arată viața unui medic-femeie, atunci când…

Summer Mood: 5 coafuri de festival și produsele de styling ale verii

În plin sezon de concerte, găsește aici inspirația pentru coafurile de festival cu care să experimentezi noi lookuri….

Summer Must Haves: 10 produse de protecție solară (chiar și pentru păr)

Poate că auzi destul de des, în sezonul cald, că este bine să aplici protecție solară pe piele….

Sofia Vergara, adepta intervențiilor estetice de orice fel

Sofia Vergara a vorbit recent despre operațiile estetice și despre tratamentele de înfrumusețare și a subliniat că e…

Shania Twain: „Nu mi-e frică de îmbătrânire!”

Cântăreața country-pop Shania Twain s-a îmbăcat cu trecerea anilor și la 58 de ani susține că nu îi…

HAIR TIPS: 9 soluții împotriva vârfurilor despicate

Despre problema vârfurilor despicate este întrebat fiecare hairstylist profesionist. Și, de cele mai multe ori, răspunsul cel mai…

Top 5 produse esențiale pentru vară

Vara, rutina ta de îngrijire trebuie să fie la fel de atent pregătită ca și bagajul pentru concediu….

Long Hair Trend: tunsoarea clepsidră

Părul lung are o singură regulă de urmat atunci când vine vara, și anume să fie eliberat de…

Cindy Crawford, secrete de frumusețe la 58 de ani

La 58 de ani, Cindy Crawford încă are atuurile unui model de succes și este una dintre puținele…

New look: Jessica Biel. Tunsoarea aleasă de actriță pentru această vară

Jessica Biel s-a pregătit de vară cu un look fresh. Actrița a renunțat la părul ei lung, ondulat,…