Alina Burlacu ∙ October 26, 2021 ∙ 3 min read

Stresul, lipsa somnului și a odihnei, poluarea, expunerea la soare fără protecție solară, dezechilibrele hormonale și cele alimentare sunt factori care afectează pielea, atât aspectul ei, cât și capacitatea ei de apărare imună. Putem acționa chiar acum pentru a ajuta pielea să recapete și să mențină sănătatea! Cuvântul-cheie al îngrijirii zilnice: probioticele.

Ce sunt probioticele?

Probioticele sunt microorganisme responsabile de menținerea stării optime de sănătate a organismului, de întărirea sistemului său imunitar în lupta împotriva virușilor și a bacteriilor. Mai mult decât atât, noi dovezi științifice arată că probioticele sunt esențiale și în îngrijirea pielii.

 

8 motive să adaugi probiotice în îngrijirea pielii

  1. Probioticele au rol benefic asupra întăririi sistemului imunitar și în funcționarea optimă a digestiei. După cum știm, atunci când organismul suferă, de foarte multe ori efectele se văd pe piele. Deteriorarea, inflamarea sau apariția coșurilor sunt câteva dintre cele mai frecvente efecte pe care le putem observa.
  2. Pe piele avem, în medie, 7 miliarde de microorganisme. Acestea formează microbiomul pielii, un ecosistem format din bacterii și ciuperci care influențează aspectul pielii, dar și sănătatea sa. Aceste microorganisme rămân în echilibru și cu ajutorul probioticelor.
  3. Probioticele formează o peliculă protectoare care luptă cu infecțiile atât la suprafața pielii, cât și în organism ( în dezechilibrele gastrointestinale, infecții vaginale, urinare sau de tranzit intestinal).
  4. Deoarece formează un scut de apărare, probioticele sunt importante și în menținerea hidratării pielii. De asemenea, protejează mecanismul natural al pielii de apărare de razele UV și de deshidratare, prin creearea de condiții optime pentru o secreție normală de sebum.
  5. Eczema, acneea și pielea uscată pot fi prevenite și ameliorate cu ajutorul probioticelor.
  6. Spuneam despre rolul probioticelor în protejarea împotriva UV, cu alte cuvinte, aceste bacterii bune protejează pielea de îmbătrînirea prematură a pielii. Adică, ne ajută să avem mai puține riduri, o piele mai luminoasă, mai fermă și mai sănătoasă.
  7. Un alt rol semnificativ al probioticelor: acestea susțin producția naturală de ceramide, vitale pentru o piele sănătoasă. Un nivel scăzut de ceramide înseamnă piele iritată, leziuni, piele îmbătrânită, ternă.
  8. Înaintarea în vârstă produce un dezechilibru al pH-ului, pielea devine mai uscată. Cum îl putem echilibra? Exact, cu ajutorul probioticelor.

Ce putem face pentru a adăuga în rutina zilnică probiotice și pentru a menține un aspect sănătos al pielii?

Avem nevoie de o doză zilnică de probiotice din serumul Vichy Mineral 89 Probiotic Fractions, un produs de îngrijire a pielii care conține probiotice.

 

O piele cu aspect sănătos? Vichy vine în ajutorul pielii noastre cu serul cu probiotice formulat pentru tenul stresat, tern, lipsit de fermitate.

Vichy Mineral 89 Probiotic Fractions, concentrat regenerator și reparator conține:

– fracții probiotice ale căror efecte sunt benefice în refacerea barierei pielii, menținerea microbiomului și susținerea imunității pielii.

– vitamine cu rol antioxidant și antiinflamator, care reduc inflamațiile;

– apă vulcanică Vichy, o apă bogată în minerale care ajută la repararea barierei pielii și a menținerii aspectului sănătos.

Vichy Mineral 89 Probiotic Fractions este un produs hipoalergenic conceput fără parfum și fără alcool, care redă aspectul sănătos al pielii, îmbunătățește luminozitatea cu până la 45%, crește elasticitatea pielii cu 41%, reduce liniile fine cu 23%. Pielea devine mai luminoasă, mai netedă, cu un aspect mai plin.

Ce alimente conțin probiotice?

Microbiomul pielii este în strânsă legătură și cu bacteriile bune din organism. Ce să mâncăm pentru a susține și din interior sănătatea pielii? Desigur, alimente bogate în probiotice. Cel mai la îndemână aliment, pe care îl poți integra ușor în dietă, la orice oră: iaurtul.

Foto: Vichy.

Related Posts

Rujul perfect pentru nuntă

Indiferent dacă ești mireasa sau ai statutul de invitată, dacă vrei să arăți senzațional în pozele de la…

Vara perfectă pentru noi

Vine vara, bine-mi pare! Nu știm alții cum sunt, dar noi iubim vara, pentru că ziua este lungă…

Safe Zone: sfaturile experților pentru îngrijirea părului, vara

Am apelat, din nou, la sfaturile stiliștilor, nutriționiștilor și dermatologilor pentru a ne asigura că vom avea un…

Sărbătorește viața!

Numărul 1 în Spania, Italia și Portugalia atunci când vine vorba de produsele dermatocosmetice pentru piele și păr,…

Ce preferă pielea ta: autobronzare sau albire?

Cum ai vrea să arate pielea ta? Mai luminoasă și fără pete pigmentare? Sau în nuanța caramelului, dar…

L’Oréal și UNESCO susțin femeile din domeniul cercetării prin lansarea unei noi ediții a programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știință”

L’Oréal România și Comisia Națională a României pentru UNESCO continuă să sprijine și în acest an comunitatea științifică…

Protecție solară în fiecare zi

Radiaţiile UV reprezintă ameninţarea invizibilă de care te poţi proteja, cu încredere, aflând mai multe despre protecţia solară,…

Machiaj și îngrijire a pielii cu Cindy Bruna

Cu origini congoleze și italiene, modelul stabilit la Paris, Cindy Bruna, este una dintre vedetele a căror apariție…

Sharon Stone sau cum să arăți de 40 la 64 de ani

Frumusețea la 60+ ani înseamnă mai mult decât un corp cu proporții de invidiat și un ten fără…

Chef de mers la mare!

Cele 10 minute de expunere zilnică la lumina soarelui sunt recomandate și de medici, dincolo de asta ești…