Alina Burlacu ∙ October 26, 2021 ∙ 3 min read

Stresul, lipsa somnului și a odihnei, poluarea, expunerea la soare fără protecție solară, dezechilibrele hormonale și cele alimentare sunt factori care afectează pielea, atât aspectul ei, cât și capacitatea ei de apărare imună. Putem acționa chiar acum pentru a ajuta pielea să recapete și să mențină sănătatea! Cuvântul-cheie al îngrijirii zilnice: probioticele.

Ce sunt probioticele?

Probioticele sunt microorganisme responsabile de menținerea stării optime de sănătate a organismului, de întărirea sistemului său imunitar în lupta împotriva virușilor și a bacteriilor. Mai mult decât atât, noi dovezi științifice arată că probioticele sunt esențiale și în îngrijirea pielii.

 

8 motive să adaugi probiotice în îngrijirea pielii

  1. Probioticele au rol benefic asupra întăririi sistemului imunitar și în funcționarea optimă a digestiei. După cum știm, atunci când organismul suferă, de foarte multe ori efectele se văd pe piele. Deteriorarea, inflamarea sau apariția coșurilor sunt câteva dintre cele mai frecvente efecte pe care le putem observa.
  2. Pe piele avem, în medie, 7 miliarde de microorganisme. Acestea formează microbiomul pielii, un ecosistem format din bacterii și ciuperci care influențează aspectul pielii, dar și sănătatea sa. Aceste microorganisme rămân în echilibru și cu ajutorul probioticelor.
  3. Probioticele formează o peliculă protectoare care luptă cu infecțiile atât la suprafața pielii, cât și în organism ( în dezechilibrele gastrointestinale, infecții vaginale, urinare sau de tranzit intestinal).
  4. Deoarece formează un scut de apărare, probioticele sunt importante și în menținerea hidratării pielii. De asemenea, protejează mecanismul natural al pielii de apărare de razele UV și de deshidratare, prin creearea de condiții optime pentru o secreție normală de sebum.
  5. Eczema, acneea și pielea uscată pot fi prevenite și ameliorate cu ajutorul probioticelor.
  6. Spuneam despre rolul probioticelor în protejarea împotriva UV, cu alte cuvinte, aceste bacterii bune protejează pielea de îmbătrînirea prematură a pielii. Adică, ne ajută să avem mai puține riduri, o piele mai luminoasă, mai fermă și mai sănătoasă.
  7. Un alt rol semnificativ al probioticelor: acestea susțin producția naturală de ceramide, vitale pentru o piele sănătoasă. Un nivel scăzut de ceramide înseamnă piele iritată, leziuni, piele îmbătrânită, ternă.
  8. Înaintarea în vârstă produce un dezechilibru al pH-ului, pielea devine mai uscată. Cum îl putem echilibra? Exact, cu ajutorul probioticelor.

Ce putem face pentru a adăuga în rutina zilnică probiotice și pentru a menține un aspect sănătos al pielii?

Avem nevoie de o doză zilnică de probiotice din serumul Vichy Mineral 89 Probiotic Fractions, un produs de îngrijire a pielii care conține probiotice.

 

O piele cu aspect sănătos? Vichy vine în ajutorul pielii noastre cu serul cu probiotice formulat pentru tenul stresat, tern, lipsit de fermitate.

Vichy Mineral 89 Probiotic Fractions, concentrat regenerator și reparator conține:

– fracții probiotice ale căror efecte sunt benefice în refacerea barierei pielii, menținerea microbiomului și susținerea imunității pielii.

– vitamine cu rol antioxidant și antiinflamator, care reduc inflamațiile;

– apă vulcanică Vichy, o apă bogată în minerale care ajută la repararea barierei pielii și a menținerii aspectului sănătos.

Vichy Mineral 89 Probiotic Fractions este un produs hipoalergenic conceput fără parfum și fără alcool, care redă aspectul sănătos al pielii, îmbunătățește luminozitatea cu până la 45%, crește elasticitatea pielii cu 41%, reduce liniile fine cu 23%. Pielea devine mai luminoasă, mai netedă, cu un aspect mai plin.

Ce alimente conțin probiotice?

Microbiomul pielii este în strânsă legătură și cu bacteriile bune din organism. Ce să mâncăm pentru a susține și din interior sănătatea pielii? Desigur, alimente bogate în probiotice. Cel mai la îndemână aliment, pe care îl poți integra ușor în dietă, la orice oră: iaurtul.

Foto: Vichy.

Related Posts

10 lucruri inedite despre botox. Când a fost descoperit și cum a ajuns cel mai cerut tratament antiaging

Tratamentul cu toxină botulinică (Botox) este, de mai bine de două decenii, cea mai cerută și utilizată metodă…

Altfel de dulciuri: 7 deserturi de nerefuzat

Dacă ar fi să ne luăm după vorba americanului – a moment on the lips, a lifetime on…

Viva Magenta, Viva 2023!

Viva Magenta este culoarea anului 2023: „o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria”. Institutul Pantone a anunțat…

12 idei de cadouri de Moș Nicolae

Vrei să adaugi un pic din magia Sărbătorilor și în cadoul de Moș Nicolae? Te ajut cu 12…

Top 5 parfumuri pentru sezonul rece

Pentru că sezonul rece impune alte prezențe olfactive, am făcut un top 5 al parfumurilor cel mai recent…

Cosmetice coreene cu vitamina C pentru îngrijirea tenului, extrasă din cătină

Hai să îți spun o informație foarte interesantă: cătina are cu 200% mai multă Vitamina C față de…

Beauty News: Gen Z, retinol și age diversity

Cum se adaptează brandurile la Generația Z? Care este cel mai căutat ingredient pentru îngrijirea pielii în 2022?…

Top 10 măști: day&night pampering

Măștile sunt expresia răsfățului suprem. Transformă momentele libere ale zilei și orele de somn ale nopții în pretexte…

Jamie Lee Curtis, fotografii provocatoare, la 63 de ani

Cunoscută pentru rolurile din True Lies, Freaky Friday și Knives Out, Jamie Lee Curtis este și un fan…

Cum disciplinezi părul electrizat în lunile reci? Trucuri de la specialiști

În sezonul rece, îngrijirea părului devine mai dificilă. Firele rebele, părul electrizat și deshidratat îți pot distruge complet…