A List Magazine ∙ February 28, 2024 ∙ 5 min read

Atunci când îți cauți hairstylistul potrivit, este esențial să fii atentă la anumite aspecte care pot face diferența între o experiență reușită și una dezamăgitoare. De la experiența și abilitățile profesionale ale stilistului până la reputația și serviciile oferite de salon, există multiple aspecte de luat în considerare pentru a te asigura că vei obține exact rezultatul dorit. Diana Baicu, specialist în industria de frumuseţe profesională, explică cele mai importante aspecte de care trebuie să ținem cont în alegerea hairstylistului potrivit.

“Atunci când ne alegem hairstylistul, sunt foarte multe lucruri de care ar trebui să ținem cont. Cred că cel mai potrivit pentru tine este întotdeauna stilistul care într-adevăr are grijă de tine și este foarte performant”, declară specialistul.

Nu apelăm la un hairstylist nou când vrem schimbări radicale de look

“Atunci când vrem să facem schimbări radicale de look, nu apelăm la un stilist la care nu am fost niciodată. Daca vrem să ne schimbăm look-ul complet sau urmează o zi foarte importantă pentru noi și vrem să arătăm cu totul special, prima oară mergem la stilistul respectiv și facem o mică schimbare doar. Spre exemplu, ne vopsim părul într-o nuanță apropiată cu cea pe care o avem. Vedem, în primul rând, cum comunicăm cu acest stilist pentru că acest lucru e foarte important. Stilistul poate să fie foarte bun, dar să nu fim pe aceeași lungime de undă și să nu înțeleagă foarte bine ce ne dorim”, spune Diana Baicu.

Ne interesăm cu ce brand-uri lucrează stilistul

“Este foarte important să știm și cu ce brand-uri lucrează hairstylistul respectiv și ar trebui să existe o transparență totală în acest sens. În special atunci când vorbim despre produsele pentru vopsit, acesta ar trebui să ne spună ce formulă folosește și ce brand, astfel încât să ne asigurăm că folosim produse de calitate, potrivite nevoilor noastre”, adaugă specialistul.

Trebuie să fim atenți la respectarea regulilor de igienă din salon

“Întotdeauna, stilist bun înseamnă și salon bun. Trebuie să fim atenți în special la regulile de igienă ale locației. Atunci când ne alegem hairstylistul, trebuie să acordăm atenție inclusiv la ce instrumente folosește. El trebuie să se updateze permanent pentru că tot timpul apar tehnici noi care necesită instrumente noi. Apoi, cum le curăță? Nu poate să folosească și pentru mine aceeași perie folosită la clienta anterioară, dacă nu a curățat-o în prealabil”, mai spune Diana.

Ne documentăm despre ce specializare are hairstylistul

“Stiliștii, la fel ca orice alți profesioniști indiferent de domeniu, sunt specializați. Sunt stiliști care sunt foarte buni pe colorare, și se numesc coloriști, alții sunt foarte buni pentru tunsoare, alții în aplicarea extensiilor sau a diferitelor tratamente pentru scalp, etc. Nu există, în principiu, un stilist care să fie excepțional la toate. Trebuie să ne uităm înainte și pe profilui lui de Instagram, să vedem pe social media ce fel de lucrări a făcut, sa ne documentăm”.

Alegem hairtsylistul care ne oferă ce nu putem face acasă

“Noi când mergem la stilist? Atunci când acesta îmi oferă ceva ce eu nu pot să fac acasă. Dacă eu mă duc la stilist și îmi face exact aceeași culoare pe care o am sau o culoare uniformă de la rădăcină la vârf, nu știu dacă merită să merg în continuare la el”, continuă aceasta.

Stilistul trebuie să meargă constant la cursuri de specializare

“Mai trebuie să fim atenți la ce cursuri de specializare merge haisrtylistul nostru. Această industrie a avansat foarte mult în ultimii ani, apar mereu tehnici noi și el trebuie să știe să le folosească corect. De exemplu, Top Line a adus recent în România Academia Raphaël Perrier, iar hairstyliștii pot învăța tehnica ce le eficientizează munca, aceștia ajungând ca, în maximum 15-20 de minute, să realizeze tunsori la modă, executate impecabil”, explică Diana Baicu.

Stilistul trebuie să ne explice ce ni se potrivește și ce nu

“Stilistul trebuie să știe să îmi explice de ce, spre exemplu, nu mi se potrivește o schimbare radicală, de la negru la blond într-o singură ședință, pe care eu poate mi-o doresc. Foarte multe persoane vin de asemenea, la stilist, cu fotografia unei vedete sau a unui influencer. Își imaginează că, dacă își vor face culoarea sau coafura din poză, vor arăta exact ca acea vedetă. Acest lucru nu se întâmplă”.

Trebuie să aflăm cum întreținem acasă culoarea și caofura din salon

“E totodată important ca stilistul să ne explice cum întreținem acasă culoarea, tunsoarea și coafura pe care el ni le face în salon. Întotdeauna, plecăm de la salon arătând cu totul special. Însă, atunci când ajungem la prima spălare, trebuie să știm ce produse să folosim pentru a obține un rezultat asemănător. E datoria hairstylistului să ne explice toate aceste lucruri”, încheie Diana.

Related Posts

13-14 aprilie: Vino să trăiești experiențele inedite din Lancôme Skin Science Club!

Grăbește-te să descoperi produsele excepționale și experiențele inedite din Lancôme Skin Science Club, un pop-up deschis pentru publicul…

5 afecțiuni ale pielii cauzate de endometrioză

Prea mult estrogen în organism poate declanșa erupții sau acnee. Pe de altă parte, inflamația nu este implicată…

Ai un ten cu impurități? Iată ce trebuie să faci ca să scapi de imperfecțiuni!

Tenul nostru este ca o carte de vizită și reflectă atât starea noastră de sănătate, cât și obiceiurile…

Beauty News: 12 cosmetice de care te vei îndrăgosti primăvara asta

Culorile vibrante ale noilor produse pentru machiaj și esențele florale ale primăverii dau tonul unui anotimp în care…

Serena Williams își lansează un brand de beauty

Serena Williams este cel mai recent exemplu de vedetă care se lansează în domeniul de beauty cu propria…

Tunsorile statement ale primăverii, explicate de stiliști de top

Îți dorești un look nou pentru sezonul cald? Perfect! E momentul să te lași convinsă de noile tendințe….

5 tendințe noi care vor transforma machiajul în artă

Sunt două aspecte esențiale de care trebuie să ții cont atunci când realizezi machiajul: în primul rând, să…

Ritualul complet de hidratare cu elmiplant

Este momentul să întâmpinăm noul sezon cu mai multă atenție și grijă față de noi înșine, iar un…

Masajul facial – cea mai bună metodă să încetinești timpul #beauty

Avem 69 de mușchi pe față și pe gât și, se știe deja că, producția de colagen încetinește…

Get the Look: Old Money Hair

Există old money hair? Se pare că da. Am investigat și scris ce înseamnă acest trend, cum îl…