Alina Burlacu ∙ January 31, 2023 ∙ 3 min read

Ai observat că manichiura se strică mai repede în timpul iernii? Și că, de multe ori, deși faci totul ca la carte, rezultatele tot nu sunt cele așteptate? Există cel puțin 7 motive pentru care se întâmplă asta.

Oricât de fascinată ai fi de zăpada proaspătă sau de cerul senin, înghețat, lunile de iarnă distrug rapid manichiura. Cum se întâmplă asta?

De vină sunt, în principal, variațiile de temperatură – din interior și din exterior – care determină și o uscare excesivă a aerului. Lacul de unghii supus la astfel de schimbări reacționează: se extinde și se contractă și așa apar microfisurile, apoi deteriorările vizibile. Aceleași condiții de mediu fac și ca unghia naturală să fie mai casantă, mai predispusă la rupere și exfoliere.

În plus, spălarea mai frecventă a mâinilor pune și mai multă presiune pe unghii (care, de altfel, au o capacitate de absorbție a apei mai mare decât a pielii), iar asta duce, desigur, la unghii mai sensibile și la o manichiură mai puțin rezistentă.

Orice vas spălat fără mănuși sau orice altă activitate care implică apă – cum ar fi câteva ore la o piscină încălzită sau o baie prelungită, de care cel mai probabil avem nevoie majoritatea la finalul unei zile obositoare și reci – reduce rezistența manichiurii.

Unghiile lungi sunt mai predispuse la loviri. Atât timp cât știi asta și tot nu optezi pentru unghiile scurte, cel puțin nu te va lua prin surprindere o unghie ciobită.

Mai ieftine, mai ușor de schimbat sau de luat în bagaj, la aeroport, pilele din carton pot provoca deteriorarea vârfului unghiei, de aceea lacul de unghii va sări mai repede. Înlocuiește-le cu pilele de unghii din sticlă și, obligatoriu, fă mișcările de pilire într-un singur sens.

Folosirea frecventă a lacul de unghii cu rol de fortifiere. Unii specialiști susțin că lacurile de tip strengthener pot intensifica ruperea unghiilor, mai ales dacă acestea sunt deja casante. 

Lacurile care conțin formaldehidă pot provoca reacții și iritații, deși inițial întăresc unghiile, ulterior o fragilizează, o rigidizează și, în cel mai urât scenariu, pot duce la onicoliză. Ingredientele de care au nevoie unghiile fragile sunt, de fapt, cele care asigură elasticitatea: vitamina A și vitamina E, pe care le poți găsi și în uleiurile de unghii create pentru hidratarea cuticulelor. Sigur că masarea unghiilor cu aceste uleiuri, după fiecare spălare a mâinilor este ideală, dar, dacă nu ești atât de organizată sau de tipicară, ajută și un masaj făcut în orice moment al zilei sau al serii.

Produse pentru unghii rezistente și sănătoase:

Tratament pentru unghii Creme Abricot, Dior, 155 lei

Ulei de unghii To Cut Go Nail + OPI, 55 lei

Ulei de unghii și cuticule Gold Elixir, Melkior, 39,90 lei

Pilă de unghii din sticlă Glass Nail File, Douglas, 20 lei

Foto: Hepta, PR.

Related Posts

Cât de des ar trebui să folosești măștile faciale pentru o piele sănătoasă

Vrei ca tenul tău să benficieze de toți nutrienții furnizați de produsele de îngrijire folosite regulat? În acest…

Vedete care regretă anumite proceduri estetice și care au renunțat la fillere și la implanturi

E drept, auzim de cele mai multe ori despre proceduri de înfrumusețare cu fillere și cu implanturi cu…

Cum să ai o rutină corectă de îngrijire a părului primăvara?

Îngrijirea părului primăvara este esențială pentru a avea mereu un aspect perfect, cu fiecare ocazie. Schimbarea sezonului, de…

Luxury Is a Beauty Game

Transformă ritualul tău de îngrijire și înfrumusețare într-un răsfăț suprem al simțurilor, cu ajutorul produselor din magazinele Obsentum….

Skinificarea și alte tendințe în îngrijirea părului

După ce, o vreme, saloanele de îngrijire a părului au fost un răsfăț interzis sau limitat, acum revenim…

Selena Gomez doboară recorduri pe Instagram

Selena Gomez (30 de ani) este regina neîncoronată a Instagramului și depășeșete fabulosul număr de 400 de milioane…

Adriana Stara: „Sunt un inovator”

La începutul acestui an, am stat de vorbă despre activitatea profesională, dar și despre viața personală și stilul…

Imbatabilele 5 tipuri de Vitamina C

Știai că poți avea un ten strălucitor și tânăr pe tot parcursul anului cu ajutorul unui ingredient minune?…

5 greșeli care accentuează îmbătrânirea prematură a tenului și petele pigmentare

Vinovatul numărul unu în caz de îmbătrânire prematură, riduri și pete pigmentare este în aceași timp cel mai…

Machiajul vedetelor la Premiile Oscar

Chiar dacă ne dorim să vedem cele mai noi tendințe în machiaj și coafură, alegerile celebrităților pentru covorul…