A List Magazine ∙ January 12, 2023 ∙ 5 min read

Fiecare femeie visează să aibă mâini și unghii impecabile. Și da, este important să avem unghii sănătoase, nu doar pentru aspectul estetic, ci și pentru că unghiile spun multe despre persoana noastră. Mâinile noastre sunt foarte stresate, deoarece sunt expuse în mod constant agenților atmosferici care le atacă și le deteriorează. Nu numai degetele sunt afectate, ci și unghiile care devin fragile și se rup. În plus, utilizarea frecventă a lacurilor de unghii agresive și a produselor semipermanente nu ajută la creșterea echilibrată a unghiilor.

Unghiile nu pot să respire sub stres constant, și astfel, acestea își pierd vitalitatea.

Mai mult, „unghiile pot fi atacate de bacterii și ciuperci în cazul unol leziuni mici sau peelinguri, care pot provoca apariția de infecții. Acest lucru se întâmplă, deoarece mâinile ating în mod constant obiecte care pot fi contaminate cu bacterii. De aceea, sfatul este de a proteja mâinile și unghiile cât mai mult posibil cu o doză bună de cremă hrănitoare și hidratantă care acționează, de asemenea, ca o barieră în calea agresiunilor externe.”, punctează Diana Marandiuc, Education Manager OPi.

Cheia pentru o manichiură perfectă? Rutina de îngrijire, de la spălatul vaselor, până la alte activități pe care le faci zi de zi, toate pot afecta sănătatea unghiilor.

Iată 6 sfaturi care să te ajute să ai unghii puternice și sănătoase, la tine acasă:

Ia zilnic vitamine

Vitaminele ajută la întărirea unghiilor. Cunoscută și sub numele de vitamina H sau vitamina B7, biotina este un nutrient vital necesar pentru producția de keratină a organismului, proteina fibroasă care este componenta principală a părului, a pielii și a unghiilor. Biotina este conținută în mod natural în alimente precum pește, ouă, leguminoase, cereale integrale și nuci, precum și în unele fructe și legume.

Tratează cu atenție cuticulele și nu-ți mai roade unghiile

Bucățile mici de piele de pe părțile laterale ale unghiilor, precum și cuticulele în exces, nu trebuie niciodată rupte, mușcate sau tăiate într-un mod nepotrivit. De fapt, acestea acționează ca protecție în jurul unghiilor noastre, iar dacă sunt îndepărtate în moduri nepotrivite pot provoca infecții. Din aceste motive, este recomandabil, de asemenea, să renunți la obiceiul de a-ți roade unghiile. Pe lângă faptul că nu este deloc atractiv, acesta este un obicei foarte nesănătos pentru unghii și organism. Pielițele, precum și cuticulele crescute în exces, trebuie îndepărtate ușor cu o forfecuță sau rearanjate cu un instrument special pentru cuticule (din lemn).

Evită substanțele puternice

  „Pentru a-ți menține unghiile curate, evită expunerea lor la substanțe puternice care se pot găsi în săpunuri antibacteriene, săpunuri de vase sau chiar în produse destinate îndepărtării lacului de unghii. În plus, atunci când speli vasele, poartă mănuși pentru a-ți proteja mâinile.”, este sfatul specialistului.

Ai grijă să te hrănești corect

Nutriția este, de asemenea, un factor fundamental pentru sănătatea unghiilor. Atunci când anumite substanțe lipsesc din corpul nostru, unghiile se pot rupe mai ușor, pot fi mai fragile și chiar mai uscate. De asemenea, și creșterea lor este influențată de nutriție: lipsa unor elemente precum fierul, sulful și calciul poate provoca o creștere lentă și discontinuă. Pe de altă parte, deficitul de vitamina B determină apariția dungilor și uscăciunea unghiei. Pentru sănătatea unghiilor, calciul nu trebuie să lipsească niciodată din alimentația ta. Îl poți asimila consumând iaurt, somon și legume cu frunze verzi. Nu uita nici de fier, care este la fel de important și, de asemenea, stimulează creșterea. Acesta este conținut în carne roșie, crustacee, leguminoase și fructe uscate. Alimentele bogate în zinc sunt, de asemenea, indispensabile, importante pentru a face unghiile mai puternice și mai rezistente: produsele lactate, ouăle, leguminoasele și orezul brun sunt perfecte.

Hidratează bine unghiile și cuticulele

Când vorbim despre hidratare, ne gândim întotdeauna la piele. Dar nu uita, unghiile și cuticulele sunt atacate de solvenți, lacuri de unghii, detergenți și stres zilnic! Prin urmare, au nevoie de hidratare profundă pentru a le împiedica să se întărească. Ca și corpul nostru, unghiile respiră, trăiesc și sunt, de asemenea, „însetate”. De aceea, „este esențial să-ți menții mâinile hidratate. În special, în sezonul rece este foarte important să-ți hidratezi unghiile și cuticulele. Optează pentru o loțiune pentru unghii și asigură-te că aplici o cremă de fiecare dată când te speli pe mâini.”, recomandă specialistul OPI.

Alege un întăritor de unghii cu keratină

Majoritatea lacurilor de unghii care promit să întărească unghiile, de fapt, nu sunt întotdeauna soluția ideală: adesea le întăresc atât de mult încât se rup la cea mai mică presiune. Soluția reală se găsește în keratină: prezentă în mod natural în unghii, dacă este adăugată și într-un întăritor bun, poți considera că ai găsit remediul definitiv pentru unghiile rezistente.

Și nu uita să bei minim 2l de apă pe zi!

Related Posts

Cum putem avea buze moi, în condiții extreme 

Iarna și-a intrat in drepturi, iar noi trebuie să ne protejăm pielea si buzele. Dacă te-ai gândit deci…

Me First, un proiect inedit

Dacă ar fi să te gândești la 3 lucruri de preț, lucruri pe care le poți investi în…

Care sunt cele mai afrodisiace parfumuri?

Să fie vanilia, santalul sau trandafirul? Care sunt cele mai afrodisiace arome, potrivit specialiștilor? Aceștia au măsurat puterea…

Beauty in Social Media: Valentina Keiko

Care sunt produsele cosmetice preferate, trucurile și ritualurile de beauty ale influencerilor din Social Media, de la noi?…

Hair exclusive: sfaturile stilistului Cristian Dinuț pentru îngrijirea părului

După o perioadă petrecută în Marea Britanie, unde a avut parte de experiențe inedite în domeniul hair styling-ului,…

Detoxifierea scalpului, o necesitate pentru sănătatea părului

Fiecare are o rutină de îngrijire a părului. Uneori însă ne confruntăm cu un scalp gras sau cu…

10 trenduri de wellness de urmărit (și de încercat) în 2023

Ce superalimente vor fi în vogă, care sunt sporturile pe care ar trebui să le încerci, ce exerciții…

7 reguli pe care să le urmezi ca să ai un ten ca nou în timpul iernii

Pentru că stăm mai mult în interior, în fața calculatorului, în încăperi încălzite, și ieșim apoi la aerul…

Parfumuri iconice – 10 parfumuri preferate de celebrități, de la Lady Diana la Kate Middleton și Charlene de Monaco

Notele olfactive reflectă aspecte nevăzute ale personalității celui care poartă un parfum, iar aroma poate deveni o semnătură…

Trenduri în machiaj: anii ’90

Anii ’90 revin, în forță, ca inspirație pentru machiajul din sezonul cald, pentru care ne pregătim deja. Show-urile…