Alina Burlacu ∙ May 17, 2022 ∙ 4 min read

Mai multe coșuri, un aspect neuniform, tern, un machiaj care nu rezistă pot fi consecințele directe ale curățării incorecte, insuficiente sau excesive a pielii. Am ales câteva reguli de curățare a pielii, pentru rezultate mult mai bune.

Oricât de bune ar fi produsele de îngrijire pe care le folosești, acestea nu pot trece de stratul de praf, de celule moarte și de sebum. Ineficiente devin și fondul de ten sau produsele hibrid, ca CC sau BB Creams, acestea alunecând pe o bază încărcată. Așadar curățarea feței este esențială.

Poți oricând să adaugi în ritualul de îngrijire și curățare a pielii formulele inovatoare ale produselor de curățare – pe bază de oxigen, cu micele, pudre care devin spumă în contact cu apa sau texturi care se topesc pe piele -, dar, din nou, să alegi o formulă smart nu este suficient, nu fără regulile de curățare a tenului.

Frecvența spălării tenului

Fața trebuie spălată de două ori pe zi și chiar de trei ori, după efort sau transpirație excesivă. Poate că seara îți pare firesc să cureți fața. Vei dori să îndepărtezi toată transpirația, praful, particulele poluante, crema de protecție solară și urmele de machiaj. Însă, chiar dacă în următoarele 7-8 ore nu faci altceva decât să dormi, pielea își continuă procesele de oxidare, de producere a sebumului, de exfoliere naturală. Acesta este motivul pentru care și dimineața trebuie să cureță la fel de bine tenul.

Tratamentele și alternativele lor

Pentru tenul mixt, gras, cu tendințe acneice, recomandarea principală este să folosești produse cu o formulă specială care să poată inhiba producerea în exces a sebumului, să aibă ingrediente antiinflamatoare și antibacteriene. Deși este un ritual corect, aceste produse tind să fie destul de agresive cu pielea. De aceea, unul dintre sfaturile dermatologilor este să alternezi tratamentele cu formulele create pentru tenul sensibil, intens hidratante, calmante. Adică, folosește seara tratamentul, iar dimineața, formula pentru ten sensibil. Ține cont de faptul că pielea are nevoie de echilibru – unul hidrolipidic, dar și unul al microbiomului -, așa că fii blândă cu tenul, mai ales dacă este sensibilizată sau reactivă. Dacă îți apar coșuri rar, curăță pielea cu blândețe și aplică tratamente locale. Dacă sunt mai frecvente, folosește un produs de curățare cu acid salicilic, glicolic sau lactic.

Crema SPF

Recomandată pentru toate tipurile de piele, crema SPF este esențială pentru tenul gras, acneic. Razele UV accentuează luciul, dar pot provoca daune și mai mari interacționând cu anumite ingrediente din tratamente. De exemplu, chiar dacă folosești retinol (vitamina A) sau un alt produs exfoliant, seara, în lipsa cremei SPF, aplicate dimineața, în timp pe piele vor apărea pete pigmentare.

Reacțiile pielii

Înroșirea, senzația de mâncărime, de usturime nu trebuie să fie ignorate. Sunt reacții ale pielii care anunță incompatibilitatea cu cel puțin unul dintre ingredientele din produsul de curățare. Asta înseamnă că trebuie să îl elimini, cel puțin o perioadă din rutina ta.

Minutul de curățare

Să arunci pe față cu apă de două ori nu înseamnă să îți cureți tenul. Dacă vrei un interval de timp, dermatologii sunt de părere că 60 de secunde ar trebui să fie reperul. Poți să faci și un masaj pielii pentru a ajuta ingredientele din produsul de curățare să ajungă în toate zonele pielii sau un burete pentru curățarea pielii, dar fără să freci! Există și multe dispozitive pentru curățarea pielii. Îți recomand să le alegi pe cele care fac o curățare delicată, noninvazivă.

Excesul de zel

Să îți cureți tenul de 4-5 ori pe zi este prea mult. Vorbeam despre un echilibru al pielii care este extrem de important. Un exces de zel nu ajută nici măcar în cazul în care ai coșuri, dimpotrivă, nu face altceva decât să te țină în acest cerc vicios. Lipsită de sebum, pielea va încerca să corecteze această nevoie și va crea mai mult luciu la suprafață.

Foto: Hepta.

Related Posts

BeWellStore, o idee de business cu acoperire în Europa, devine o nouă posibilitate de tip franciză

BewellStore, unul dintre cei mai versatili furnizori de branduri internaționale de produse cosmetice premium de pe piața națională,…

Victoria Beckham, model pentru prima ei gamă de parfumuri, inspirată de povestea ei de dragoste cu David Beckham

Victoria Beckham este un guru de beauty și de fashion și își întărește statutul prin lansarea primei ei…

Cu vara în păr și în suflet, pășim încet către toamnă. Sfaturi de la specialist

Pentru a avea un păr perfect, este necesar să avem grijă de el, deoarece acesta este adesea expus…

Beauty News: Cu ce se laudă Lady Gaga, Selena Gomez și Kylie Jenner?

Luna septembrie este una dintre cele mai aglomerate luni din an pentru lansările de produse cosmetice. Schimbarea de…

Coenzima Q10 – secretul pentru o piele plină de vitalitate

Despre secretele îngrijirii pielii și drumul spre formulele cele mai noi în domeniul anti-ageing am stat de vorbă…

Beauty News: 7 cosmetice nou-nouțe cu care să îți începi bine toamna

Sunt multe schimbări – dorite sau nu – în luna septembrie, așa că ce ar fi să influențezi…

Andreea Marin: „Clarins are grijă ca ingredientele folosite să însemne tot ce are natura mai bun de oferit”

Începând cu anul acesta, Andreea Marin a devenit ambasadorul brandului Clarins. Ce înseamnă Clarins pentru ea și de…

Lecții de frumusețe de la mama: patru femei dezvăluie secretele de îngrijire învățate în alte țări

Când mama îți spune că ești frumoasă, să o crezi. Iar când te învață trucuri de îngrijire și…

De ce avem tenul deshidratat și pătat după vacanța de vară. Cu ce soluții vine specialistul

Vacanța de vară ne-a adus, cu siguranță, multe amintiri de neuitat, dar, din păcate și efecte nedorite asupra…

Din industria frumuseții, în lumea filmului: Unknown Beauty: François Nars

A redefinit frumusețea încă din anii ’70, iar acum este personajul principal în filmul documentar Unknown Beauty: François…